Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dolgočasna služba

Dolgočasna služba

Ne vem, če tole sploh spada v ta forum. Malo se moram skašljati…

Imam dolgočasno, a dobro plačano službo. Zašla sem iz svoje profesije in se (pred leti) znašlav industriji, kjer so plače nadpovprečne, a delo je zame hudičevo monotono.

Ko sem pred kratkim začela iskati službo v svoji originalni profesiji sem seveda naletela na problem, da sem preveč časa stran, da bi se lahko enostavno vrnila (vsi imajo radi izkušnje, jaz pa izkušnej s tega področja nimam zadnjih par let). Ko sem končno šla na en razgovor, za zanimivo službo, me je odvrnila nizka plača (pol nižja od sedanje) in dejstvo, da bi bilo potrebno precej potovati službeno v tujino. Vprašala sem se, če bi bila s pol nižjo plačo zadovoljna in če mi ne bi začelo najedati, da sem kar naprej naokoli po tujini. In spet nisem naredila nič.

Zmedena sem. V trenutni službi nisem zadovoljna z ničemer razen s plačo, ne bi pa rada spet začela z nule, nizko plačo in “jaganjem” po tujini vsaj mesečno če ne pogosteje. Rada bi dinamično službo, pri čemer pato ne bi pomenilo, da je moj urnik raztegljiv kot čingumi (beri: da se dela cel dan).

Opravičujem se tistim, ki so brez službe in bi dali vse zato, da bi jo imeli. Vem, da sem napram mnogim v priviligiranem položaju.

Zanima me, je še kdo v podobnem položaju?

A ti boga revca, k maš keša k dreka. Prav smiliš se mi…

No, očitno ti dinamika le ne ustreza tako, kot si jo predstavljaš v fantazijah. Ne bi tega, pa ne bi onega … Tipično babje. Nezadovoljna z obstoječim stanjem, ko se ji ponudi razgibana alternativa, pa noče izgubiti že pridobljenih privilegijev in udobja. Važno je, da je razlog za nezadovoljstvo in večno neko pizdakanje. Enako kot v razmerjih z desci počnete. Moti vas vse na njih, samo da bi se ločile od njih, to pa spet ne.

Vprašanje, ki se tu zastavlja je zakaj hodiš v službo?
Zato, da lahko živiš ali živiš za to, da hodiš v službo, ki naj bi zpolnjevala tudi druge aspekte tvojega življenja?

To so razvajeni ljudje. Vse bi imeli, vse jim daš, pa še kr naprej jamrajo.

Tistim, ki lastne frustracije sproščate na tem postu, ne mislim posvečati posebne pozornosti.

Se pa zahvaljujem za mnenje/pogled uporabniku On_. Ja, vsekakor nočem, da mi je služba “vse moje življenje”. je pa fajn, da se počutiš dobro/ da se lahko realiziraš tudi v tem aspektu.

Še enkrat – vem, da sem napram mnogim v priviligiranem položaju. Ampak zato še ni treba udrihat po meni. In ja, žal mi je, d aje ogromno ljudi, ki lahko o takim dilemah samo sanjajo.

Vprašaj se raje, koliko si prihranil ob službi z tako dobro plačo, da jo lahko odjebeš in greš delat kaj drugega kar te veseli, če je številka nizka, potem si butl 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ženska je…

@Matkic: prihranila kar precej. Kupila stanovanje. Ampak sem tip človeka, ki moram mesečno dat nekajna stran, če ne se ne pičutim ok (varno). Če mi tega nova služba ne omogoča, potem se počutim slabo – in potem se pojavijo razmišljanja v smislu – kaj pa če mi tudi druga služba rata dolgočasna, samo da bo povrh vsega še slabo plačana. Je katerakoli služba po določenem števlu let sploh še zanimiva? Skratka dileme, dileme 🙂

Vprasanje79

Na ta vprašanja ti ne morejo dati odgovora drugi ljudje, ker če sama ne veš, kaj ti bolj odgovarja, drugi vedo še manj (zate).

Kako naj drugi vedo, še posebej pa vidijo v prihodnost, če ti bo ta služba začela “najedat”?
Kompromisi se vedno sklepajo v življenju, ker je malo kdaj kaj res “perfektno”, na račun ene stvari, žrtvuješ pač nekaj drugega, da bo vse super kot iz filma, malo verjetno.

Ali pa mogoče nisi postavila pravega težišča smisla v svojem življenju, ker zgolj služba to ne more biti, tudi če je “idealna”. In je morda potrebno iskati “izhod” v družbenih odnosih, partnerstvu, družini, otrocih, s čimer si boš zapolnila “dolgočasje”, da bo še kaj drugega smiselnega v tvojem življenju razen službe.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Potem iščeš novo in novo, v neskončnost če treba………… saj nekaj je lahko tudi 10€….. če si samska s svojim stanovanjem, in se ne preseravaš lahko tudi z manjšo plačo daješ na stran….. pač trošiš manj, to je to.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

loleki imajo spet histerične izpade, ker se je pojavila ženska z dobro plačo in ogroža njihov imidž je*ača in alfa samca :))))

evo, en odgovor iz prakse brez filozofiranja o višjih ciljih: kolegica je bila v enaki situaciji..(res) dobra plača, vendar izven njenega poklica, zaposlena za nedoločen čas. potem so v managementu zas*ali, padle so tožbe in so začeli odpuščat. ker ni bla iz poklica in očitno tudi ni bla preveč navdušna nad šihtom je letela med prvimi. zdaj je brez službe, v svoj poklic ne more (je noben noče), ker zadnjih 10 let ni v njem delala, kariere zadnjih 10 let pa ne more nadaljevat, ker nima prave izobrazbe. skratka, je v K….

