Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek dolgi lasje po petdesetem

dolgi lasje po petdesetem

Pozdravljene,
stara sem malo več kot 50, raje kakšno kilco več kot premalo, med manjšimi.
Ali grdo zgleda, če še imam dolge lase? Kaj se vam zdi?

malo čez ramena je ok

jaz nisem nikoli razumela žensk, ki se po 45 ali še prej ostrižejo na kratko kot fantki

Definitivno – jaz pravim, leta gor, lasje dol (beri: starejša kot si, krajša naj bi bila frizura). Sploh pa, če si manjša (koliko je to -150, 160?)

nova
Uredništvo priporoča

Po 50 letu dolgi lasje žensko postarajo- skoraj vsako. Nekatere so prav grozne (tudi znane), ko nosijo tiste dolge lase še po 50. Enostavno izgledajo še bolj stare. Ni nujno, da imaš zelo kratko, fantovsko frizuro.

če je ženska urejena, ma ne vem no, poglejte samo igralke, ki bodo letos 50, vse z dolgimi lasmi in še pristajajo jim
Demi Moore, Jodie Foster, Marcia Cross

http://www.elle.si/lifestyle/mismas/fasdf/

če je ženska urejena, ma ne vem no, poglejte samo igralke, ki bodo letos 50, vse z dolgimi lasmi in še pristajajo jim
Demi Moore, Jodie Foster, Marcia Cross

http://www.elle.si/lifestyle/mismas/fasdf/%5B/quote%5D

Vse zgoraj naštete pa še katera imajo za sabo kup plastičnih operacij, ti jih vidiš samo, ko so u nulo nameikapirane. Brez make upa z dolgimi lasmi, verjemi, skoraj jih ne bi spoznala.

165, kile pa tam….v lepih spominih 58, trenutno 64…. pet ne nosim, oblačim se športno, redko malo bolj elegantno, pa še to večinoma hlače.

lasje so srednje rjavi, pobarvani sicer, ampak skoraj ni sivih…. ko me motijo pri opravilih, jih spnem, včasih mi pa paše imet spuščene – no, pa niso predolgi, malo čez ramena. Ne bi rada, da počasi postanem stara neurejena teta samo zaradi las….
Moje sovrstnice imajo skoraj vse kratke lase, ene tudi s tistimi nemogočimi vijoličastimi barvami in asimetričnimi frizurami – meni to ni všeč.

Čisto kul je ženska z dolgimi po 50 zgledajo dosti bolj mladostne,poglejte filmske igralke vse imajo dolgo,kratki lasji te naredijo staro.

Joj pa ne morete dajati kot primer znanih bogatih zvezdnic, ki si za tako dolgolaso kao naravno pričesko najemajo zelo drage frizerje. Same veste, da dolgi lasje potrebujejo ogromno nege, da zgledajo lepo razen seveda pri mladih dekletih , ki imajo še lep močan las. Saj je zelo veliko pričesk s srednjo dolžino ali kaj paževskega kar deluje veliko bolj urejeno kot dolgi lasje.

Na vseh teh posnetkih imajo zraven profesionalnega make upa še lasulje ali vsaj lasne vložke.

Jaz jih definitivno ne bi imela…sem kar nekaj cm višja od tebe, pa zelo elegantno se oblačim, med drugim so pete med 8 in 10 cm, pa kile so tudi v mejah normale (glede na višino), pa točno vidim, kakšna sem, če imam malo daljše lase (pa niti pod razno nimam tvoje dolžine).

In ja, tele zvezdice zgledajo super, ko so vse zretuširane, pa uštimane v nulo, ko jih slikajo – se spomnite tistih slikc, ki vsake toliko zaokrožijo po netu (znane brez makeupa in to), ko so ko strašila v koruzi?

To sploh ni pravilo.
Imam prijateljico (obe sva 50+), ki ima precej dolge lase in super zgleda. Pravzaprav sploh ne vem, če je imela kdaj od otroštva tako dolge.

Po moje ni odvisno od let, bolj od tipa ženske oziroma njene ceelotne podobe, kako je (ali ni) urejena.

Najbolj mi je smešno ko že po frizuri lahko določiš starost ženske. Tam nekje. do 30 imajo večinoma dolge lase, po 30 se začnejo krajšat, okrog 50 so že kratki, pobarvani, pogosto s prameni, okrog 70 imajo vse kodraste kratke lase.

Hvala bogu, da je kje kakšna, ki ne pade v kalup.

Nekaterim ženskam pašejo dolgi lasje vedno – tudi popolnoma sivi pri 80-tih.
Drugim pač ne.

