Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika domači kefir

domači kefir

kje se da kupiti kefirjeve gobice. sem slišal, da se da do kefirja priti na zelo preprost način, če si ga sam delaš.

Jaz imam gobe za kefir, katerega se dela z vodo in je potem kot šebesa za pit. Sem iz LJ.

Jaz imam oboje, za vodni kefir in gobico za mlečni. Sem iz Kranja. Piši.
lp Mimi

hvala za vajin odgovor. tudi sam sem iz lj. če tega ne prodajajo nikjer, bi prosil za ščepec populacije in kakšen recept. baje je zelo enostavno.

Jaz ga lahko prinesem šele po 23.8., ker grem v soboto na dopust. Delam v Plavi laguni in se zmeniva. Prinesem tudi recept. Je res enostavno.

Mimi, mene pa zanima, kako narediš takrat, ko kam greš za dlje časa? Jaz imam kefir za v vodo in ne vem, kako ga pripravit za 10 dni. Prosim za pomoč, ker nebi rada prenehala.
LP

Tudi jaz bi prosila za gobico in recept. Delam na Kotnikovi, tako da mi je do tebe zelo blizu. Ko prideš iz dopusta bi se lajko slišali. vnaprej se zahvaljujem silvia

Se oglasim, ko pridem in prinesem.
LP

Kefir za v vodo daš v kozarec, naliješ vodo in sladkaš. Vse skupaj daš v hladilnik. 10 dni in še kakšnega čez bo brez problema zdržalo. Hladno upočasni proces, sladkor je menda hrana. Podobno se naredi z mlečnim kefirjem, le da ga daš v mleko.
Drugače je možno oboje posušiti. Jaz sem to res naredila, imam oboje in lahko pošljem po pošti. Pišite mi na mail.
Pozdrav, Mimi

Prosim Mimi_N ali koga drugega, ki to obvlada, za navodilo, kako se te kristalčke posuši.
Namreč pred dnevi sem dobila “ščepec populacije”, zdaj jih uspešno gojim, želim pa si zagotoviti rezervo in kristalčke pravilno posušiti.
Hvala.
Lp

Je čisto preprosto, poskusila sem z obojim, kristalčki in gobico. Kristalčke (gobico) sem dobro splaknila pod vodo in razgrnila na papirnato brisačo. Pisalo je, da se približno v 4-ih dneh posuši, meni se je sušilo dalj. No, če priznam, sem za kakšne 3 tedne kar pozabila na tisti krožnik na omari. Res pa je, da je prva dva dneva prostor nedefinirano dišal po kislem, jaz sem se delala francoza, kot da nič ne vem o tem, vendar gotovo je bil kefir. Kristalčki (gobica) so malo porumeneli in se prilepili na papir, no, nekako sem jih že dobila dol. To je vse. Spravila sem v papirnato vrečko kot semena. Menda drži pol leta. Mene spominja na suhi kvas, saj tam glivice tudi oživijo, ko dodaš vodo.
Mlečno gobico je prejemnik po pošti lepo oživil, sporoča, da že pije krasen kefir. Kristalčke sem jaz sama dala oživiti, pa zaenkrat še ne vem, kako bo.

Za zalogo se menda kefir lahko tudi zamrzne. Nisem poskusila, samo govorila z ljudmi, ki jim je uspelo oživiti odmrznjene gobice.

Pozdrav, Mimi

Mimi najlepša hvala.
Pozdrav.

New Report

Close