nauk zgodbe… če nimaš dela, ki ga ravno sovražiš ali si brezupno želiš delat v drugem poklicu, ostani kjer si, ampak si zagotovi ustrezen papir, izobraževanje, karkoli že rabiš – in si s sčasoma lahko zagotoviš tudi bolj pestro/zahtevno delo, kot ti ustreza. če imaš v državi, kjer doktorji znanosti delajo za 700-1000 eur plače, ti takšno, s katero si lahko kupiš stanovanje, je to približno enako zadet na loteriji. če ne vnovčiš srečke, ti je za vedno žal 😉

Potem iščeš novo in novo, v neskončnost če treba………… saj nekaj je lahko tudi 10€….. če si samska s svojim stanovanjem, in se ne preseravaš lahko tudi z manjšo plačo daješ na stran….. pač trošiš manj, to je to.[\quote]
ti si lepo povedal, da ti je dovolj, da imaš za obleko in 2 piva za vikend. nekateri recimo nimajo hotela mamica, kamor se lahko zatečejo ali pa se jim zdi bolj varno imet na strani toliko, da lahko preživijo pol leta brez vsega (kar je v bistvu samo zdrava pamet). če bi lahko dal le 10 eur na masec na stran pomeni, da moraš 10 let šparat za en star avto, pa bognedaj, da se vmes še kaj zgodi (recimo crkne pralni stroj). glede na to s kakšnim dr.ekom ste nekateri zadovoljni je še čudno, da nam tako dobro gre..

Že spet pozna ena moje finance boljše kot jaz sam…….. saj če je dajala do zdaj nastran in je mela tak vrhunsko plačo predvidevam da bi mogla met za celo leto lajfa dovolj, torej back up ima, naj gre………

aha, ta je iz tistega vica:
kak moški skrbijo za prihodnost?
kupijo 2 gajbi pira namesto ene, da čez vikend ne zmanjka? :)))))

@avtorica,
Ce danes nisi zadovoljna MENJAJ.
Je pa res ni ti treba zagrabiti prvo ponudbo. Isci dalje.
Slaba placa pomeni tudi verjetno slaba dodana vrednost podjeta in moznost razvoja podjetja.
Torej dolgocasno sluzbo si lahko naredis sama zanimivo… je tezko ampak se da.
Tudi velikost kolektiva pomeni varnost. Ce mas jajca pejt na svoje! Tam bos placana kolikor se prodas!
Vzami kos papirja naredi + in – in vrednoti postavke… ce ne znas sama ti naredim jst… za 300eu.

Ne, ne bi bila zadovoljna in ne boš, dokler ti bo denar in prihranki, pogoj za občutek varnosti.
Namesto, da samo kopičiš denar, si lahko svoje življenje, s svojo nadpovprečno plačo popestriš in s tem ustvariš neko kompenzacijo monotoni službi.
Začni se s čim ukvarjati..Ne vem, kaj te zanima…

pa nared si službo vznemirljivo in začni afero

Hvala tistim, ki ste konstruktivno prispevali k debati. Danes sem se v obstoječi firmi pogovarjala, da bi znotraj firme menjala področje. V prostem času nameravam delati na svoji profesiji in ko pride primerna priložnost, se vrnem v ta foh.

Ponudba, ki sem jo dobila in zavrnila nibila tako slaba, da ne bi mogla z njo preživet, nisem pa imela v svoji glavi poštimanih zadev in sem morda preslabo odreagirala. Ampak kaj hočemo, gremo dalje.

Prihrankov sicer imam za preživet kar nekaj časa, ampak nisem tip človeka, da bi pustila službo in potem iskala novo. Zato bom naredila tako, kot pravim zgoraj.

Še enkrat hvala za vaše poglede.

hm hm, 2x sm prebrala… in to je? 🙂 še naprej ne boš vedela, kaj naredit? :)))

Znotraj firme boš zamenjala področje? Potem se da. Drugače pa premalo vem o tebi, tvoji profesiji, željah, sedanjem statusu, da bi karkoli uporabnega svetovala.

Ful se mi zdi smešno, ko se še babnice začnejo metat vn s službo, plačo, avtom, stanovanjem itd, kot da je to tisto kar vas naredi za ns privlačne, lol.

Ta video si poglejte možače, pa vam bo hitro jasno v kateri skupino spadate : https://www.youtube.com/watch?v=8W_1vg7W6Oo

Kaj bo babi ves denar na svetu, če je postarana, prekomerne teže, neurejena, žgoljava v obraz, možata itd.

Lahko dodam še brez energije, mirna, tiha. Skratka, same ženstvene lastnosti 😀

Foušija ti ne da miru.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close