Domovi za ostarele: Šmarje pri Jelšah
10 litrov razkužila?
Si zgrešila v ničli preveč?
Ga preprodajaš, ko ga nekateri nujno potrebujejo?
[/quote]
Ne preprodajam. Kaj pa je to za ena količina? Se mi zdi, da bo za tri familje še premalo. (Jaz pač predpostavljam, da bo cca 3 mesece bolj hudo.) Pa še šenkam kaj.
Je pa to kantica s sredstvom za dezinfekcijo površin in rok namenjena živinorejcem. Ni fensišmensi, ni dozatorjev zraven, ne diši, deluje pa le.
Gospa/gospod imam nekaj vprašanj za vas. Od kje Vam te informacije? Ste bili morda seznanjeni s tem kdo je odobren za namestitev kisikove bombe? Morda veste, da so v tem domu prepovedali obiske 6. marca in niso smeli testirati oskrbovancev in zaposlenih dokler ni nekdo izmed njih kazal znake okužb? Ali veste, da so zahtevali, da se prve okužene oskrbovance odpelje v bolnico in da se neokužene premesti na drugo lokacijo, vendar jim pristojni organi to niso odobrili? In zdaj boste pa rekli: ja saj bi morala direktorica sama to odločiti. Kaj naj okužene dajo v kombi in jih pustijo pred bolnico, ker jih noter ne bi sprejeli? V bolnico gredo sedaj samo osebe, ki potrebujejo ventilatorje. Premeščanje ostarelih ni enako kot zapiranje šol in gostiln. Za tako stvar potrebuješ ZD, ta pa mora za to zopet dobiti dovoljenje ministrstva. Mislite, da ima samo ta dom okužene? Koliko jih je v domu v Metliki okuženih? Pa a niso prva dva okužena odpeljali na Golnik?
Stokajoča direktorica doma, ki nikoli nima dovolj opreme in nima predpasnikov. Kupila bi material za plastične prte na metre pa naredila predpasnike za osebje.
Potem bi morala takoj preprečit, da zdravi in pokretni še vedno šarijo okrog po kraju.
Če je sposobna, bi vedela, da je treba zapret en trakt in tja premestit bolne, ne pa jih mešat. Če tega trakta v tako velikem domu nima, bi morala za bolne organizirat začasno karanteno za tisti del bolnih, ki jih po vašem mnenju niso hoteli sprejeti v bolnico.
Morala bi namesto, da je en teden kazala frizuro in stokala nad tem, da nima nobene opreme za tovrstne bolezni, zahtevati od žepana, da ji pomaga do opreme, saj sta ga pohvalila tako PV kot tudi na obiskih oba ministra.
Ampak najlažje je odgovornost prelagat na druge. Biti direktor doma upokojencev ni samo funkcija je tudi delo in odgovornost. To bo!
Kaj naj ti rečem? Da sem še konec februarja naročila in dobila 10 l razkužila?
Mask pa res nisem naročila, ker sem škrtica in se mi je škoda zdelo 3 eur za FFP3 masko.
A jaz naročam zase in moje sorodnike. Če bi odgovarjala za 100 varovancev, bi seveda naročila tudi maske. Saj se nič od tega ne pokvari, raje naročiš več in na zalogo. Verjetno pa bi izbrala take maske za dolgotrajno uporabo, ne za enkratno uporabo, kot npr. Sundstroem (sedaj ni moč več naročiti) ali Climax, ki jo imajo skupaj s filtru še vedno pri nas
https://www.merkur.si/zascitna-gumena-maska-climax-polmaska-gumasta-dva-filtra/
[/quote]
Bi te rada videla nosit tole osem ur na dan in ob tem opravljat zahtevno delo z oskrbovanci.
Razkužilo za površine pa za uporabo na telesu seveda ni primerno, ker povzroči reakcijo.
Stokajoča direktorica doma, ki nikoli nima dovolj opreme in nima predpasnikov. Kupila bi material za plastične prte na metre pa naredila predpasnike za osebje.
Potem bi morala takoj preprečit, da zdravi in pokretni še vedno šarijo okrog po kraju.
Če je sposobna, bi vedela, da je treba zapret en trakt in tja premestit bolne, ne pa jih mešat. Če tega trakta v tako velikem domu nima, bi morala za bolne organizirat začasno karanteno za tisti del bolnih, ki jih po vašem mnenju niso hoteli sprejeti v bolnico.
Morala bi namesto, da je en teden kazala frizuro in stokala nad tem, da nima nobene opreme za tovrstne bolezni, zahtevati od žepana, da ji pomaga do opreme, saj sta ga pohvalila tako PV kot tudi na obiskih oba ministra.
Ampak najlažje je odgovornost prelagat na druge. Biti direktor doma upokojencev ni samo funkcija je tudi delo in odgovornost. To bo!
[/quote]
Če bi spremljala zadevo, bi vedela, da so bili okuženi ob potrjeni okužbi ločeni. In delavci, ki so skrbeli zanje, za druge niso. Ampak je bilo že prepozno. Tudi za zaščitno opremo je bilo takrat že prepozno. Res ne vem, kaj vam je direktorica kriva, da se je virus razširil. Razširil se je, ko ni imel še nihče simptomov. In nobena zaščitna oprema POTEM tega ne bi spremenila. Domov je treba dati opremo prej, preden pride do okužbe. Pa je čisto noben dom nima. In ne se smešit s predlogi, kot so plastični prti. Ko bi vsaj rekla vrečke za smeti, ki so nosljive.