Kam sodiš pa ne morem ocenjevati samo po pisanju.

Ali bi katera pripopala kakšne slikice gor za starejše gospe? In tudi za obleke? Pa ne sedaj kakšne starinske frizure ali obleke ampak take, ki so v trendu, seveda primerne za nas nad 50 let? Hvala že vnaprej!!

ekola, meni všeč

No, ne morem reči, ali ti pristojijo dolgi lasje ali ne, saj je to težko reči komurkoli, ne da bi ga videla, se ti ne zdi?
Odvisno je res od tipa osebe, postave, stila, tipa in kvalitete las in tudi od življenjskega stila.
Sama sem čisto blizu 50, pa imam dolge, črne lase, ki mi res lepo pristojijo….vem, saj se poznam in tudi reakcije ljudi znam razbrat.Res pa imam srečo, da sem vitke, ne prav majhne postave, lase pa imam goste in močne, čisto gladke.
Popolnoma stvar osebne presoje, moraš pa imeti tudi izpiljen občutek za estetiko in biti brez milosti do svoje podobe, če se ti ta v ogledalu zdi cenena, smešna ali dolgočasna….potem jo spremeni.

Lasje najdlje do ramen, daljši ne pridejo v upoštev za 50-letnico. Pa še pretežno hlače nosiš in športno se oblačiš? Kaj želiš samo z lasmi povedat, da si ženska? Ene res nimate osnovnega pojma o ženskah in se primerjate z zvezdnicami. Slikco prpopaj, pa ti lahko še več svetujemo. Upam, da vsaj make up uporabljaš.

Meni je zelo všeč, če ima ženska po 50 dolge všeč…

Ti pripopaj svojo, sem prepričana, da imaš kratke lase. Ne prenesem ljubosumnih žensk, tudi ti bi lahko imela dolge, če ti to ni uspelo in si si jih vedno prej postrigla, je to samo tvoj problem.
Babe trapaste!

Ekola, točno zaradi takšnih frizur se mora 50-letnica ostrič.Poglej te redke, sfucane lase, brez barve in brez življenja…živ dolgčas.Kaže na pasivnost, nedomišljijo,na malo sivo miško, ki ne upa na plano:)))

Mama Martine Kajfež je vedno imela dolge lase in izgleda super. Jaz bi ji vedno dala 20 let manj. Očitno so geni zelo pomembni.Je pa res, da ima droben obraz (linije ala Demi Moor). Njo sem dala kot primer, ker sem z Gorice in se mi je vtisnila v spomin , kako dobro zgleda za svoja leta (Ima pa temno rjave lase). Poznam pa drugo-tudi z Gorice, ki pa zgleda grozna. Sicer suha, od zadaj zgleda kot 20. letnica. Ko se pa obrne, groza… Je pa res,da ima platinaste barve las.

Jaz sem očitno po horoskopu kratkolaska, ker se mi z dolgimi lasmi kar meša. Pa sem jih imela, tudi po 40. letu celo, ampak ne hvala, je bilo dovolj.

Res je zelo zelo odvisno. Moja soseda je imela do 50. leta kratke lase oziroma srednje dolge (kar v frizerskem žargonu in na ceniku pomeni malo čez uhlje), zdaj ima pa dolge krepko čez ramena in ji pašejo! Ima pa precej goste, zelo lepo postrižene in je redno, to se pravi vsaj enkrat na mesec, pri frizerju. Itak bi morale tudi dolgolaske redno k frizerju, ne da pustijo grivo naj raste po svoje.
Druga soseda prav tako dolgo pričesko na stara leta, ima pa črne, goste, močne lase. Zadnjič jo vidim od zadaj, ko je nekaj delala v vrtu, lasje v visokem čopu, in sem pomislila: Ja kdaj se je pa njena hčerka tako zredila. Pridem bliže in je ona. Sem se kar zdrznila.

Jaz ti priporočam, da se odločiš za majhne korake. Pojdi se skrajšat in naj ti naredi res krasen rez (odvisno od kakovosti las, seveda), pa boš videla, ali je to to ali bi še krajše in greš čez en mesec spet v obdelavo.
Aja, odsvetujem fru fru (če imaš tudi spredaj dolge lase, naj te ne premami in si jih ne daj postriči na kratko).


Seveda imajo dolge lase in kakšno operacijo viška.
Dolgi lasje pristajajo samo nekaterim, redkim, starejšim. Pa tudi kakšna mlajša ima dolge lase samo zato, ker so dolgi in ni važno, kakšna je frizura, kašni so lasje in kako ji pristajajo. Samo da so dolgi.

New Report

Close