Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolgodlaki psi in sneg

Dolgodlaki psi in sneg

Kako zaščitite dolgodlake pse pred snegom. Naš je ves ubogi, gre par metrov, pa je poln kep med nogami, po trebuhu, po tacah,…….po tem nemore več nikamor, samo še stoji in si liže te kepce dol,….

Se mi prav smili, ko me glede s tisti učkami – pomagaj mi nooo…

Imate kakšen nasvet? Hvala.

Sej naš pa vedno moker. Pa vedno ga temeljito zbrisat,predenj gre notr. Eno in isto,tud če greva samo žogico ven metat,kar obožuje. Najbolj simple je,da se gre na sprehod po suhem. Pač tudi jaz ga nisem spustila po travniku,ker bo čisto moker.
Zaenkrat ko je taka plundra a ni bolj simple po ulicah po suhem? A se mora tacat pa valjat po travniku?
Sam vprašam,sej jim prvoščim veselje.,.ampak men se zdi najbolj enostavno po suhem hodt.

___________________________________________________________ http://www.facebook.com/rednnammay ___________________________________________________________

moj je majhen, dolgodlak, se mu tudi kepce delajo, ampak je danes kar šlo. Skače po snegu kot zajček, ker je majhen in ne more normalno hodit. Pa je danes brez problema preskakal cel sprehod. Potem sem ga pa s krtačo razčesala in so tiste kepice šle kar dol.

Uživajte zdaj, saj ste hoteli sneg. To je menda tako lepo in romantično.
Pojdite zdaj na romantični sprehod z dolgodlakim psom. Užitek bo popoln, tako za psa kot za vas, ko ga boste doma čistili. Ni ga čez romantiko!!!

Kaj pa je s tabo narobe, da si tako zagrenjena??

A ti dejansko misliš, da se na vreme da vpilivati?? Sneg je padel, ker smo si želeli romantike?

Sicer pa niti nisem tega spraševala, ampka ok, pač ne znaš brat, point je, da lajaš tule gor!

In kdo ti je kaj grdega napisal?? Vsak dan ste stokali kako si želite sneg, kako hrepenite po snegu, brez snega sploh ni prave zime in bla bla bla… zdaj pa uživajte.
Ja, očitno se preveč družiš s svojo mrcino in si se res naučila lajat! Preberi si kak bonton, ti ne bo škodilo.
Uživaj v romantiki :-ppp

Bo kar držalo.
Že nekaj časa se bere samo hrepenenje po zimi, po snegu, po kepanju.
Zdaj ga mate pa spet ni prav.
Meni je najbolj hecno ko poslušam kake stare ženičke kako si želij osneg, kako mora pozimi padat sneg. Potem pa pride sneg, poledica, pa gledam spet te ženičke kako kolovratijo po pločnikih po cesti, kako se bojijo da bodo padle si zlomile kolk hja ampak sne g pa mora bit a ne.

Ti si čudna. Nikjer se avtorica ni čez sneg pritoževala. Sprašuje samo kaj narediti, da bo lahko psa sprehodila.
Sicer pa avtorica, danes je moker, če bo malo pomrznil se ne bo psu toliko prijemal na dlako.

Ti si čudna. Nikjer se avtorica ni čez sneg pritoževala. Sprašuje samo kaj narediti, da bo lahko psa sprehodila.
Sicer pa avtorica, danes je moker, če bo malo pomrznil se ne bo psu toliko prijemal na dlako.[/quote]

Kaj ti veš, če se je avtorica kje pritoževala čez sneg ali ne?? In tudi jaz nisem pisala direktno avtorici ampak na splošno. Kaj ti ni jasno? Želeli ste sneg, imate ga. Čudna si pa ti!

bundica za pse

Sicer pa avtorica, danes je moker, če bo malo pomrznil se ne bo psu toliko prijemal na dlako.[/quote]

Kaj ti veš, če se je avtorica kje pritoževala čez sneg ali ne?? In tudi jaz nisem pisala direktno avtorici ampak na splošno. Kaj ti ni jasno? Želeli ste sneg, imate ga. Čudna si pa ti![/quote]

Potem si še bolj čudna, če na splošno pišeš o snegu vsem drugim, v temi, kjer avtorica teme sprašuje za psa. Ne za sneg. Čudno, da ne rečeš zakaj ima psa. Želela ga je, zdaj pa naj ima probleme, ki jih ima.
Res si čudna.

