Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Dolgovi v primeru smrti

Dolgovi v primeru smrti

Pozdravljeni.
Imam vprasanje glede kredita in limita po smrti. Oce je prejsnji teden umrl in na banki je ostalo nekaj kredita. Kredit je bil zavarovan samo pri zavarovalnici. Zanima me, kdo bo moral ta kredit im limit poplacati. Ostali smo se zena in 2 otroka, ki nista vec mladoletna in solo obvezna. Kako je glede tega, ce se odpoves vsemu, ceprav oce ni imel nic zapustiti.. vpliva to kaj na kredit in limit, da ga ni potrebno nam vrniti?
Hvala za odgovor

Kredit se bo odplačal iz dediščine, v kolikor te ni, bo banka/zavarovalnica denar izgubila.

kako je z kreditom v primeru smrti očeta, ki ni zapustil nič. Kredit je najet pri banki za nakup avtomobila. Avto je napisan na sina. Zapuščninske razprave ni bilo, ker oče ni imel prihrankov in lastnine.

hvala za odgovor

Banka bo kredit odpisala, če vas kaj terjajo predložite odločbe da se zapuščinska ni opravila.

sedaj je mama dobila od zavarovalnice “grozilno pismo”, da so banki poravnali kredit in da je sedaj ona dolžna dolg poravnati zavarovalnici in se opirajo na 56. člen zakona o zakonski zvezi in družinskih razmejih. Mama nima premoženja in ima pokojnino cca 500 eur. Ni sopodpisnica kredita in sploh nima v lasti ali v vpogled police, ki jo je banka sklenila z zavarovalnico. Ima le potrdilo o tem, da oče ni zapustuil nič s strani sodišča in, da ni bilo razprave, ker ni nobenega premoženja.
Prosim za pomoč in nasvet

In kaj so odgovorili, ko ste jim predložili odločbo, da se zapuščinska ni opravila?

najprej je mama dokumente predala banki, ta je nato dobila poplačilo dolga iz zavarovanja kredita, katerega strošek je bil očetov pri najemu kredita. Sedaj pa zavarovalnica terja dolg od mame. Mama je ponovno zadevo o sklepu sodišča poslala zavarovalnici in napisala, da ni nič zapustil in, da ni skupnega premoženja in še ni dobila odgovor. Skupn oje samo nekaj opreme, ne nove v stanovanju, katerega nista bila lastnika.

Oce je umrl pred 2m, zapuscinske razprave se ni bilo. Imel pa je dva kredita in limit. Z banko smo govorili sprva so mi dejali da do zapuscinske razprave nimamo kaj in da se zglasimo takoj ko bo pri njih. Ker je se ni bilo je na ocetovo ime-prisel prvi opomin da se takoj zglasimo. Na banki so dejali da je vse skupaj slo ze na zavarovalnico in da se zmenimo znjim za odplacevanje tega kredita. Zdaj me zanima kako lahko mi to naprej ker na banki so mi 3 zaposleni vsak svoje povedali in to drugace da bi mama vnasala mesecno obrok kredita in limita. Kaj bo zdaj stem kreditom in limitom mama je se zaposlena za minimalno placo in ima hiso,ki je v celoti pisana na njo. Oce kar je imel na svoje ime je imel samo avtomobil. Nevemo kam se obrnit in kaj narediti ker nam vsak svojo zgodbo prodaja.

New Report

Close