Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek domača maska za lase

domača maska za lase

Prvič si bom naredila domačo masko za lase, ker imam zelo suhe. Avokado, med, rumenjak, olivno olje. Packanje ja, zanima me samo ali moram masko dati na suhe ali na mokre oprane lase ali kako? Tiste, ki to prakticirate boste vedele.

Masko naneseš na suhe lase pred pranjem.

Če imaš ful suhe lase pomaga olivno olje, ki si ga naneseš na lase pred spanjem. Potem si daš na glavo plavalno kapo, vrečko, folijo,… karkoli, da ti ne bo zasvinjalo postelje. Zjutraj pa si spereš. Ali pa, če si daš zjutraj in potem zvečer spereš. Je pa kolegica zadnjič dala tudi olivno olje, jajce in jogurt. To so še alternative. 🙂 Drugače pa ja – na suhe lase 😀

Hvala

Med jaz ne bi dajala, ker s cukrom ki ga vsebuje še bolj suši lase…

Če bi, bi dajala samo in izključno le olivno olje, pa gor eno kopalno kapo ali najlon vrečko in segrevala z najnižjo vročino fena, urco ali dve je dovolj.

Maska se daje vedno na suhe in čiste lase. Če boš dajala olivno olje na umazane lase, bo olje delovalo le na tiste dele lasu, ki so čisti, tisti, ki so ‘obloženi’ z umazanijo, pa bodo taki, suhi, kot prej.

Mogoče se sliši zoprno, pa ni, opereš lase, posušiš, daš gor masko, vrečko, pogrevaš, potem pa ponovno opereš.

Tako delam jaz in imam pri 50 letih zelo lepe sijoče zdrave lase.

Ali morda obstaja tudi kakšna maska, da bi bili lasje bolj suhi? Meni se ful mastijo in jih umivam na 2 dni, ker sem drugače obupna.

http://www.ezdravje.com/si/lasje/nega/domaci/

New Report

Close