Donosno varčevanje
Sicer jaz ne privarčujem toliko, ampak sem pa vseeno razmišljala in verjtno se bom odločila za kak sklad. Ne v Slo, v Avstrji, ko nekak v nepremičnski sklad vlagaš. Kaj vem, je potem par procentov nekega objekta tvojega ali kako naj to razložim. To je ena opcijja. Druga pač čisto kaki navadni skladi, kaj vem kateri. Pa verjetno bi kaj zlata kupila,, ko bodo cene bolj dol. Delnic si pa ne upam, ker nimam pojma. Kripto tudi ne bom tvegala. Nekaj pa depozit.
jaz bom, 18.09.2023 ob 20:46
Tega pa tudi jaz še ne vem. Moram to še naštudirat.
Do druge ideje kot so: skladi, zlato, depozit pa še nisem prišla. Zaenkrat pa sem samo na depozitih. Samo obresti pač so za zjokat. Zato razmišljam o skladih.
Niso tako slabe obresti, par bank ima že kar visoke, 3%. No nekaj je. Sparkasse, Intesa San Paolo, za ti dve vem . Racunajte se obrest, nad 1000 eur obresti plačate davek na kapitalski dobiček , mislim da 27%. lahko pa razpršite denar med več družinskih članov. Zlato je dolgoročno, lahko da kratkoročno pada, ampak dolgoročno pa raste. Gledate obdobje vsaj 10 let. Zaščita pred inflacijo je sigurno, poglejte graf moro.si