Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dom za ostarele

dom za ostarele

Pozdravljeni,
imam vprašanje v zvezi s prebivanjem v domu za ostarele. Mama bi želela v dom, vendar ima prenizko pokojnino, zato ne vem kdo bi moral plačevati razliko. Mama tudi ima nobene nepremičnine, saj živi v mojem stanovanju. Zanima me, ali sem kljub temu, da mi ne bo ničesar zapustila, dolžna plačevati to razliko jaz ali lahko mogoče za to poskrbi občina?

Spoštovani,

v skladu z določili Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih so polnoletni otroci po svojih zmožnostih dolžni preživljati svoje starše. Glede na navedeno, so otroci za svoje ostarele starše dolžni plačati ali doplačati tudi oskrbo v institucionalnem varstvu. V kolikor polnoletni otroci sami ne razpolagajo z dovolj sredstvi za plačilo oskrbe staršev, bodo lahko v postopku na pristojnem Centru za socialno delo (kjer imajo starši stalno bivališče) urejali plačilo oskrbe za starše, ki bo v tem primeru poravnano iz občinskih sredstev.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close