Donat Mg in obupno smrdljivi prdci
Se še komu dogaja, da ko spije npr, na tešče Donat Mg ali pa zvečer, da začne nenormalno smrdljivo prdet po žveplu?
Prija mi pitje Donata, ker ko želim pospešit prebavo, odlično deluje, samo plini, ki pri tem nastanejo, so pa ubitačni. NObena druga mineralna voda nima enakega učinka, žal, tao da alternativa ne pride v poštev.
Nimam nobenih težav ne z želodcem, ne prebavili, niti laktozne netolarnce, samo po Donatu pa tako svinjsko prdim, da ni za zdržat. – Kot da bi imeli doma naravni gejzir z žveplovimi plini
Tudi če pred pitjem zluftam, torej odstranim CO2, da ne napenja še dodatno, ali pa pogrejem ali pijem mrzlo, sulfatni ioni naredijo svoje.
Kaj naredit, da ne bo smrdljivih prdcev? Kdo iz Radencev, Radenske, živilski tehnolog, ki bi vedel ?
Z malo googlanja mogoče najdeš odgovor
Z malo googlanja mogoče najdeš odgovor
http://www.donatmg.net/si/faq.php?id_cat=1%5B/quote%5D
Tvoja oba odgovora žal nista nič koristna – če bi kaj pisalo na priloženem linku od smrdljivih vetrov, žal vprašanje nebi bilo postavljeno tukaj, smo nekateri internetno pismeni, pa prej preverimo na uradni spletni strani…
No, strinjam se edinole s tem, da je Donat doma v Rogaški Slatini, ne v Radencih….
Tudi ostalim hvala za dosedaj podeljena mnenja in izkušnje.
A bejž no? :)))
A bejž no? :)))
http://www.donatmg.net/si/faq.php?id=39#st39%5B/quote%5D
A dejnodej, zavajat no-ti kopiram, kar si zlinkala:
Sprašujete, kaj je diareja, kakšni so znaki in če je to v nosečnosti škodljivo.
Slovenski izraz za diarejo je driska. Drisko imamo takrat, kadar odvajamo blato, ki je tekoče vsebine, več kot trikrat na dan. Če ob takšnem odvajanju blata nimamo krčev, bolečin in če v blatu ni primesi sluzi in krvi, potem je to verjetno samo posledica manjšega dietnega prekrška ali pa smo popili več kot liter naravne mineralne vode Donat Mg naenkrat.
Če se driski pridružijo še temperatura in krči v trebuhu, primesi sluzi in krvi v blatu, je to resno obolenje, zaradi katerega je nujno ustrezno zdravljenje. Vsaka taka motnja je nevarna tako za nosečnico kot za plod.
Donat Mg je visokomineralizirana naravna mineralna voda, ki vsebuje veliko magnezija in malo kuhinjske soli in je zato priporočljiva tako za nosečnice kot tudi za doječe matere.
Pitje mineralne vode Donat Mg moramo pač prilagoditi številu odvajanj blata.
Jaz nimam:
ne diareje, ne temperature, ne krčev v trebuhu: samo sulfursko prdim po pitju Donata – me ne šraufa! Pa nikoli naenkrat ne spijev več kot 3dl omenjene minaralne vode, tako da predoziranja ni….
NIkjer ne piše o vetrovih…. Krči v trebuhu pa niso isto, kot vetrovi, to pa ja mende veš, ali pač ne?
In ja, še za tvojo vsesplošno razgledanost: Donat ni isto, kot Radenska, k s mi jo ponujala od enem od tvojih prejšnjih nasvetov
pogučavaj se ti sama seboj, bo še najboukše
Tale je pa samo zate:
MLODA KÜRA
Mloda küra se odloči,
f friško gnezdo doj se poči:
“Zaj sen že zadosti zrela,
ka bi kakšno jajco mela.”
Eno vüro tak čepi
no pomalen doj tišči,
s škrampli prsa si potpira
pa na rit se koncentrira…
Drügo vüro tak čepi,
švic po perji se cedi,
krč lovi jo tijan f klün –
ali jajce neče vün…
Tretjo vüro tak čepi,
fse se v glovi ji vrti,
püto ma že čist pri riti –
ali jajce neče priti…
Te pa naednuk zropoče
pa zleti iz riti vroče,
kviški skoči bogi vrag:
“Mon ga! Mon ga! Kokodak!”
“Jajce! Jajce! Bog libleni!”
Celi kürjak zaj je jeni,
kokodaka s kota f kot,
ka priküri kcoj kokot.
Doj do gnezda stopi strogo
no pošlatne notri z nogo:
“Ka se, baba, sigdar dereš,
dere v gnezdo se posereš?”
Najprej hvala za epsko dolg in boleče natančen opis delovanja Donata – se mi zdi, da sem zavohala do sem
Nimam pametnega odgovora, priznam. Mi je pa nekoč ob hudem zaprtju, ko sem tudi sama morala piti Donat na tešče – in imela podobne težave – nekdo svetoval, da naj v obdobju pitja Donata omejim vnos surovega sadja in zelenjave. Meni se je zdelo, da deluje (beri: bila sem manj nevarna za okolico). Ampak nisem ziher, da deluje pri vseh enako. Poskusi!