Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Doma sem, kako poskbeti za svojo penzijo-prihodnost

Doma sem, kako poskbeti za svojo penzijo-prihodnost

Stara sem 34 let, imam 3 otroke, imam 3 leta delovne dobe, in VII stopnjo izobrazbe. po tretjem otroku nisem več iskala službe, oz delam nek svoj posel, ki mi prinese par 100eur na mesec.
Mož je zaposlen in zasluži odlično, no vsaj mi smo zadovoljni s tem, med 1000 in 2000 mesecno, pač je svodbodnjak in je vsak mesec drugače, a vseeno neka stalnica.

Trenutno sem okupirana še z načrtovanjem in izdelavo hiše, v katero naj bo se vseelili čez leto dni. To delam le jaz, mož pač opravlja svoj biznis. Mož pravi, da bi potem imel še enega otroka.

Seveda bi tudi jaz rada kaj delala, kaj bolj družbeno koristnega, kot le gospodinjila (otroci so v vrtcih in varstvih do kosila, potem jih vzameva domov).

No ampak vseeno, bolj kot bližnja prihodnost me skrbi daljna, namreč ne plačujem si penzije oz nikakršnih prispevkov. Kako naj si to uredim, zdaj mi je šele jasno kaj mi je mama govorila, vsa taleta o finančni neodvisnosti, ko je šla v penzijo in ima dovolj denarja, da se preživi in si kaj malega privošči, pa tudi če bi ostala sama ji ne bi finančno bilo hudo.

Torej kje se te stvari plačujejo in koliko recimo mesečno je vredno dajat na kupček, da se to kasneje sploh pozna? Obstajajo kakšni izračuni ali tabele?

Hvala.

preglej ponudbe za rentno varčevanje in delaj na odnosu z možem, da te ne bo na stara leta pustil:)
malo heca.

Jaz imam podobno situacijo kot ti, trije otroci, mož dobro zasluži, jaz nekaj malega za zraven… Plačujem si sicer minimalno socialno, pa še tisto si mislim, da je brez veze, saj pokojnin za nas verjetno itak ne bo. Se mi zdi bolje vlagat v kake sklade (čeprav je tud tam zadnje čase kriza) ali dodatno pokojninsko ali kaj. Me pa skrbi, da bo naša generacija na starost generalno naje… – zdaj smo vajeni kar enga udobja, na starost bomo pa krepko padli. Pokojninski sistem se sesuva, socialna ravno tako. Ne vem, če smo lahko optimisti

Mama je imela še kako prov!
Ne razumeme, kako lahko doma gospodinjiš, glede na to da imaš neko izobrazbo?
Jz se tega ne bi šla…tud če bi mož zaslužu bajne vsote, bi hodila v službo. No, sicer to je tvoja odločitev, ne mislim ti soliti pameti.
Kar se tiče pokojnine, jz bi na tvojem mestu al odprla kako življensko zavarovanje al kako drugo obliko varčevanja. Zakaj si pa sama ne plačuješ prispevkov na ZPIZ-u?
Pa tud še nekaj me zanima…čist firbec…ima mož kako zavarovanje za primer
“boh ne daj” smrti…ker drugače boš naje….brez kakršnega koli denarja za preživljanje.

nočem bit žaljiva, ampak me zanima kako lahko s takimi dohodki preživite s 3 otroci in še našparate za hišo.

mi imamo sedaj namreč samo cca 1.800 na mesec, ko je mož brez službe, 2 otroka, pa nam komaj znese. Ne vem kje je katch.
Vsak nasvet bo dobrodošel.

Ne serjite ga s tem rentnim varčevanjem..
Ozrite se mal okol sebe.Kje pa je denar,ki se ga vlaga v rentno varčevanje. Prve dve leti se plačuje zgolj za provizije plače in nagrade Uslužbencov, ki nato “plemenitijo” vaš denar.Ena od zavarovalenc je dala odgovor , da gre večji del sredstev v državne obveznice..Zelo sigurni vendar zelo “nedonosni “papirji,ki pa jih lahko nabaviš tud sama brez da daješ denar zavarovalnici. Z ostalim pa gemblajo..in zagemblajo..Zato ne sprašujte za nasvete borznih posrednikov ali pa zavarovalnih agentov..
Zidej bajto pa otroke uzgaji..to ti bo še dolg najboljša investicija.

