Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolgo potovanje – kako zaslužiti kak evro?

Dolgo potovanje – kako zaslužiti kak evro?

Prihodnje leto si želim izpolniti eno dolgoletno željo, eno dolgo potovanje. Časovno bi šlo tam okrog 5 mesecev. To pomeni, da bom ta čas brez dohodkov. Drugače povedano: časa imam 5 mesecev, ampak potovanje pa bo toliko dolgo, kolikor bom imela denarja.

Nekaj imam prihrankov. Razmišljam pa kako zaslužiti še kak evro. Včasih gledam na netu razne slovenske popotnike. Marsikdo se potem javlja medijem, ima redne objave na fb, vloge, fotke, opise. ENi že pred potjo objavljajo zadeve, dobijo sponzorje, gredo v medije. Ta način meni ni ok. NIsem oseba, ki bi se znašla v teh zadevah.

Eni delajo na poti. O tem sem tudi jaz razmišljala. Sicer ne vem, če je realno, da najdem za kak mesec službo tam, ampak to bom poskusila. Kako poletno delo, v turizmu reicmo. Čeprav tam dol imajo stroga pravila.

Eni delajo kaj online. Kaki računalničarji ali kaj podobnega. Tu nimam nobenega pametnega znanja. Ne vem, ne znam programirat, ne znam prevajat, kaj vem kako bi lahko kaj online zaslužila? Kaka ideja?

Še ena opcija je oddaja mojega stanovanja za par mesecev. Pospraviti moje stvari v garažo ali pa nekam in oddati.

Včasih se je dalo kaj zaslužiti tudi s kakim člankom v revijah. Samo ne vem, če je to še aktualno. To bi probala po potovanju, mogoče pade kak evro. Pisanje mi gre bolje, pred kamero pa se ne znajdem.

Ima še kdo kako idejo?

sory, bi prdnila pa stisnila. Prestavi potovanje, dokler ne nabereš dovolj denarja.pa vse dobro želim. Ljudje s toliko strahovi, pomisleki in neiznajdljivostjo naj gledajo potopise po tv.

Najprej moraš imet toliko denarja, da imaš za preživetje. Se pravi 6 mesecev minimalno, da preživiš, če si brez dohodka. In potem še denar za potovanje. Se pravi, ves denar za karte, vstopnine, namestitve, hrano, prevoz itd. Ne vemo niti koliko si stara in koliko imaš prišparanega denarja.

Jaz bi se odločila za delo na terenu. Samo ne vem kam greš? Zdaj, če greš v Indijo, Afriko… to seveda odpade. Če greš pa v ZDA, Kanado, Avstralijo pa bi se našlo kaj spodobno plačanega. Samo ne vem kako je z delovnimi vizami.

Eni služijo prek fb in z vlogi, samo kot omenjaš, nisi tak tip človeka. Moraš biti tip človeka za to pa kar veliko truda za malo denarja.

Ce smem vprasati kam gres oz  samo ena celina ali vec?

Delo na, ja, to z delom se mi zdi še najboljša ideja. Nisem pa še preverjala kako je z zakonodajo.

Avstralija je v planu ja. Tam sem upala, da bi se dalo kako delo dobiti. Menda pa imajo kar stroge pogoje tako, da ne vem, če je ravno realno. Moram malce počekirat.

Verjetno dve celini, taka je želja. Odvisno pa koliko bom imela denarja. Že letalske karte kar nanesejo. Bomo videli. Upam, da najdem kako idejo kako tam dol zaslužiti še kak evro.

S turistično vizo bi delala?

Kolikor vem, da rabiš delovno vizo. Dvomim, da s turistično vizo lahko dobiš kako delo. Vem, da je turistična viza za 3 mesece. Nisem pa še čekirala nič. Tako, da ne vem, če je sploh realno razmišljat v to smer.

Sem danes brala o eni popotnici, ki se odpravlja in že sedaj zelo medijsko dejavna Pa sem potem čekirala njen profil pa je že potovala po več mesecev in bila aktivna v medijih, na netu. Pa enega spremljam, ki je že več mesece na poti, tudi redno obljavlja. Ker pa jaz nisem tip za take zadeve, razmišljam kako bi vseeno kak evro dobila.

Zelo dobro načrtuješ.

