Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DOM ZA OSTARELE

DOM ZA OSTARELE

Je v SLO kakšen dom za ostarele, ki bi sprejel trenutno nepokretno žensko?

Zna biti. Imenik v roke pa telefon pa veselo na delo. Tako bo več efekta kot čakati tukajle na odgovor. Svetujem iskanje na najbolj nemogočih koncih – če bo kaj več sreče kot na Taboru npr.

V Lenartu v slov. goricah, gradi dom za starostnike škofijska karitas, katerega bi naj odprli že letos decembra.

mami

Mislim da ne. Probaj poklicati pristojni Csd pa ti podo povedali. Drugače obstaja negovalni oddelek v Sežani, ampak mislim da napotijo tja starostnike samo iz bolnišnice. Lp in veliko uspeha.

Pokličite še na Deos.

Družba DEOS , d.d. Ljubljana je registrirana za izgradnjo in upravljanje oskrbovanih stanovanj in je vpisana v register družb pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko registrskega vložka 1/26322/00. Njen sedež je v Ljubljani, Dunajska 58. Njena poglavitna dejavnost je vodenje domov za starejše in oskrba v oskrbovanih stanovanjih. Število zaposlenih konec leta 2006 je bilo 246.

Poslovne enote:

PE Center starejših Gornji Grad
Tlaka 28
3342 Gornji Grad

PE Center starejših Medvode
Zbiljska cesta 15
1215 Medvode

PE Center starejših Cerknica
Cesta pod Slivnico 1
1380 Cerknica

Draga ‘nnujno’, ne trošite zdajle preveč časa s telefoniranjem po domovih, ker prostih mest ni. Lani sem imela strašne težave z neprištevno mamo. Najprej se povežite s socialno delavko v bolnišnici, kjer je gospa bila ( predvidevam ) in na vašem CSD. Pojdite tja osebno že jutri – itak vam bodo dale naslove in obrazce za prošnje. One tudi najbolj vedo, kje je malo manjša vrsta za sprejem. Vrste so povsod, ampak če je primer nujen in ko je prošnja v dotičnem domu, pa kar na telefon tudi po dvakrat na dan. Zaprosite obe soc. delavki, da tudi sami urgirata. Tako boste dobili prvo prosto mesto ‘preko vrste’. Meni je uspelo v 3 tednih, čeprav je bilo na prvi pogled brezupno. Držite se!

kako ga bodo le odprli decembra (v Lenartu), če pa je šele temeljni kamen. saj če tudi ga postavijo, je pa vprašanje kaj bo pri prevzemu.

ja enostavno je da pošlješ vloge v vse slovenske domove, in zagotovo da ti ureja še pristojni CSD. če pa je gospa še v bolnici, ti svetujem da je ne vzameš domov dokler ne izrabiš vseh možnosti; npr. da se pogovoriš z soc. delavko bolnišnice, da ti uredi hiter sprejem na kaki negovalni oddelek, podaljšano bolnišnično zdravljenje.

Enkrat sem že govorila o tem. V Sežani ni negovalni oddelek oziroma je za lokalne potebe kot je prav v vsaki bolnišnici predviden – tudi v UKC – mora biti.

V Sežani je program rehabilitacije po različnih poškodbah, ki še niso zreli za morebitno zdraviliško zdravljenje ali odhod domov ali v dom starejših občanov.

V pogovoru sem izvedela, da se lahko plačuje rezervacija za upokojenski dom. Da ko rabiš njihovo oskrbo si na prednostni listi. Zanima me, če to drži? Če katera ve kaj o tej rezervaciji prosim, če napiše.Hvala.
Pavlca

Eni domovi imajo možnost rezervacije s plačilom, ampak ta hec ni poceni.
V bistvu ti šparajo PRAZNO posteljo/sobo, plačuješ pa najemnino. ki ni nikjer nižja kot 400 evrov mesečno, raje več. Ko se odločiš iti, te čaka vse še isti dan. Vendar pri teh čakalnih vrstah se tega načina branijo. Povprašajte v dotičnih domovih, ki jih imate ogledane.

New Report

Close