Najdi forum

dolgi lasje

Čav, frače!

Vidim, da ste ene kar aktivno na forumu. Pridne! Vprašanja so takšna in drugačna, sedaj največ o depilaciji, heheh. Poletje nas čist obnori.

Sama imam pa naslednje vprašanje. Imam dolge, svetlorjave lase. Redno jih spenjam navzgor. Vzrok: kakorkoli jih navijam, mi popustijo in padejo. Sedaj, ko so dolgi še posebej. Sicer pa je glavni vzrok njihova svilnata tankost. Zato naslednja vprašanja:

1. S kakšnimi navijalkami navijati dolge tanke lase in jih pustiti, da bo res kaj konkretnega. Na krtačo mi ne uspe. Morda dati kaj gor? Pa ne peno, tudi utrjevalci bolj mal pomagajo.
2. Če jih že spenjam navzgor, imaste kakšno idejo spenjanja? Obstaja kakšna knjiga, revija, spletna stran na to temo? Trenutno uporabljam brošurice Evite.
3. Katere sponke, glavničke, elastike uporabljati? Sedaj imam že cel predal, pa jih še kupujem. Sem čist nora na njih. A Evitini so zelo dragi. Priporočate druge? Taurus poznam, a mi ni tako všeč. Kje ve kupujete? Jaz sem včasih kar na tržnici, vsaj gumice. he he
4. Pa še to: kakšna krtača, glavnik je najbolj zdrava za tanke, dolge, ravne lase?

Skratka, povejte, kaj počnete s svojimi dolgimi lasmi.

Hvala za zaupanje. Pozdravček,
P.

Jaz imam odgovor predvsem na prvo vprašanje. Imam namreč podoben problem. Žal ni kakšne pametne metode. Sem se že pri frizerki pozanimala in je rekla, da bom sama to težko naredila. Lasje so pač tanki in trmasti in se ne dajo. V salonih imajo ponavadi cel kup raznih preparatov, ki vsaj za silo in na kratek rok pomagajo. Vendar jaz nikoli nisem bila popolnoma zadovoljna, saj so se lasje kmalu zravnali. Navijanje na krtačo sicer malo pomaga, vendar so rezultati kratkotrajni. Nad menoj je frizerka že obupala:) Boljše bo, da začneš razmišljati kaj narediti s tem kar imaš (brez navijanja).

Jaz imam enako – dolge, svetlorjave lase a imam vsaj to prednost, da se mi v deževnem vremenu kot je danes, vsaj rahlo skodrajo. Frizerka mi je enkrat naredila res fine valovite lase a pri tem porabila spreja in gela absolutno preveč. Teh stvari drugače ne dajem pogosto na lase… pa še držalo je le 2 dni.
Za volumen pomaga, če daš med sušenjem glavo dol in jih potem rahlo privzdiguješ (potem se rahlo skodrajo) in to drži malo dalj časa, če imaš še gel na laseh…
ampak ker se mi ne da ukvarjat z vsem tem, si lase le umijem (šampon + regenerator) in naravno posušim (po fenanju se mi zdi, da mi smrdijo lasje). Uporabljam leseno krtačo (in je ne zamenjam za nič drugega!), najpogosteje pa nosim čop ali kito ali spete s kakšno sponko..(kupljeno v DM, pa nikoli od evite, ker je res predraga)

New Report

Close