Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Domač jegermaister

Domač jegermaister

Rabila bi dober recept, pa ne od tete pehte iz kulinarike, ampak kakšnega iz prve roke, bom zelo vesela, ker nebi rada 10 litrov šnopsa stran ulila, če bi ne bil dober.
Hvala in lep dan.

Jegermaister recepti. Bo pokazalo. Malo si že pozna. Stvari se prično nabirati že tem konec marca…a, ni še prepozno. Rabiš cca 20-25 rastlin (kronološko)…

Od tete Pehte iz kulinarike je prav dober…
cca 38 rastlin je treba dati vanj, če kakšno zamudiš ne bo katastrofe.

pa pazi malo, ne jih pol spit več kot sedem – na let ;-)))))

Prijateljski nasvet…. Dej mir s tem jegermaistrom in raje žganje porabi za kaj drugega. V zadnjem času so vsi ratali “stručkoti za jegra”. Vsi zagovarjajo svojega kot “edinega, najboljšega in ohinsploh in vsi drugi recepti so za en d**k”.

Evo ti poročilo s terena:
mi, ki pijemo jegra že iz male šole dalje, prisegamo le na original. Meni če ponudijo domač jeger, se raje odločim za sok. Slabe izkušnje pač in nikakor nisem edini, ki jih ima z domačim jegrom. Kdor pa jegra (grenčic) ne mara, pa ga itak ne mara, domačega ali taprawga…

Pa kaj vam je vsem s tem domačim jegrom????
Da se razumemo, tudi naši ga delajo in popijem pol štamperla na mesec le zato, da jih ne bi užalil :(((

od boga si pameten, kje živiš, da se te marsovci niso ukradli 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se prepričan, da ne poznaž vsaj 20 rožic, ki se daje v jagra — sam ga letos delam prvič in to v 20 litrih žganja in imam že 12 rožic v šnopcu.

Nasvet pelin prekuhaj v 1 liter vode in nato zli v žganje, lapuh manjša količina, ajbež in tavžen rože( na sredini v cvetu je strupen črv) – jaz bom samo rumene listeke od cvetov dal noter. + bio limona in pomaranča lupina, borovi vršički..

NA ZDRAVJE

Zate in za marsikoga sem “od Boga pameten”, kar zadeva jager. To je edina alkoholna pijača, ki jo pijem celo življenje in če kaj poznam, poznam jager. In niti v sanjah mi ne pade, da bi ga sam delal. Zadnjič so mi v laboratoriju najdli jegrocite, poleg eritrocitov in trombocitov.
Marsovci me pa niso ukradli, ampak so me odložili na zemljo, kot dojenčka.

To brozgo lahko piješ sam. To ni niti J od jagra. “Imaš že 12 rožic” – ma bravo. Original Jägermeister prisega na 56 različnih rastlin in ne na tvojih klinčevih 20, ki jih jaz itak ne poznam. Jaz jager pijem in ne analiziram.

Še enkrat ti ponovim: zate sem od boga pameten, kar zadeva jager

To brozgo lahko piješ sam. To ni niti J od jagra. “Imaš že 12 rožic” – ma bravo. Original Jägermeister prisega na 56 različnih rastlin in ne na tvojih klinčevih 20, ki jih jaz itak ne poznam. Jaz jager pijem in ne analiziram.

vsaj 44 rožic in original jagra pijem že 40 let….

:)))) ma tako reci človek. Že vidim, da si tapraw možakar :))))

Lej, zdaj pa brez zajebancije.
Bil sem nekaj časa oštir. Iz ene vasi na Gorenjskem so mi ponujali jager “na debelo” po 5€ na liter. 5 EVROV????? Na vso tlako, ki je potrebna za pravi jager? Za vse rastlinice, ki jih je treba najti, vzgojiti, kupiti, ukrasti? 5 evrov? Pa kaj so in kako dajali not, da dober jager ima ceno 5€??

Nekajkrat sem se ga nalezel z “odličnim domačim jagrem”, ma drugi dan miaaaaaaaaaao, ku da b’mi jetra gledala ven iz oči…. S tapravim nikoli, pa kakšenkrat ga je šlo… ga je šlo dost 🙁

V zadnjem času ti v vsaki drugi bajti na vasi ponujajo domači jager. Za novo leto sem dobil liter domačega jagra. Marca sem nekomu pomagal okoli PC-a in se mi je zahvalil z lično flaško polno domačega jagra? ma halo???

In višek debilnosti… zadnjič poslušam debato oz kreganje na mrtvo dveh “stručkotov” za domači jager, ko je en zagovarjal stališče, da je šentajnževka rakotvorna v jagru??????????? Ma ej!!!

Sorry, če sem užalil tvojo spretnost, ma avtorici teme sem samo poskušal podati tudi drugo plat medalje, ki se ponavadi ne sveti.

Bodi dobro in kolkor kapljic (jagra) tolko let….

New Report

Close