dolgovi staršev
Moja starša sta upokojena, vsak ima komaj 300 EUR pokojnine. V reji imata svoje tri vnuke, zaradi diagnoze moje sestre – njihove mame, saj le ta ni sposobna skrbeti zanje.
Zanje moja mama prejema neko minimalno rejnino in nagrado, ker je njihova sorodnica.
Ugotovila sem, da sta v velikih dolgovih, oče je bil nekoč privatnik in je davčni dolžan za enih 25 let nazaj nek denar, zato sta vzela kredit na banki, da sta ta dolg poravnala. Torej bremeni ju ta kredit, polno nekih dolgov in stroškov, čisto sta obupana in jima je že vseeno, tudi, če jutri umreta.
Žalostno, da tako razmišljata, saj to bremeni seveda nas dediče in rejence, ki so še šoloobvezni. Od nepremičnin imata samo staro stanovanje v stari hiši in neki star travnik skoraj nič vreden.
Ne vem, kako jima naj pomagam in kaj se bo zgodilo v primeru smrti katerega od njiju.
Prosim za pomoč.
Hvala.
Spoštovani,
v takem primeru vam predlagamo, da dediščine ne sprejmete (torej na zapuščinski obravnavi podate negativno dedno izjavo), saj v tem primeru kot dediči ne boste odgovarjali za dolgove zapustnika.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.