domač kefir
A mogoče kdo doma dela kefir in bi mi znal pomagati?
Dobila sem “gobico” za kefir z naslednjimi navodili: gobico zalijem z mlekom in pustim stat na pultu 24 ur, naslednji dan kefir odlijem, gobico pa ponovno zalijem z mlekom … Nekaj časa je bil kefir prav dober, zdaj pa postaja pregost – prav “vleče se”, nima pa okusa kot bi bil pokvarjen npr. skisan. Torej, kaj delam narobe? Ker je gobica že kar “zrastla” sem jo prepolovila, a kefir še vedno ostaja zelo gost.
Hvala za pomoč!
Hm, takole se je meni kefir obnašal par let. Mi je bil sicer všeč, otrokom ne najbolj. Ne vem, en dan kot da se mu je sfecljalo :). Je pa to še vedno kefir in ok in ni nič narobe z njim.
Poskusiš lahko naslednje, pa boš videla. Zamenjaj mleko, dobro speri gobice, kozarec pokrij neprodušno (skoraj). Iz zraslega kupčka gobic odstrani le “nove” in nadaljuj postopek le z njimi.