Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Doma narejeni prameni v laseh

Doma narejeni prameni v laseh

Potrebujem nasvet, katera barva izmed vseh, ki se nahajajo na prodajnih policah, je najboljša za domače izdelovanje blond pramenov na srednje rjavih laseh. Tista varianta s kapo ne pride v poštev, ker imam predolge lase.

Torej: katero zadevo mi priporočate in je preizkušena? Teoretiziranja imam že od raznih prodajalk v drogerijah dovolj 😉 Ne bi bila rada šekasta na oranžno :))))))))))))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Jaz sem jih naredila na folijo in sicer pramene pobelila z “blanžem” in nato pobarvala z svetlo rjavo barvo.

jaz sem tudi tako delala…. eno leto…. rezultat so bili lasje v kakovosti čigumija.
blanš uniči lase. če nimaš pretemnega ali prerdečega pigmenta, ga nikar ne uporabljaj.
Pramene si pa narediš lepo na folijo.

Men jih mami naredi s kapo in imam približno tako dolžino las, kot ti. Kapo od vznotraj dobro pomokaj. in jih bo lažje vleči ven.

Uporabljam blanž in hidrogen od Afrodite. Imajo nekaj novega, ki ti ne uniči las. Je res razlika glede na prejšnje blanže in hidrogene. Kupila sem v Drogeriji Tuš.

S folijo se mi zdi, da jih je težje delati, če nisi ravno zverziran, ker se ti lahko barva polije še po drugih laseh ne le po šopu, ki ga želiš pobarvat.

Joj, meni je frizerka lani poleti vlekla lase skozi kapo in so mi zraven tekle solze :((( Je bilo huje kot kdajkoli pri zobarju 🙁

Bom šla pogledat, hvala 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Kaj pa tisti pripravek za pramene od Poly – al’ kaj že je? Mogoče poznaš?

O moj bog punce, ste pa pogumne.
SAME SI DELATE DOMA PRAMENA, JA KAŠNE PA HODITE OKOLI???

Kristus, jaz nimam jajc za takele podvige, raje reskiram jurja več, ga ni denarja, da bi sama šarila po laseh z blanžem ali s čem drugim???!!

Ojoj…:(

Sem že probala ene barve, predno sem imela to stvar od Afrodite, a se mi skoraj niso poznali.

OK, torej je res najboljša tvoja varianta. Hvala ti 🙂

Kakšna hodim na okrog?

Prit me pogledat – kot bi me pobarvala frizerka. S kapo, blanžem in hidrogenom nimaš kaj sfalit.

Pa ni samo jurja ceneje. Za oboje sem dala okrog 1.500, tako me pride material za eno barvanje 500 sit – razlika je očitna. Pri fizerju dam čez 6.000.

Se strinjam. Mene je frizerka pred 3 meseci dala ob 6 čukov, naredila mi je pa ful malo slabo vidnih pramenov, sem prav nesrečna. Poleg tega se mi teh nekaj jurjev fajn pozna pri plačevanju položnic…

jaz ti lahko povem le to, kar sem se “naucila”od pogovorov iz frizerskih salonih, ko mi delajo pramene.
Res je najbolje, da si lepo kupis kapo,ki jo iznotraj lepo nastupaj z pudrom za dojenckovo ritko, kapa naj se dobro prilega cisto do konca glave naj bo, da bos res ven potegovala cisto pri glavi lasje. lepo se počesi vse nazaj in hopa kapo gor, dobro nategni in gremo tanka kvačka in sedaj po zelji, najlepsi natur prameni pridejo po celi glavi tisti tanki, tako da ven vlečeš cisto malo. Potem zmešaš barvo, če pa so tvoji lasje temni, barva ne bo dovolj in bos potrebovala blanž, izberi res kvalitetnega, ena ti je že svetovala enega od Afridite, kajti blanž lahko zelo uniči lase. Nato lepo barvaj pramena le po narastku, naj tam najprej ucinkujejo, šele proti koncu za izravnavo barve potegneš še po ostalih laseh.Če zelis se vec, meni jih vednod elajo v dveh odtenkih, da res na koncu izgleda vse bolj natur, lahko zmesas se malo manj svetlo barvo in izmenicno barvas mal s tako in mal s tako, ampak potem bi bilo lazje na folijo.
Kje so cake…vprasanje koliko časa moras imeti gor, meni dajo za pol urce in je ravno prav, ti bos morala reskirat in za drugic vedela koliko časa, vec kot pol ure pa ti ne svetujem, se najbolje je, da najprej le na enem tankem pramenu probas in si gor naneses za pol urce in nato spiranje in bos takoj videla če je to to in potem lepo čez vsa pramena, bolje to, kot da bo zelena ali ne vem kaksna. Tukaj ti lahko nekdo napise imej tako in tako barvo, imej toliko časa na sebi, ampak ne pozabi, vsak las po svoje odreagira in vse je odvisno že od tvoje barve las…

Pogumne ste, da si to upate, jaz imam veliko spretnosti v rokah, ampak si tega ne upam, pobarvala bi se že, pramena pa ni šans…tudi jaz jokam, ko pustim 1x na 3 mesece 12-16.ooo,oo za pramene in strizenje, ampak nolje tam in vem kako bo, kot doma trepetat kakšna kura bom ratala in uničila laske. Špelina zelim ti, da ti rata!