Drgac v Avstraliji je dost sezonskega dela ali pa na rancih/kmetijah, zdaj ne vem, ce ti disi fizicno delo, tam pomoje lahko tud mal na crno. Gledala sem zadnjic vlog od bratov Sever po Avstraliji in je nekaj govoru glede dela v Aus.

Odgovor na objavo uporabnika
dolg dopust, 29.03.2025 ob 14:35

Prihodnje leto si želim izpolniti eno dolgoletno željo, eno dolgo potovanje. Časovno bi šlo tam okrog 5 mesecev. To pomeni, da bom ta čas brez dohodkov. Drugače povedano: časa imam 5 mesecev, ampak potovanje pa bo toliko dolgo, kolikor bom imela denarja.

Nekaj imam prihrankov. Razmišljam pa kako zaslužiti še kak evro. Včasih gledam na netu razne slovenske popotnike. Marsikdo se potem javlja medijem, ima redne objave na fb, vloge, fotke, opise. ENi že pred potjo objavljajo zadeve, dobijo sponzorje, gredo v medije. Ta način meni ni ok. NIsem oseba, ki bi se znašla v teh zadevah.

Eni delajo na poti. O tem sem tudi jaz razmišljala. Sicer ne vem, če je realno, da najdem za kak mesec službo tam, ampak to bom poskusila. Kako poletno delo, v turizmu reicmo. Čeprav tam dol imajo stroga pravila.

Eni delajo kaj online. Kaki računalničarji ali kaj podobnega. Tu nimam nobenega pametnega znanja. Ne vem, ne znam programirat, ne znam prevajat, kaj vem kako bi lahko kaj online zaslužila? Kaka ideja?

Še ena opcija je oddaja mojega stanovanja za par mesecev. Pospraviti moje stvari v garažo ali pa nekam in oddati.

Včasih se je dalo kaj zaslužiti tudi s kakim člankom v revijah. Samo ne vem, če je to še aktualno. To bi probala po potovanju, mogoče pade kak evro. Pisanje mi gre bolje, pred kamero pa se ne znajdem.

Ima še kdo kako idejo?

Toliko imej, da te ne bodo rabili starši in sorodniki reševati iz dreka, če zagaziš not.

Priporočam Avstralijo. Boš čebulo pakirala.

Priporočam ZDA. U okolici Las Vegasa imaš bordele.

Oddaja stanovanja mi zveni okay.  Ali, na primer, izmenjava slednjega z bivališčem drugje po svetu.  In pač potuješ tam kjer se ti uspe kaj dogovoriti.  Za to obstaja več aplikacij/platform.  Tu pa je tudi couchsurfing kar danes sploh ženske rade izkoriščajo, da jim naivni gostitelji potem poleg zastonj prenočišča na destinaciji nudijo še marsikaj.  Imaš še pet sitting, house sitting, itd.

Na splošno ni slabo narediti čim več v smeri nižanja stroškov.  Vedi, da lahko celo v nerazvitih deželah kak mesec neuradno delaš v kakšnem hostlu v zameno za prenočišče in morda še kak drobiž.  Države, ki si jih naštela, ZDA, Kanada, Avstralija, … so drage, močno regulirane in brez konkretne zveze, da te na črno “zaposli” kak mutivoda, boš bila broke v roku keks, saj te bo že sama postelja v skupinski sobi stala preko tisoč na mesec, kje je tu še vse drugo.  Torej, smiselno si je delo kako zagotoviti že v naprej.  Morda moskusi po raznih Facebook skupinah.

Večina, ki se poda na tako dolga potovanja, gre pač tam kjer se da poceni potovati.  Ravno zato je tako popularna JV Azija, Južna in Centralna Amerika, sedaj le še predeli Indije in okolica, morda celo vzhodna Evropa, itd.  Pač, najcenejše države.  V vseh teh koncih se da tudi neprimerno ceneje potovati z lokalnim prevozom, nočnimi avtobusu, po nekod pa tudi leteti.  Čim pa fantaziraš o potovanju po državah kjer potrebuješ za mesec dni toliko kot v vukojebinah za pol leta, potem pa bo treba biti precej bolj pri denarju.  Sicer se ti utegne zgoditi, da te še v držano ne spustijo.

