Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dolocen cas in nosecnost

Dolocen cas in nosecnost

Pozdravljeni,

zanima me sledece: V tej firmi sem delala ze preko studentskega servisa, zdaj pa so mi ze drugic podaljsali za dolocen cas. Vse lepo in prav, ampak nastal je problem pri meni saj sem zanosila in sem noseca dober teden. sama ne vem kaj naj storim,kot mi je znano vem, da se vseh znebijo, ki so nosece,kljub temu, da si bil ves cas predan delu.

kaksne pravice imam???

EMMA

Če ste zaposleni za določen čas, žal delodajalca ne morete prisiliti, da bo z vami po izteku te pogodbe sklenil novo. Lahko pa preverite, če je vaša zdajšnja pogodba sploh sklenjena zakonito; če torej vsebuje zakonit razlog za sklenitev pogodbe za določen čas. Če ne, lahko od delodajalca zahtevate pogodbo za nedoločen čas.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

HEJ..

Enako jaz..že drugič so mi podaljšali pogodbo za določen čas in , ko sem zanosila me je bilo predcej strah, ker 16.8. mi poteče pogodba, novembra pa imam rok poroda. Pravnik mi je razložil, da ni mus delodajalcu, da ti podaljša pogodbo, edino ko traja ti je vmes ne sme prekiniti. Torej nismo nič zaščitene!Na vso srečo so mi rekli, da mi bodo podaljšali ampak ne veš kako mi je bilo, ko sem jim povedala..grozno.Povedala sem jim komaj po teh mesecih..ker nikoli ne veš..ni dobro prej govoriti.Veliko sreče ti želim!

Moj primer pa je sledeč: porodniško bom nastopila prej, kot mi izteče pogodba za določen čas. Če mi pogodbe ne bodo podaljšali in bom po določenem času porodniške “na cesti”, ali to pomeni tudi izgubo nadomestila plače, ki bi mi sicer pripadal?

Če boste pridobili pravico do starševskega nadomestila, ga boste potem prejemali do konca starševskega dopusta, ne glede na to, če vam bo vmes delovno razmerje prenehalo.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close