Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika domači zajec…

domači zajec…

…babi, imaš kaj posebnega v rokavu ??…

Oprosti, prosim, ker sem bila tako redkobesedna…ni bilo za nalašč. Dobila sem domačega zajčka, včeraj sem bedrice naredila v omakci.

Na olivnem olju sem ga malo popekla, nato pa dodala sesekljano čebulo, naribala sem korenček, malo gomolja zelene. Dodala sem tudi cel poper, nekaj brinovih jagod in sesekljan peteršilj. Vse skupaj sem dušila, vmes pa zalivala z vodo , kateri sem dodala žlico zenfa in žličko začinke. Ko je bilo kuhano, sem meso narezala na kose in odsranila kosti. Posebej sem zmešala mleko, žličko moke in nekaj žlic kisle smetane. S tem sem zagostila omakco in dodala kose mesa….

Za prilogo sem skukala svedrče, ker za kaj drudeda nisem imela časa…zelo, zelo dobro je bilo vse skupaj…

Tebe in ostale pa prosim še za kakšen recept, saj imam zajčka spet na vidiku…

Lep , deževen vikend vsem skupaj

nisem babi!? )) pa ti vseeno odgovarjam. domacega zajca veckrat delam v cesnovi omaki. koscke zajca najprej popecem,vzamem ven in na tem olju poprazim veliko drobno sesekljanega cesna / samo zadisati mora/, dodam zlico paradiznikove kase, zlicko moke,malo premesam in zalijem. dodam se malo belega vina,sol,poper/po okusu/…cisto na koncu se zlico smetame za kuhanje….zajcje koscke dam v to omako se za cca 1/2 ure. na koncu potresem se s petrsiljem/svezim/. zraven pa obvezno naredim njoke. mogoce bo kaj pomagalo. oz. bo kaj “novega”!)) lp petra

Ker je bolj poredko na mojem jedilniku ( cca 4 na leto) ne kompliciram z pripravo. Spečem ga v pečici, še prej pa ga malo solim in natrem z žajbljem. Se mi zdi da je najblolj zdrav brez omak…. Njami:)

Hej,frfra in ostale! Vsi zgoraj napisani recepti so po mojem okusu.V omaki,ali samo pecen,pac razlicno, za kaj ga rabimo.
Kot je rekla Karlita,zajbelj je pri zajcku(divjem ali domacem) zakon!!

Vedno zajcka pred uporabo dam obvezno v marinado: narezano:cebula,cesen, petersilj zajbelj,strte brinove jagode,pikico jabolcnega kisa,dve okrogli rezini limone,olivno olje…Cez noc.To dam potem v pekacek zraven zajcka,ali pa v posodo na plosco.

Sicer sem si zadnjic obljubila,da ne bom vec sodelovala pri mesu.
Pa mora clovek tudi kaj takega vcasih pojesti.

Frfra,sem izkoristila soncek za krasen sprehod v naravi,zato nisem videla
tvojega posta. Lep dan Babi

jaz pa dam v “paco”…t.j. kvaso samo divjega zajca…oz.vso divjacino. tega pa pred peko samo nasolim,malo popopram in pokapljam z limono. lp petra

Pozdravljeni,
tu je tudi nekaj predlogov za zajčka –

dober tek 🙂
lp Zala

Petra,hej! Saj moja marinada ni tista obvezna kvasa;nekako sem ze navajena,da vse meso mariniram zaradi zelisc in zacimb.Tudi zrezke,piscanca…Ves,prislo mi je v navado(se iz casov,ko sem bila v soli),da je bilo ze zvecer opravljeno vse tisto rezanje in sekljanje in …Potem sem samo dala v kastrolo.Ce pripravljam vse od zacetka do konca, zgubim apetit.Vsi tisti kosi mesa… Cez noc ze malo pozabim.
Lep pozdrav Babi

ni bilo misljeno tako!! kot sem rekla,v kvaso dajem divje…ostalo pa posolim,popram,malo limone…na nek nacin mariniram!?:) lp petra

Jaz zajca poham, ker ga imajo moji tako najraje. Moja mama ga speče celega in nadeva z bolj pikantno filo kot piščanca. Če ga pečeš, ga malo obleči v slanino, ker je meso bolj tanko in se hitro izsuši. Slabše kose naredim kot obaro, v rižoti ali v omaki. Kruhovi cmoki pašejo k omaki.
Lep pozdrav
Pri nas je nebo čisto rožnato.

New Report

Close