domača nočna kronika
Pol noči smo bili pokonci (v presledkih). Očka hudo smrči in nas zbuja.
Ker je vse skupaj šlo čez vse mere, razmišlja o operaciji.
Pred meseci je bila neka oddaja (na tvs), vem, da je operacija hitra in dokaj preprosta, ne vem pa več, kje jo izvajajo, kolikšne so čakalne dobe, koliko traja čakanje, če gre samoplačniško.
Ima kdo kako izkušnjo ali kak podatek, ki nam manjka?
Jaz imam velike probleme s smrčanjem in sem bila sama že 2x na operaciji. Prvič na operaciji nosu in nič pomagalo; in drugič v Ljubljani , kjer so mi odstranili tisti mehki jeziček v grlu. Operacija je z laserjem in boli ko hudič… Meni žal niti to ni pomagalo! So pa ugotovili, da imam zožene nosne dihalne poti in se ne da nič pomagat! Žal! Smrčim pa res grozno. In zato ne rada grem kam, kjer bi morala prespati…. Cel hudič je bil celo v porodnišnici…lahko si misliš….
Še ena sotrpinka… katere mož se na vse kriplje brani, da bi sploh razmišljal o operaciji. Pri mojem možu so problem tudi odvečni kilogrami – hkrati z njimi se je namreč pojavilo tudi neznosno smrčanje. Pri nas je rešitev občasno spanje v dnevni, ker sem po nekaj dnevih na pol prečute noči res čisto izžeta in komaj še gledam.
Mojca, kam si šla na lasersko operacijo?
Imaš kako telefonsko?
Pri nas vsi vstajamo, pol cajta smo pokonci jaz in dojenček, ko se mož spravi na wc, pa še tam zaspi, zdraven je soba od ta velike, ki spi pri odprtih vratih (imamo stalno prižgano luč v hodniku) in se še ona zbudi… Štala.
Kak dan je bolje, tole danes je bilo pa spet grozljivka.
Lahko pa greš na http://www.najdi.si—vpiši operacija grla in ti bo ven vrglo stran- 24.ur.com-popovi zdrvaniki. Pri prvi postavki je dr, Fajdiga.
…sem malo zabluzla..??? Upam, da se znajdeš?!
Punce, mi smo imeli doma enak problem. Ni bilo pomembno, v kakšnem položaju je spal mož, smrčal je zmeraj neznansko.
Pa si je kupil anatomski vzglavnik in od prve ure, ko je položil svojo glavo nanj, nehal smrčati.
Poskusite, morda bo pomagalo tudi vam.
Čim manj ‘čuječih’ noči vam želim.
Pa, ko vas bo prijelo, da bi jo/ga za vedno utišali z vašo blazino, globoko vdihnite, štejte do deset in….. zapustite spalnico in pojdite spat v drugi prostor.
Minka
Ojej, potem so pa moji nasveti za vaju popolnoma neuporabni in lahko vama, oziroma vajini okolici samo izrečem iskreno sožalje.
MOjca, tebi želim, da se bo nekako uredilo tudi brez operacije, tebi Jala, pa čim lažje rešljive matematične neznanke in rezultat, ki vključuje spalnico.
Pravzaprav ugotavljam, da sem velika srečnica, da je že vzglavnik rešil naš problem.
Minka
Midva oba po malem smrciva… jaz lahko v vseh polozajih… ko sem utrujena, ali pa kaj prehlajena…
Ja, tista, da najglasneje smrci tisti, ki prvi zaspi… drzi…:)
Pri nas imamo drugo tezavo: moj zelo veliko govori v spanju… Ja, saj je vcasih prav zanimivo.. se kaj “novega” zvem… Dobim pa kar pike, ko prvo slisim mojega klepetat… cez sekundo pa sineta, ki klice atija… In seveda se ati niti slucajno ne zbudi… grrr… Se nisem nalsa ideje… Nocko! S.