Vsake tri mesece si pa vsaka ženska res zasluži, da gre k frizerju, da se da malo razvajati, da brez skrbi odsedi tiste tri urice, ko se prepusti strokovni obdelavi las, vmes kaj prebere, poklepeta ali morda celo malo blaženo zadremlje:-)) Jaz si teh uric ne pustim vzeti. Saj tistih 7000,00 sit za barvanje na vsake tri mesece res ni tak hud strošek, da ga ne bi smele zase porabiti. Ker barvanje je poleg striženja najbolj važen poseg na naših laseh in je prav, da to dela tisti, ki je za to izučen. Jaz si tega ne bi upala početi.
LP

Evo špelina prepisujem iz škatle.
Schwarzkopf Poly Blonde
Strähnchen mit kamille oznaka M1 Super Aufheller.
Sama imam temno rjave lase in sem si s to barvo naredila super blond pramena.

V škatli imaš kapo, “kvačko” na drugi strani čopiček, in vse ostale pripomočke. Če ne želiš barvat s kapo, si pripravi folijo in tistim čopičkom nanašaj na lase barvo.
Če želiš res svetla pramena si zadevo pusti na glavi 45 minut. Nato dobro izperi in potem vtri v lase balzam ki je priložen puari gor več kot 3 minute in potem speri
Jaz sem bla zlo zadovoljna, predvsem zato, ker je vedno po barvanju na laseh bila ista barva, ko sem pa od frizerja prihajala, je blo pa enkrat zlo svetlo, enkrat rumen, itd. Res pa sem pazila, da si nisem barve nanašala na konice, ki so bile itak že obarvane.
Če želiš ti pošljem še neuporabljeno škatlo, samo povej kam.
Po precej letih sem se mal naveličala bit blond in sedaj sem že pol leta črna. Ful sprememba in zelo zadovoljna. Pa mi je ostala še ena tale barva za pramena. Še čist komplet zapakirana.
Pozdrav W.

Hvala ti, bomo videli, kaj bo 😉

Res si zaslužim! A častiš? ;)))))))))))

Moramo pač fajn gledati na stroške, meni pa moji na novo najdeni sivi lasje zbijajo moralo in iščem opcijo, ki bi mi finančno “potegnila”.

čao

Ti sam povej, kam ti pošljem pa dam že jutri na pošto.

Bo vredu??

LP W

Hvala za tole izkušnjo. Zdaj sem pa res malo zbegana in ne vem, kaj naj uporabim… Moram razmisliti. Uhhhhhh…

Ti lahko za barvo pišem na mail? Če se bom določila za eksperiment, jo rada odkupim.

čao

Če se odločiš, mi javi na mail. Ti jo podarim. Evo sem še rok uporabe pogledala 14. 05.2007 tko, da lahko še doma mal razmišlaš in se kasneje odločiš.
Javi kako in kaj

W.

samo to .tudi s folijo se jih da lepo narediti, nanašanje blanža ali barve je najprimerneje s čopičem za barvanje las, tako tudi pretiravat ne moreš. PA kakšna kolegica bi ti to lahko pomagala za prvič počet doma, vsaj lase vn potegnt:) maš ženski večer:))Men je to prav užitek doma mai packat, zdej je že spet pogruntala kok je “plasnava” ob straneh:) Je pa res da si včasih težko privoščiš frizerja tud za 3 jurje kaj šele za baravnje ampak ko enkrat res nimaš denarja potem vidiš da si nekaj ne moreš privoščit:( Včasih morajo nekateri pogledati blje od svoje riti……

Ja to je pa res nagrada sedet 3 ure v salonu :-/

Meni ni težko dat 6/47 tisoč, če mi ne bi bilo treba dopusta vzet zato, da grem lahko k frizerju.

Sem pa poiskusila doma s kapo…joj joj nikoli več. Je tko cukalo da sem jokala zraven. S folijo mi je pa super uspelo :-)) Mogoče sem pa samo jaz tko občutljiva.

Mitka, meni ne znese, da bi se barvala na tri mesece, pač pa “moram” to opraviti vsak mesec oz. max na mesec in pol. Lasje mi neverjetno hitro rastejo in sem mi po mesecu dni že krepko pozna narastek – v službi pa moram biti urejena.
Če na koncu leta pomislim, koliko denarja pustim pri frizerju – uf, raje ne. :((
Večkrat moram tudi sredi meseca (med enim in drugim barvanjem) po frizuro (kaj hočeš, služba pač), pa ti povem, da me prav boli srce. Za dobre pol ure pranja + fenanja pustim tam cca 3 tisočake. :(((
Zbiram pa pogum, da se lotim barvanja doma. ;))))

Imam rjave lase in si želim imeti pramene not ampak nevem katero barvo

New Report

Close