Domači macaronsi
Obožujem te majhne piškotke, macaronse, a kaj, ko so pa tako dragi. Še najcenejši so v E.lecleru, kjer 18 kom stane 5,54€. Rada bi se jih sama lotila, jih nardila za dva pleha, pa rabim kak vaš nasvet. Jih je pa kar komplicirano narest. Tiste, ki ste se jih lotile, a so vam uspeli? So bili rahlo “žilavi”?
Jaz sem imela začetniško srečo. Prvič so uspeli fantastično, potem pa nikoli več… zdaj se mi jih ne da več delat. Vsekakor dobi natančna navodila (na netu jih je dovolj) in se jih točno drži. Nekaj dni stari beljaki, pa ne prehladni, pa prvič v življenju sem tehtala beljake itd… potem ratajo tapravi, ja. Imaš pa tudi bloge ljudi, ki so jih poskušali po dvajsetkrat ali še več delat, pa nikoli zadovoljni.
Trenutno imajo v Lidlu že predpripravjeno mešanico Duc De Coeur ( francoski teden)- limona, čokolada ali malina – odlično in hitro, brez pacarije in hude kemije, samo naravne arome, edino barvilo karmini, vse ostalo natur. Potrebuješ samo še 100 ml mleka za kremo, ki je tudi priložena v prahu in 2 beljaka. Od vseh kupljenih zmesi tale meni najboljša.
Jaz imam za makrone še silikonski pekač z vdolbinami in je prav enostavno.
Drugače delam tudi po klasični metodi, samo mi je preveč zamudno, uspe, samo je treba res natančno merit količine.