Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek domač kefir

domač kefir

A mogoče kdo doma dela kefir in bi mi znal pomagati?
Dobila sem “gobico” za kefir z naslednjimi navodili: gobico zalijem z mlekom in pustim stat na pultu 24 ur, naslednji dan kefir odlijem, gobico pa ponovno zalijem z mlekom … Nekaj časa je bil kefir prav dober, zdaj pa postaja pregost – prav “vleče se”, nima pa okusa kot bi bil pokvarjen npr. skisan. Torej, kaj delam narobe? Ker je gobica že kar “zrastla” sem jo prepolovila, a kefir še vedno ostaja zelo gost.
Hvala za pomoč!

https://www.kulinarika.net/forumi/tema/8769/priprava-mlecnega-kefirja/

http://www.220stopinjposevno.com/kefir–co/kako-naredimo-kefir

http://www.220stopinjposevno.com/kefir–co/vse-o-dr-kefirju

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=5402147

Hm, takole se je meni kefir obnašal par let. Mi je bil sicer všeč, otrokom ne najbolj. Ne vem, en dan kot da se mu je sfecljalo :). Je pa to še vedno kefir in ok in ni nič narobe z njim.

Poskusiš lahko naslednje, pa boš videla. Zamenjaj mleko, dobro speri gobice, kozarec pokrij neprodušno (skoraj). Iz zraslega kupčka gobic odstrani le “nove” in nadaljuj postopek le z njimi.

New Report

Close