doma narejena darila – prosim iza deje
Tukaj bi se kaj našlo:
http://www.antus.si/ustvarjalne.php
Nikakor ne znam nares aktivnega linka. Se opravičujem.
Moja najljubša, ki sem jih naredila so bila:
1. sestavine in recept za muffine
Zložiš sestavine za muffine v okroglo stekleno posodo (naprimer od nutele) tako da se vidi plasti, sprintaš recept za muffine na pavz papir in ga v rolici privežeš na posodo z ličnim trakcem – na papirčku je bilo tudi voščilo; priznam, da sem zraven kupila tudi pekač za muffine, vendar ta pač ni obvezen
2. sestavine in recept za kuhano vino
Sladkor, klinčke, cimet in druge stvari, ki pašejo v kuhano vino zložiš v manjšo stekleno posodo (npr. od SMS oliv, ki je take lepe oblike), sprintaš recept za vino na pavz papir in ga v rolici privežeš na posodo z ličnim trakcem – na tem papičku tudi voščilo; seveda sem zraven kupila tudi eno buteljko (ki naj je ne bi porabili za kuhano vino, ker je bila preveč dobra), vse skupaj sem zložila v škatlo od srajc brez pokrova, priložila dve smrekovi vejici, dve tanki dolgi beli sveči za ikebano, okrog škatle pa nalepila svilen trak (malo zato, da sem popestrila škatlo, malo pa zato, da sem prekrila ‘znamko’ srajc in deklaracijo 🙂
3. mešanica oljčnega olja in balsamičnega kisa ter drugih ‘pikantnih’ začimb v okrasni steklenici
zraven priloženo samo navodilo (spet pavz papir), da se to prelije čez solato in poje 🙂 in seveda voščilo
4. sladkor
v okroglo posodo (kot prej, od nutele) v plasteh izmenjaje nasuješ bel in rjav sladkor, po mojem je luštno, če daš na vrh tudi kocke, nazadnje pa potakneš noter še tri paličice vanilije; okrasiš s trakcem ali juto, privežeš gor voščilo za sladke dni v novem letu
Jaz delam adventne venčke, take, čisto “naravne”. Brez raznih bunkic in ostele novolente kramarije, vse je iz gozda (no, cimetove palčke kupim) Zraven pa podarim še krožnik doma pečenih piškotov. V Avstriji kupim lepe krožnike (Lutz, Kika – fantastične stvari za 3 eure) nanj naložim 4, 5 vrst piškotov, vse skupaj dam v celofanasto vrečko, ki jo povežem z istim trakom, kot je mašna na venčku.
Svečniki: kupiš glinene lončke bučaste oblike ali takšne, ki imajo kakšen reliefni vzorček (imajo jih v BTC v hali A zraven Wit Boya, imena trgovine se ne spomnim), stanejo cirka od 150 do 200 tolarjev, pobarvaš z vodenkami, lahko okrasiš še z bleščicami (najlažje kar z lepilom z bleščicami), prelakiral z lakom v spreju (to moraš narediti na prostem), daš v lonček čajno ali dišečo svečko.
Navadne glinene lončke pobarvaš z vodenkami, teh ne prelakiraš, ker bi zaradi vode lak postal mehurčkast, posadiš kakšno božično zvezdo ali kaj podobnega, in je. Ti glineni lončki se dajo super pobarvat z vodenkami – mi jih imamo na okenski polici in je zdaj pozimi, ko so notri posajene bolj dolgočasni trajni mini iglavci, prav lušno pisano.
Steklene lončke za vlaganje ali od marmelade okrasiš z barvami za steklo, lahko tudi z napihljivimi barvami, notri vsuješ dišečo sol ali daš kopel v tistih lušnih biserih.
Pri steklarju vzameš na majhne kose razrezano steklo za ogledala, okoli daš das maso, oblikuješ po svoje, pobarvaš z vodenkami in dobiš lepa kozmetična ogledalca.
Ampak tole so bolj predlogi, primerni tudi za otroke.
Super so pa tudi ideje od nove Barbare.