Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolge zavese in izguba toplote

Dolge zavese in izguba toplote

Meni so zelo všeč dolge zavese, partner pa pravi, da se pri ogrevanju zaradi njih izgublja toplota v prostoru. Koliko to drži, če so zavese tanke in prosojne? Ve kdo?

Hvala!

če je to edina izguba toplote, potem je pa res zanemarljivo. Raje naj se dec na druge toplotne mostove spravi, ne pa na ene kurčeve zavese. Aja, jaz mam povsod zavese do tal,s tem, da je bajta stara 60 let in neizolirana. Pomoje jo zavese še mal dodatno izolirajo :))).

To teorijo prvič slišim, edino ni dobro, če so zavese čez radiator, tudi če so tanke. Po mojem mu pa zavese niso všeč sploh in zdaj praska razloge, da jih ne bi imela. Tu sem glede okusa sicer na njegovi strani, a verjetno nimam prava glasanja, a ne 🙂

Pod dolge zavese imam v mislih skoraj do tal in seveda bi bile čez radiator. Za to varianto sprašujem.

Odvisno je tudi od tega, kakšne radiatorje imate. Pri nas imamo tiste, ki so zgoraj odprti in so res zavese pobrale preveč toplote (v bistvu so jo usmerjale za zaveso k oknu, kjer se topel zrak hitro shladi). Potem smo pa zavese skrajšali nad radiator in je spalnica občutno bolj ogreta.

V tem primeru ima mož prav. Zavese delujejo kot toplotna pregrada in ne prepuščajo toplega zraka v prostor.

Se mi je kar zdelo da ima prav :((

Hvala!!

če še ne veš, MOŽ IMA VEDNO PRAV.

Dolge zavese čez radiator toploto iz radiatorja usmerjajo v okno namesto v prostor in zato niso primerne takrat ko kurite.
Še vedo pa jih imaš lahko poleti in pa tiste ure, ko ne kurite.

New Report

Close