Doma imamo popolno štalo
Moj oči je pred meseci prevaral mamo. Že prej sta se več let pogosto kregala, sedaj pa komaj še lahko spregovorita. Doma je štala, čeprav je pogosto tišina, je v zraku napetost, kot bi bili v hladni vojni. Poskusila sta s terapijo, a sta po prvem srečanju obupala. Tudi moja sestra je sedaj, ko sta starša vsak na svojem bregu in se samo sovražita, popolnoma zabluzila. Jaz končujem faks in bi takoj ko bo šlo, rada šla od doma, a hkrati bi rada staršema pomagala, a ne vem, kaj naj naredim, da bo pomagalo.
Če je po tilikih letih skočil je to naredil zaradi suše doma !
Nič ne moreš narediti če sama ( prevsem ona ) ne bosta hotela nič narediti.
Sedaj ona kuha rilec ker je on skočil, to da doma ni skakal že leta njej nima veze ,še naj bolje bo da se držita vsak zase, če imate dva štuka , vsak v svojem štuku pa bo, se bo(sta) že pohladila.
Anonimno 3328, 05.11.2024 ob 13:04
Če je po tilikih letih skočil je to naredil zaradi suše doma !
Nič ne moreš narediti če sama ( prevsem ona ) ne bosta hotela nič narediti.
Sedaj ona kuha rilec ker je on skočil, to da doma ni skakal že leta njej nima veze ,še naj bolje bo da se držita vsak zase, če imate dva štuka , vsak v svojem štuku pa bo, se bo(sta) že pohladila.
Ne govori tega nekomu, mi je verjetno ravno komaj odrasel, pa še to po letih. In seveda, ženska je kriva, zakaj že?
Za avtorico pa, nimaš kaj narediti, poskrbi samo zase. Nisi odgovorna zanju.
Zakaj pa ne, probaj kaj prispevati k razjasnitvi okoliščin. Posedi oba starša in prevzemi pobudo razjasnjevanja. Nastopi kar odločno, kot otrok in plod njune ljubezni. Izprašaj ju, kaj in kako naprej, kaj lahko prispevaš ti in kaj nameravata v prihodnje. S tem lahko le pomagaš, škode ne moreš povzročiti.
Hči, 05.11.2024 ob 12:34
Moj oči je pred meseci prevaral mamo. Že prej sta se več let pogosto kregala, sedaj pa komaj še lahko spregovorita. Doma je štala, čeprav je pogosto tišina, je v zraku napetost, kot bi bili v hladni vojni. Poskusila sta s terapijo, a sta po prvem srečanju obupala. Tudi moja sestra je sedaj, ko sta starša vsak na svojem bregu in se samo sovražita, popolnoma zabluzila. Jaz končujem faks in bi takoj ko bo šlo, rada šla od doma, a hkrati bi rada staršema pomagala, a ne vem, kaj naj naredim, da bo pomagalo.
Če se dva ne trpita več, naj gre vsak po svoji poti naprej.En v levo, drug v desno.Ne vem, zakaj sta sploh še skupaj.Še vedno bosta oče in mama, zakonca pa ne več.
Sočustvujem s teboj.
Ti si njuna hčerka, njun otrok in ne moreš jima igrati terapevtke in mediatorke. Kar je med njima, je njun odnos. Sama se bosta morala pogovoriti in razčistiti, kako naprej. Verjamem pa ti, da tudi ti zraven zelo trpiš.
Težko verjamem, da se bosta pobotala. Verjetno bosta živela naprej vsak svoje življenje.
Kaj ti svetujem? Bodi čim manj doma, da ju ne boš gledala in še ti trpela zraven. Pojdi rajši v knjižnico, v trgovino, v cerkev, h kakšni prijateljici, ali kamorkoli.
Ja, lej- nič ni za zmeraj in v tvojem primeru je pač konec nekega obdobja.
In vse teži k spremembam in naprej -nikoli se ne pogreva prastarih zadev- češ kako sva se ljubila …zdaj pa sva dozorela in sva popolnoma različna. Nič ni narobe s tem…je mogoče samo čas, da nekaj- izpustimo – in gremo naprej, življenje pa preseneti …z novimi priložnostmi…
Ti si v fazi, da se čimprej opolnomočiš in zaživiš svoje življenje…
Pač podpiraj mamo na poti k spremembam, ničesar še ni konec -pač pa mali reset in novi začetki, ata se bo najbrž odselil k ljubici, ohranite stike kot odrasli in ne se kregat, to je nesmiselno …
Neko obdobje se je izteklo in začenja se novo. Srečno.
Probaj, 05.11.2024 ob 13:13
Zakaj pa ne, probaj kaj prispevati k razjasnitvi okoliščin. Posedi oba starša in prevzemi pobudo razjasnjevanja. Nastopi kar odločno, kot otrok in plod njune ljubezni. Izprašaj ju, kaj in kako naprej, kaj lahko prispevaš ti in kaj nameravata v prihodnje. S tem lahko le pomagaš, škode ne moreš povzročiti.
Otrok ne more igrati terapevtke, no, Da bo poslušala, kolikokrat sta ali nista in kako in tako naprej. otrok naj poskrbi zase, ta stara dva pa zase.
sej ne morš verjet, 05.11.2024 ob 17:41
Kot otrok nima kaj razjasnjevati in posredovati v tem primeru. Odnosi med zakoncema niso stvar otrok.
A ne? Prosim, avtorica, ne poslušaj nasvetov tlele, kako bi ti morala prispevati k razjasnitvi okoliščin. Saj si že skoraj od doma, doštudiraj pa pejt.
Pa, tisti, ki to svetujete, a ste čist zglajzali?