Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dominikanska Republika-nujno!

Dominikanska Republika-nujno!

Zdravo!

Okrog 10. septembra nameravam iti s punco v dominikansko republiko pa imam eno vprašanje in sicer: Kakšno vreme je takrat tam oziroma ali se splača iti takrat tja? Kako je v tistem času z neurji in padavinami?! Upam da mi bo lahko kdo pomagal na tole, ker res nebi rad šel tako daleč, potem pa imel slabo vreme!

Bil bi tudi zelo vesel če bi mi kdo, ki ima kaj izkušenj z dominik. republiko napisal mail, da ga še kašno vprašanje povprašam!

Najlepša hvala za odgovore!

Lep pozdrav!

ta čas je lahko neurje- ni pa mus! moji prijatelji so bili lani avgusta brez problemov!
drugi frendi pa Februarja letos in je ful pihalo- tako da na vreme nimaš nikoli 100% garancijo.
Ti kar potuj!-če bi res bilo tako nevarno- nebi šli avijoni tja!
Jaz grem tudi Feb.07 v Punta Cano “lti beach resort ? kam pa vi?

Tudi tebi breezer priporočam Punta cano, oz ta del Dominikane, ker na preostalih zelo piha predvsem v Puerto plati in Santa Domingu, zato so ti predeli super za surfanje.

Sicer je pa Dominikana zelo lep otoček kar se tiče plaž, palm, morja, za vidt pa ni nevem kaj.
Če uživata v poležavanju sta izbrala idealno destinacijo, drugače pa vama priporočam kakšen drug otok!

Lepo počitnikuj!

V Dominikanski republiki sem bila v drugi polovici oktobra, takrat se namreč ravno končuje monsun. Vreme je bilo toplo 30-32 ° C z občasnimi nalivi, ki so trajali ca 10-15 min, nato pa zopet vročina in velika vlaga.
Baje, da tam nikoli ne dežuje več kot nekaj minut, zato mislim, da tudi septembra ne bo problema, je pa res, da naj bi ravno avgusta in septembra bilo obdobje hurikanov, čeprav moraš imeti kar “srečo”, da naletiš na kakšen tornado…

Lep dan !

Ja proti koncu avgusta, septembra je največja možnost da boš naletel na hurikan, še posebno če boš tam bival več časa, ker ti pogosto nastajajo ravno v delu karibov kjer leži dominikanska. Je pa res, da se na tem območju gibljejo zelo počasi, tako da moraš samo spremljati njegovo pot (domačini bodo že vedeli) in se umakniti na varno na tisti del otoka, ki ga bo orkan obšel. V primeru prihodov in odhodov letal pa je tako, da če letalo zaradi orkana ne more pristati na željenem letališču vas pusti na kakšnem drugem otoku, naslednji dan ali čez dva dni pa vas drug avion odpelje na končni cilj. Podobno je pri odhodih.

Najlepša vam hvala za odgovore! Mislim da bom še vseeno šel kar tja pa čeprav obstaja nevarnost teh hurikanov – upam da me ne odpihne:)!
Lep pozdrav!

Anže

Imam še eno vprašanje glede hotelov na dominikanski republiki.. ali ima mogoče kdo s kakšnim hotelom slabe izkušnje ker sem enkrat zasledu na enem od forumov da je nekdo omenjal nek hotel ki je bil čista polomija- menda niso imeli niti elektrike, ščurki, .. Kar veliko je ponudb last minute ki ponujajo hotel z dvema ali tremi zvezdicami zato me zanima kakšno je vaše mnenje in izkušnje glede na kakovost bivanja v njem! Moram tudi povedat da nisem prav izbirčen glede opreme itd.!

Hvala za odgovore!
Lp!
Anže

Ocene in krirtike hotelov lahko preveriš na hotelkritiken.com!

Srečno

Hvala CLODY!
Lp!

New Report

Close