Dejansko mu kupi plašček, saj se dobijo v vseh pasjih prodajalnah. Moj pes ga ne rabi, je velik in dolgodlak, norenje po snegu je zanj enkraten užitek, tako da mi smo snega zelo veseli. Vsekakor veliko bolj kot blata cel zadnji mesec. Vsaj tac ni treba prat ko prideš domov je pes čist. Po cesti pa ne hodiva, ker je soljeno in to je strup za blazinice.

Pravkar smo prišli noter. Imamo bernskega planšarja. Kakšno veselje! Otroci in pes so se preganjali po vrtu in uživali (pa saj ne vem kdo bolj – otroci ali naš kuža). Se pa našega sneg sploh ne prime oz. tisto malega snega preprosto strese dol. Kebe se našemu niso naredile še nikoli.

Bundica pri delanju kep od snega nič ne pomaga, ker se kepe naredijo po tacah in pri manjših psih po trebuhu. Bernardincu seveda ne, ker nima takšne dlake 😉
Kaj pomaga? Nič. Vsake toliko se ustavit in malo spucat tace, preden se naredijo kepe, zaradi kakšen pes na koncu še hodit ne more. Eno tako imamo doma in je čez zimo pač postrižena. Spet odvisno, o kakšnem psu/pasmi je govora.

Jaz predlagam plašček, ki ima tudi hlače, na tačke pa mogoče take škorenjčke (ki so primerni tudi poleti za po asfaltu): pasji čevlji Mal bo smešen, ampak tukaj korist pretehta lepoto 😉

Resitve od najcenejse do najdrazje:

1 cisti mu kepe ves cas, vsakic, ko dvigne taco za pomoc

2 s majhnimi, a ostrimi skarjicami (kot za pedikuro) mu porezi dlake cimbolj na kratko, to je max. 5 mm, po tacah, okoli blazinic in med blazinicami. Blazine malo potisni vstran in bo slo. Potem pa se 10 do 15 cm nad sapami, tu ne pusti vec kot 1cm dolzine.

3 kupi mu nepremocljive pasje skornje, ki so zlasti koristni kjer so ceste posoljene . V tem primeru je treba malo vaje, a se hitro navadijo. Tu je en link
http://www.petsmart.com/family/index.jsp?categoryId=12015236

Kaj ti veš, če se je avtorica kje pritoževala čez sneg ali ne?? In tudi jaz nisem pisala direktno avtorici ampak na splošno. Kaj ti ni jasno? Želeli ste sneg, imate ga. Čudna si pa ti![/quote]

Potem si še bolj čudna, če na splošno pišeš o snegu vsem drugim, v temi, kjer avtorica teme sprašuje za psa. Ne za sneg. Čudno, da ne rečeš zakaj ima psa. Želela ga je, zdaj pa naj ima probleme, ki jih ima.
Res si čudna.[/quote]

Ja, čudna si, res. Jaz lahko pišem kar hočem, tebi se pa ni treba razburjat. No, ti seveda se, ker si ČUDNA :)))

Zenske, konec spetira. Cudna je “heeh”, ne pa “mojemu se tudi”. Kazen za “heeh” je opravicilo s 3 smeski in odprtje ene nove spodobne teme brez slovnicnih napak. Na sodbo ni mozna pritozba. Zadeva je zakljucena.

našemu je pomagalo če sem si namazala roke z oljem (ponavadi kakšna baby varjanta, tudi olivno ali orehovo če drugega ni bilo pri roki) in si jih obrisala ob delikatne predele 🙂 Se sneg ni tako prijemal na dlako, če se je pa že naredila kepica je pa kar zdrsnila iz dlake, če si jo želel ročno odstraniti.

nismo pa tega prakticirali vsak dan, bolj takrat ko smo šli v hribe ali pa se je predvidevalo dolgotrajnejše divjanje po snegu.

New Report

Close