Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek domače čiščenje zobnega kamna

domače čiščenje zobnega kamna

Nabralo se mi je nekaj zobnega kamna, nimam tistih 50-70-100€ za čiščenje.
Ali obstaja kaj domačega, da se vsaj na grobo očisti?
Bi šlo s sodobikarbono mogoče?

na straneh kuponko.si , privoscite.si spremljaj kupone. za 19,90 e dobiš kupon z katerim ti na obeh ploskvah odstranijo zobni kamen,plus še poliranje zastojn

Nekateri pravijo da tudi coca cola pomaga pri odtsranjevanju zobnega kamna,uporabljaš kot spiranje ust.Saj poglej kaka kislina je,kaj vse razžira.

LOL

Nobena domača stvar ti ga ne bo odpravila. To ni možno. Tam to dela z aparatom, kamen je trd, ne gre kar tako dol.

Če logično razmišljam, ko se mi v kakem lončku nabere kamen, naredim pasto iz sodeikarbone in vode ter s tem zdrgnem ali pa natresem malo sode B, nalijem vodo, premešam, pustim nekaj časa in potem zdrgnem.
Torej, če soda B spravi kamen s posodic, zakaj ne bi z zob? Morda res ne naenkrat, ampak iz parih poskusov pa ni vrag, da ne bi šel kamen dol.

Če logično razmišljam, ko se mi v kakem lončku nabere kamen, naredim pasto iz sodeikarbone in vode ter s tem zdrgnem ali pa natresem malo sode B, nalijem vodo, premešam, pustim nekaj časa in potem zdrgnem.
Torej, če soda B spravi kamen s posodic, zakaj ne bi z zob? Morda res ne naenkrat, ampak iz parih poskusov pa ni vrag, da ne bi šel kamen dol.[/quote]

To je sicer res, eventualno bi ga lahko odstranil tudi s kisom ali limono. Ampak, kakšne bi bile posledice? Drgnjenje z grobo sodo ali z agresivno limono ni ravno balzam za sklenino.

Moj nasvet je ta. Sedaj naj ti ga očisti zobozdravnik. Potem pa si redno umivaj zobe, vsak dan, dvakrat na dan. Natančno podrgni. Tako je meni svetoval zobozdravnik in zadeva deluje že dvajset let. Zobni kamen je posledica slabo umitih zob!

To pa ne bo držalo. Sem sodelovala v raziskavi dve leti, so mi enkrat tedensko čistili kamen za namen te raziskave… kamen je odvisen od sestave sline posameznika. Zato imajo nekateri ljudje resne težave s kamnom, drugi ne.

Pravijo tudi ,da se pogosteje nabira, ko je že enkrat očiščen.Sicer se pa strinjam, da je najboljša odločitev zobozdravnik.Ta storitev pa nikakor ne stane 50-70-100 evrov, ampak nekaj več kot 10.Pa le brž v ordinacijo!

res=?
In kje stane 10 e ,prosim HITRO POVEJ !!!

http://www.ran.si/cenik/

_ to je samo po loku,torej cene so x2

http://www.stomados.com/cenik.html

http://www.modrizob.com/cenik-ljubljana/

itn. Torej prosim napiši kje je 10 e ,z veseljem bo cela Slovenija šla tm

Pri mojem osebnem zobozdravniku je 15€ vse skupaj..nevem kam vi hodite da pricakujete taksne cene

Ne bo držalo. Zobni kamen lahko nastane tudi od preveč kisline v ustih. Meni ji zobozdravnica rekla, naj si pred umivanje ali pa tudi čez dan, kar tako splaknem zobe z vodo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

New Report

Close