Kaj imajo zavarovalnice z rentnim varčevanjem ?

Kaj imajo zavarovalnice z rentnim varčevanjem ?[/quote]

ja, ponujajo ga, neee..

ja, ponujajo ga, neee..[/quote]

A res? Jaz sem pa mislil da se ukvarjajo z zavarovanji? A banke te pa zavarujejo?

narobe si mislil, kaj na rečemo.
ne, banke te pa ne zavarujejo

ej, še dobr da nis v ameriki, bi se ti kr zmešalo od vseg hudega, prazaprav,od ponudb na finančnih in kapitalskih trgih, hahaha

27

Katera zavarovalnica ponuja rentno varčevanje?

a mal provociraš, a?
guglaj ali najdisijaj pod pokojninsko zavarovanje….

Vsi zagovorniki “drugega Pokojninskega stebra” in podobnih obveznih bedarij, ki so jih po zakonu “pokasiral” javni uslužbenci, naj si pridobijo podatke koliko so njihova sredstva danes vredna. V osnovi so sredstva nekam plasirana… In vedno boste dobil odgovor , da dobro in pošteno… Dobro in pošteno pa vas nategnejo, ker če so plasirana v državne vrednostne papirje ne preostane NIČ za bajne plače velikh menedžerjev, ki plasirajo vaša sredstva. Še manj pa za njihova bajna bogastva, ki so jih “prigarali” v parih letih.Če pa so bila kadrkoli plasirana na bolj “rizkantni “trg…pol si poglejte vse borzne indekse v zadnjem letu… V tolažbo vam je lahko edino, da je še mnogo bolj kot vi nategnena skoraj vsa amerika, ki je za svoje pokojnine vlagala v pokojninske sklade ali pa v delnice… Redki so jo odnesli brez prask!!!

Ne govorim o zavarovanju temveč varčevanju..se mi je kar zdelo da si malo v temo brcnil…

Ne govorim o zavarovanju temveč varčevanju..se mi je kar zdelo da si malo v temo brcnil…[/quote]

Daj glej vsebinsko, ne po naslovu.Govorimo o renti oz pokojnini.

V vsakem primeru dalj časa nekaj vplačuješ z namenom, da s ti bo potem to dalj čas izplačevalo v obliki rente ali pokojnine, če pač hočeš tako reči.
In je čisto vseeno ali je to banka ali zavarovalnica.

Ne govorim o zavarovanju temveč varčevanju..se mi je kar zdelo da si malo v temo brcnil…[/quote]

Daj glej vsebinsko, ne po naslovu.Govorimo o renti oz pokojnini.

V vsakem primeru dalj časa nekaj vplačuješ z namenom, da s ti bo potem to dalj čas izplačevalo v obliki rente ali pokojnine, če pač hočeš tako reči.
In je čisto vseeno ali je to banka ali zavarovalnica.[/quote]

Še enkrat : katera zavarovalnica ponuja rentno varčevanje ?

Ne mešat s pokojninskim, ki je čisto druga zadeva…se mi zdi da se ne spoznaš ravno na zadevo, pa kar klatiš malo…

večina.sem že rekel,da preveri, da ne delam reklame..

jaz sem ti pa že rekel, da mešaš vsebin in obliko.
skoraj vse ponujajo rentno varčevanje, ki ga različno imenujejo.
kaj je pa renat, pa, upam, veš.
ker pokojninsko, če to razumeš kot solidarnsotni pay as you go je edino in samo pri SPIZU

Rentnega varčevanja ne ponuja nobena zavarovalnica pika konec.

Pozdravljeni,

kontaktirajte me, in Vam bom poslal linke, kako se lahko na en način rešite oziorma omilite vaše skrbi.

Lp

Zakaj pa ne napišete linke tu?

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

No jaz pa kljub vsemu mislim, da se splača varčevati v pokojninskih skladih. To varčevanje pride v poštev predvsem na dolgi rok. Mislim, da če varčuješ že danes in boš prejemal pokojnino npr čez 20 let, se trenutne razmere, oziroma globalna kriza ne bodo več poznale.

New Report

Close