Vprasanje koliko je centralna amerika in sploh kaka indija varna za zensko popotnico samo.

Pisala je, da gre v Avstralijo, vi pa o Indiji, Centralni Ameriki, Ameriki… hm.

Drugače pa oddaja stanovanja je čisto ok ideja.

Lahko bi lulo prodajala.  Se da kr zaslužit.

Odgovor na objavo uporabnika
avstralija ni, 30.03.2025 ob 12:16

Pisala je, da gre v Avstralijo, vi pa o Indiji, Centralni Ameriki, Ameriki… hm.

Drugače pa oddaja stanovanja je čisto ok ideja.

To je bil komentar na prejsnji komentar. Kaj se oglasas, ce ne beres cele teme.

5 mesecev bo v Avstraliji??

Ja, to na kaki kmetiji pa sploh ni slaba dela. Sem vajena kmečkih del, ampak v Slo, ne v Avstraliji. Bi bil pa to izziv ja. Sama sem razmišljala nekaj v turizmu, ampak kmetija je še bolje.

Oddaja stanovanja pa ja, je tudi vredno razsmisleka.

Ne, ne grem ne v Latinsko Ameriko in ne v Azijo.

Kaj boš storila, če te bo zvečer objel privlačen rančar?

Par let nazaj sem brala o eni ženski, ki je potovala po Avstraliji in tam dol. Ful dobre članke pisala, kako se z delom preživlja in podobno. Ko sem govorila z eno znanko, ki to žensko pozna, je povedala, da so jo od doma ves čas financirali starši, skoraj 3 leta. Ni ravno za verjeti vse kar napišejo;)

Svetujem ti, da  izbereš države, kamor bi lahko pobegnila v primeru vojne v Evropi.

Ni vprašanje, če, vprašanje je kdaj.

Na Novi Zelandiji si zagotovo lahko najdeš priložnostna dela, tudi v Avstraliji. Uredi si vize, potem pot pod noge.

Če ti v Slo nw gre najbolj, ti svetujem kar selitev.

MsOlivija, ja tu je pa tudi res. Poznam tudi jaz enega takega. Stalno kake finančne injekcije od doma. Pa kolegica tudi, ja, vse sama finacira. Potem pa zveš, da sta z možem dobila tri hiše (ja, tri – dediščina), da živita pri starših in ne plačujeta nič stroškov in podobno. Tako, da ja, ni vse za verjeti.

Poznam pa tudi primer, ko je prodal vse imetje in šel za več let po svetu. Ampak to jaz ne bi. Jaz bi nekaj takega za par jurjev. Letalo pač je kolikor je. Potem pa čim več šotor. low budget. Tja dol si že dolgo želim. Zdaj pa je prilika, da bi se mi šlo glede službe. Samo denar moram še zbrati :). Plačanega dopusta ne bo veliko. Sanjsko bi bilo ja, 5 mesecev. Samo toliko dvomim, da mi uspe zbrati.

Laži in pretvarjanja je še pa še med ljudmi, ki ne živijo recimo temu standardno življenje.  Ampak tako je tudi sicer.  Ljudje so se še kako vajeni kititi s svojim premoženjem, pozabijo pa povedati kako so do njega prišli.

Še kako pogost pojav je, da ljudje nenadoma nekaj dobijo ali podedujejo, prodajo, potem pa izigravajo uspešneže, ki si lahko privoščijo kar je veliki večini nedostopno, ker te sreče pač nimajo.  Še tisti, ki se financirajo iz lastnih prihrankov, praviloma pozabijo, da jim je to uspelo zaradi kdo bi vedel  kakšnih vse olajševalnih okološčin, življenja na grbi drugih, daril, pomoči, nezasluženega dohodka (oddajajo družinske nepremičnine, ipd), itd.  Potem pa so tu še razne ženske katere (so)financirajo tipi, kriminalne dejavnosti, kvazi “invalidnine”, vlečenje rent in še pa še tega.

Že leta in leta se vrtim v teh krogih in po moji oceni je tega ogromno.   Seveda pa se velika večina trudi predstaviti kako drugače.  Delno že zato, ker če ljudje mislijo, da ne vem kaj imaš, utegneš postati tarča česa.

Ampak, glej, je kakor je.

New Report

Close