Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija domače – internetno bančništvo

domače – internetno bančništvo

Pozdravljeni!

Mi lahko kdo razloži razliko med domačim (home banking) in internetnim bančništvom. Tudi med web-banking in on-line banking mi niso najbolj jasne razlike. V čem se razlikujejo in če mi kdo lahko posreduje kakšno uporabno spletno stran za nadaljnji študij o tej zadevi!

Hvala

Pa pojdimo lepo po vrsti…
Home banking je (zelo na splošno povedano) bančništvo, pri katerem komitent ne rabi hodit v banko. Posluje lahko preko telefona(moba, teledom), faxa, interneta,…
Z razvojem interneta je home banking doživel pravi razcvet in zgodil se je internet banking, ki je del home bankinga, komitent pa dostopa do svojih računov, opravlja transakcije,…preko interneta.

On line banking je vse tisto kar se dogaja sproti in se takoj odraža na tvojem računu. Npr. dvig na bankomatu, plačilo položnice prek klika, vnovčenje čeka na bančnem okencu. Skratka, ko izvedeš transakcijo se stanje na tvojem računu takoj spremeni.
Za razliko od off line bančništva, kjer se postopki izvedejo kasneje v sami banki(npr. napišeš ček v trgovini, trgovina vse čeke nato pošlje v banko in tu vse skupaj obdelajo off line, tvoje stanje pa se spremeni šele takrat(z valuto seveda))

Web banking pa je verjetno del internet bankinga, pač tu do svojih računov dostopaš preko web browserja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close