domača čokolada – problem
hmm, obe ti dve opciji danes, ko je čokolada trda ne prideta več v poštev :/
je pa dobra šola za drugič.. sem pa dodala še oreščke in kandirano sadje, tako da je še bolj sladko in tudi neuporabno, da bi to čokolado potem drugi uporabili za kakšno pecivo..
sem razmišljala, da kaj če pa segrejem malo mleka in dodam notri košček čokolade, da pride potem čokoladno mleko..? bomo še to poskusili
A ti je res 2€ preveč za eno pošteno čokolado? Ne pa da doma pacate skupaj neke nagravžne zvarke in s tem posiljujete svoje domače. Ko se spomnim sosedinih “bio” keksov ali domače paštete mi gre kar na bruhanje. Ne, drage žene, mame, tašče, svakinje, tete, babice niso nam všeč vaše domače čokolade, nutele, žitne ploščice, lizike, sladoled, paštete, “bio karkoli, razni namazi in sam bog vedi iz česa priravljeni čaji, kompoti in druga nagravžna sranja.
Sem ženska, rada kaj dobrega postrežem in sem vesela, ko pohvalijo, pa moram reči, da se s temle kar si napisal, Dr.hiša v celoti strinjam. Kaj vse pa ene danes hočejo same naredit. Včasih imam občutek, da samo da se dela in našteva kaj vse je bilo narejeno, pa če tudi potem v smeti odvržejo, ker ni za nikamor. Pa v redu, če vse to ostaja doma, da pa vse packarije, ki so jih valjali po rokah najprej njihovi otroci na koncu pa še same, potem vse ponosne podarjajo sorodnikom in prijateljem, se mi pa že malo upira. Vsak speče ali kupi sam, kar ima rad, svoje dobrote pa na domače krožnike postavite in se naslajajte z njimi, drage dobre mame, babice, tašče, tete…
Sem ženska, rada kaj dobrega postrežem in sem vesela, ko pohvalijo, pa moram reči, da se s temle kar si napisal, Dr.hiša v celoti strinjam. Kaj vse pa ene danes hočejo same naredit. Včasih imam občutek, da samo da se dela in našteva kaj vse je bilo narejeno, pa če tudi potem v smeti odvržejo, ker ni za nikamor. Pa v redu, če vse to ostaja doma, da pa vse packarije, ki so jih valjali po rokah najprej njihovi otroci na koncu pa še same, potem vse ponosne podarjajo sorodnikom in prijateljem, se mi pa že malo upira. Vsak speče ali kupi sam, kar ima rad, svoje dobrote pa na domače krožnike postavite in se naslajajte z njimi, drage dobre mame, babice, tašče, tete…[/quote]
Se strinjam skoraj v celoti. Nekatere bi vse naredile doma, v glavnem zato, da se potem s tem lahko hvalijo. Z biškoti, z marmeladami, s čokoladami, pa žajfo kuhajo (kot med vojno) in pralne praške pripravljajo in čaje nabirajo in se potem na veliko hvalijo in važijo in povejo prav vse, kar so naredile in naštevajo na prste! Joj, kako mi grejo na živce!
evo, se zopet javljam..
ko sem prišla včeraj domov sem poskusila čokolado, za katero je moj rekel, da je zeloo sladka. je res malo slajša kot ostale ampak smo jo dali tudi poskusiti še drugim in ocena je bila, da je dobra.. drugič bi dala kakav v prahu namesto čokolade (pol pol) in manj sladkorja, sicer pa čokolada ni slaba 🙂
Recept je pa klasičen:
2 dcl vode, raztopiš v njej 1 kg sladkorja in 250 g masla,ko zavre in se speni dodaš to v mešanico
500 g mleka v prahu in 200 g čokolade ali kakava v prahu.. mešaš in mešaš, da se ne naredijo grudice in nato preliješ v pomaščen pekač ali pekač s peki papirjem..
dobiš veliiiko čokolade se pa hitro strdi, zato moraš hitro vlivati 🙂
Ni slaba, samo res svetujem manj sladkorja in namesto čokolade v prahu nekaj kakava 🙂
Lepe božične praznike vsem.