Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dolgotrajna bolniška delavca in stečaj s.p. -ja

Dolgotrajna bolniška delavca in stečaj s.p. -ja

Pozdravljeni.

Zanima me par stvari ,da se nekako odločim za nadaljno ukrepanje.

Zaposlen sem pri s.p. kjer sem še edini zaposleni + lastnik. Se pravi sva skupno dva.

Sem že dlje časa v bolniški zaradi bolezni. (cca dve leti)

Pred kratkim sem izvedel da so upniki podali predlog za stečaj mojega delodajalca. To je sedaj že razvidno na uradnih straneh ,pač xxxxx s.p v stečaju.

Sedaj me zanima osnovno kaj bo z mano ? Nisem prejel še nobenega obvestila od s.p.-ja ali stečajnega upravitelja .

Zanima me tudi ,ker sem po poizvedovanju ugotovil da mi za določeno bdobje ni plačeval prispevkov za pokojninsko zavarovanje !! Zdravstveno in ostalo je vse plačano.

Naj povem da ima normalno moj delodajalec vse refundirano iz strani zzzs. Plačo mi sicer vsak mesec normalno nakazuje , prispevkov za pokojninsko pa ne. ??

Že tako ne razumem kako je to sploh možno da sama država nima nadzora kam gre denar ki je namenjen zame ?? Se pravi denar za pokojninsko si s.p dobesedno prilašča z razlago da ima blokiran trr. ??

To je za moje pojme najmanj goljufija če ne že kar direktna kraja.

Ali stečaj s.p.ja avtomatsko pomeni tudi prenehanje delodajalca ?. Nekako ne razumem da ne dobim nobenega obvestila o stečaju ?

Kaj sedaj storiti s temi neplačanimi prispevki za pokojninsko ? V redu ,jaz sem pogledal in videl da manjkajo vplačila. Kaj pa nekdo ki sploh ne zna pogledati ali ima plačane prispevke ali ne ? Ali ni nekako dolžnost države da preverja kam gre denar ki ga preko zzzs namenjajo za refundacijo moje plače. ?? Po tej logiki bi lahko delodajalec vsak mesec refundiral mojo plača ,meni pa nakazal nič !! ?

Glede na to ,da je sedaj stečaj ali moram jaz kaj sam ukrepati ,ali gre za kakšen avtomatizem?

Kaj je z mojo zaposlitvijo ? A sem še sploh zaposlen ? Sem še vedno neprekinjeno v bolniški in še tudi bom. Medtem sem dobil že tudi priznano tretjo kategorijo invalidnosti. ??

Ima kdo kakšne izkušnje ,kakšen pameten nasvet , mogoče izkušnjo ?

Prosim za mnenja .

Če je še kakšen podatek pomemben bom z veseljem dopolnil napisano.

Hvala.lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close