Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek domača magnezijeva krema (za avtorico "Mag. klorid najboljša absorbcija")

domača magnezijeva krema (za avtorico "Mag. klorid najboljša absorbcija")

Morda pa prebereš tale moj post, avtorica od zadnjič, ko si mi natrosila nekaj uporabnih nasvetov…:) Naredila sem olje iz kosmičev mag. klorida in vode. Do tu vse super, tudi učinkuje dobro. Naredila sem pa po receptu: 1dcl. vode in 5 žličk klorida. Ok. Ko sem hotela to zmešati v kokosovo olje, pa ne gre. Ne v surovo, ne v utekočinjeno. Se ne poveže in klorid ostaja v lužici zraven. Razmerje je bilo cca 1:1. Sem tudi probala segret kokos maslo in noter vmešati kosmiče, pa je ven prišel en tak grob “poc”, nič gladko, grudice, kot mivka…Kaj delam narobe? Rada bi tole olje samo spravila v nekaj ne preveč tekočega, samo to…Probala sem ga pa dodati Nivea mleku za telo, to je pa super. Se lepo povežeta in je krasno mazljivo. Če ne bo drugače, bom pač dodala olje v kupljeno kremo, čeprav bi rada bolj natur…Upam, da boš še kaj pogledala sem in prebrala tole. Če pa dobim še tvoj odgovor, pa hvala. Kakor tudi hvala za nasvet, kako naj naredim olje doma. Pri tem pa ostajam. Lp.

No, ja, naravno ravno ne bi mešala s kakšno niveo, ki je znana po strupih. Raje ne.
Mgcl kosmiče zmešaš le! s kokosovim maslom, brez vode.
Dobro zmešaš, da se kosmiči kolikor toliko raztopijo in to je to.
Če dodajaš še druge minerale, ok, vedno brez vode, edino DMSO je tekoče oblike, kar pa ni problem. Zadošča že mali špric.
To je za mazanje.

Za pršenje! po telesu, oz kot magnezijevo olje doma narejeno, pa le kosmiči in ustrezna količina vode v pršilko. To je to.
Sama najraje uporabljam nekombiniranih pripravkov, ker je včasih ta prehod magnezija v telo preko kože izredno moteč čez nekaj minutk, občutek ščemenja, da ga skoraj vedno zbrišeš, umiješ.
Bolje je pričeti z manj magnezijevega klorida.
Tako je potrebno DMSO, MSM, proti bolečinam, vnetju, zopet nanesti.
Ravno pri DMSO na koži ne sme biti nobenih teh strupenih krem ipd.nanosov, ker gredo z DMSO tudi strupi hitro v telo. Čista koža torej.
Upam, da sem bila tokrat dovolj razumljiva.
Se slišiva, lep pozdrav.

Še to, pasta s kokosovim maslom, sprva tekoča, se bo na primerni temp., pod 24℃ lepo strdila, ni nič več grudic, le kot koža morskega psa je hrapava, ne meljem kosmičev, ker ravno tako dobro delujejo.
Če se ne strdi dovolj hitro, se bo v hladilniku. V kopalnici bo ravno prav trda, oz mehka. Kosmiči niso čisto raztopljeni, je še nekaj hrapavega občutka, tako na dlaneh, kot na koži. Ampak ostanejo na njej in delujejo.
Za popoldne in zvečer je tole idealno.
Za zjutraj pa raztopina v vodi, brez kokosa, hehe. Jakost raztopine si napravimo po želji, kot nam ustreza. Bolj bo močna, bolj bo ščemela. Raje napravimo šibkejšo in jo pustimo na koži, da deluje.
Ni potrebe za močno raztopino, dokler občutimo to prehajanje in zatem samo delovanje.
Magnezij deluje tudi pri bolj nežnih raztopinah.

Ja, najbolj mi je bil všeč recept, ko v kokosovo olje (stopljeno) vmešaš kosmiče (suhe, brez vode). Samo kaj, ko se pa nočejo raztopiti in na koži ostajajo granulice, kot pesek. Potem pa to leti povsod… Hja, mislim, da bom ostala kar pri mag. olju. Naredila sem si raztopino: 30g (dobrih 5 žličk mag.) in 1 dcl vode. Bo to v redu, če s takšnim razmerjem nadaljujem? Nič me ne srbi…(no, skoraj nič..:) Naredim pa kakih 15 špricev, enako tudi pri mami. Ona celo 2 krat na dan. Ji paše. Še enkrat ti hvala, ker si se oglasila. Aja, samo še nekaj: kaj pa meniš o vmešanju mag. olja v kakšno bolj naravno kupljeno kremo, v naravno kozmetiko? Bo tudi delovalo?

New Report

Close