Dom starejših Horjul, Notranje gorice – vaše mnenje
Pozdravljeni, razmišljam o namestitvi mame v dom starejših v Horjulu ali Notranjih Goricah.
Domova sem obiskal in se zdita v splošnem v redu, ko pa berem komentarje po forumih, predvsem na račun upravitelja (podjetje Deos), pa nisem več prepričan o kakovosti njihovih domov.
Zanimajo me vaše izkušnje s tema dvema domovoma. Prosim, da se vzdržite splošne debate o domovih v Sloveniji, zanima me zelo konkretno za ta dva. Kakšna je hrana? Kakšno je osebje? Kakšne so aktivnosti?
Hvala v naprej za vsa mnenja.
Mi smo imeli mamo v Trnovem (Dios). Če bi bila mama pokretna, je super. Imajo veliko aktivnosti, knjižnico, potujočo knjižnico, kar naprej nekam hodijo… Vse je novo, čisto, lepo.
Ker pa je bila mama nepokretna, je bilo drugače. Torej osebje (sestre in strežnice) so večinoma v redu. Nekatere zelo v redu. TUdi fantje so v redu. Zdravnik, pod kritiko. Ker ga sploh ni bilo. Fizioterapetvtka verjetno kaj naredi samo, če ji plačaš. Do naše mame ni prišla nikoli, čeprav je obljubila, da bo (ko je še bila pokretna). Imela je preležanine, ki so se samo poslabševale… Da ne naštevam. Mi smo bili pri mami vsak dan, delali smo ji nego vsaj eno uro vsak dan, jo počesali, namazali, masirali, umili zobe, hodili, dajali na stranišče…
Za tiste, ki so še pokretni in si sami lahko vse naredijo, je v redu, ker niso odvisni od osebja. Potem je pa katastrofa na kvadrat. V vseh domovih je enako, tudi v teh tvojih dveh. Povsod šparajo na osebju, potem je pa tako kot je. Upam, da mi nikoli ne bo treba v noben dom, da lepo živim do starosti, potem pa hop, kap in v sekundi vsega konec.
Sem imela moamo v Slovenj Gradcu v domu katasstrofa, osebje se je zelo skrčilo vse so morali delat sami od čistilke, negovalke do medicinske sestre vse , sobe zanemarjene, varovanci v domu niso zadovoljni ,saj nimajo časa za nijh.Če imaš možnost, kot ti je že ena omenila imej negovalko , ki ti bo prihajala domov .