Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek domači ljubljenčki

domači ljubljenčki

Sem ljubiteljica mačk in si zelim kupiti pasemsko muco. Hčerka je stara 5 let in tudi navija zanjo, nacrtujemo pa tudi še naraščaj. Pa me skrbi kako bi sla mucek in nosečnost, oz . dojenček. Kako ste se odločilo tisti, ki imate domače živali? Živalce kasneje ko otrok malce zraste, in kako je slo pri tistih , ki ste že imeli živali prej?

Hvala in lp!

A si že prebolela tisto bolezen, kaj je že za ena, ki jih mačke prenašajo?

toksoplazmo misliš…….sej je ne abiš prebolet….moja sestra je bila pri obeh nosečnostih v stiku z mačkami prej so jo pa še testirali in je blo vse ok

Če si pozitivna na toksoplazmo in če bo to hišna muca, ni nobenih ovir.

ok. po tem si pa berite še temo spodaj o dobermanih, da ne bo spet kdo kam nasedel.

Pri nas imamo tri muce in dva psa ( na baterije ) ze od prej…ko sem bila noseca nisem prav nic komplicirala in tudi ko se je tamal rodil in sva prsla iz porodnisnice sem lupinico polozila samo na tla….da so se z njim seznanili in ni bilo nobene panike…panika je nastala zej,ko ima tamal tri leta in ga moram prav pazit,da mi ne maltretira bosckov 🙂

Že celo življenje imamo doma pse, muce, papige, hrčke, vse, kar hočeš.
In nikoli ni bilo nobenega problema. In če imaš do živali pozitiven in odgovoren odnos, niti ne vem, kaj bi sploh lahko bilo problematično.

Abby napisal:

> Če si pozitivna na toksoplazmo in če bo to hišna muca, ni
> nobenih ovir.

Če pa nisi, pa bodi kot nosečnica previdna pri čiščenju mačjega stranišča (rokavice), saj je bolezen lahko nevarna za otroka v maternici. Še bolje, če stranišče vsaj v tem obdobju čisti tvoj partner. 🙂

Ni problema, sploh če imaš pasemsko – takšne so že ko jo odneseš od rejca testirane in pregledane.

Če rabiš kakršnokoli svetovanje glede pasmeske mucke se oglasi na forumu

http://www.macji-svet.org/forum

pa ti z veseljem svetujemo, glede pasme in rejcev.

********************************************* We all know that cats rule the world!

No, jaz sem rasla od malega ob muckih in psu, premečkala pa tudi nešteto potepuških, pa se mi je vse OK izšlo.
Doma imam sedaj tri notranje mačje bandite in še psa v stanovanju. Otrok še nimam, ampak je verjetno jasno, v kako “gužvo” bo dojenček padel. :)))) Bo pač treba takrat še malo bolj čas organizirat in še kakšno dodatno pravilo lepega vedenja za banditke uvest, ampka bomo že sfurali. :))))
V glavnem, pri meni sploh ni dvoma, da bodo živali ostale v stanovanju in da nobena ne bo šla od hiše. Bo pa sigurno tam v roku 3,4 let, ko bo na vidiku kak dojenček, zadeve malo preorganizirati. Z zdravstvenega vidika pa tudi nimam dvomov, ker je za živali s tega vidika maksimalno poskrbljeno.

Tako, da z moje strani imaš zeleno luč. :)))))

LP

Sploh ni panike.Ko sem bila noseča sem imela 2 muci in psa.
Pač sem malo gledala,da sem iztrebke oz.posodo čistila z rokavicami.In ni bilo nič narobe.
Ko sem pa malega domov pripeljala,sem dala košaro na tla,da so vsi lahko v miru pogledali kaj je to.Ampak,ko je mali začel jokat,pa so vsi imeli take “face”,da crkneš od smeha.In ena muca,ki je bila malo plašna,je kar pod posteljo pobegnila.

Lahko imaš mucka.
Pa še enega dojenčka tudi!

Tudi jaz ti dovolim. :))

Če je mačka čista, zdrava, redno razglistena, cepljena, če se zadržuje v stanovanju, potem ni panike.
Tokso pa lahko stakneš kjerkoli, ne samo od domače mačke! Prej kjerkoli, ker so domače mačke navadno zdrave. Nič pa ne veš, kaj se je klatilo po vrtu, kjer je bila nabrana solata za kosilo.

Kot so že predhodnice napisale. Možno tveganje je še alergija dojenčka na mačjo dlako, vendar kolikor je verjeti raziskavam, so otroci, ki od rojstva naprej sobivajo z živalmi, manj alegični na njihovo dlako kot tisti, ki se z njimi šele pozneje srečajo. Kar je verjetno logično.

Meni se zdi, da je panika kar se mačk v nosečnosti tiče, pretirana. Več se jih s tokso okuži z biftkom in pršutom, kot pa z mački.
Sama imam 3 mačkone in 2 psa, celo nosečnost sem jih normalno negovala, božala, čistila njihov WC,.. Po čiščenju sem si vedno temeljito umila roke z milom in to je to.
Tudi tamalo od prvega dne navajam na živali, mački so ji sploh zakon.:)

Morda ti bo tole v pomoč:

[url=Http://www.musicat.cc]SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats [/url] [url=http://www.fd-ljubljana.si]Felinološko društvo Ljubljana[/url]

Super, hvala za vaše odgovore. Grem torej v boj za mačkonom – mož bi imel mačka vendar kasneje.

Lp, Metka

Če potrebuješ pomoč pri izbiri pasme ali vzreditelja, me lahko kontaktiraš – [email protected].

Glede na to, da vodim slovensko rodovno knjigo pasemskih mačk, oziroma se srečujem z vzreditelji po razstavah, bolj ali manj vem, kje je kako leglo oz. te lahko napotim k dobremu vzreditelju, da ne boš naletela na kaj neprimernega.

[url=Http://www.musicat.cc]SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats [/url] [url=http://www.fd-ljubljana.si]Felinološko društvo Ljubljana[/url]

New Report

Close