Dopisovanje
Kolegica si preko tik toka našla dopisovalca.Mislim,da ne gre za spletno prevaro…videla sta se po sliki je vdovec z enim otrokom…..ima namen zgraditi ……ne bom naštevala.Ne prosi je za denar občuduje jo….žena mu umrla par let nazaj.Pošija ji slike v glavnem skrbi me…..je zelo pozoren do nje želi si da se bolje spoznata….ne pritiska na njo v ničemer…..v glavnem sanjsko jaz imam neke dvome……
Lucy102, 20.11.2023 ob 16:08
Kolegica si preko tik toka našla dopisovalca.Mislim,da ne gre za spletno prevaro…videla sta se po sliki je vdovec z enim otrokom…..ima namen zgraditi ……ne bom naštevala.Ne prosi je za denar občuduje jo….žena mu umrla par let nazaj.Pošija ji slike v glavnem skrbi me…..je zelo pozoren do nje želi si da se bolje spoznata….ne pritiska na njo v ničemer…..v glavnem sanjsko jaz imam neke dvome……
KR mej dvome.
In tud ona naj jih ima.
Zdej majo nove fore. Vdovec z otrokom ponavadi hcerka.okoli 10 do 15let.
Naj neki pogrunta kako ga ali razkrinkat ali potrdit da je resnicen.
Ce bo zacel da so mu denar kje zadrzal.hm
Ce bo tu v slo gradil hiso in tam prodal kar ma hmmmmm
Je po vseh teh smešno – žalostnih zgodbah res še kje kakšna naivna duša, ki verjame v te nategne? Pa ne da so tudi nigerijski princi z njihovimi milijoni še aktualni? Izmed stotine milijonov žensk na družbenih omrežjih nek ah in oh poštenjakar, z referencami in fotko, na osnovi katerih bi morale ženske v vrsti čakati nanj, najde prav njo? Res ne zazvoni noben zvonček, če že ne alarm? Je res toliko obupank, hrepenečih po prijazni besedi, da padejo na že tolikokrat prežvečene cenene fore?
Saj je ne bo takoj zapecal za denar. Zdaj so malo potrpežljivejši. Čez čas, ko se bo tepka dovolj zmedila, jo bo prijazno povprašal, če bi morda lahko prispevala za nesrečne sirote. Saj samo simbolično, par tisočakov. Po moje v ozadju niti niso posamezniki, ampak organizacija ali več njih. Najhujši sovražnik marsikoga pa je njegova lastna neumnost.
Včeraj je bila objavljena podobna čudna lažna tema.
Pisala je hudo zaskrbljena mama ker njen sin slika svoje noge in jih objavlja na splet, familija pa bi rada služila na račun sinovih nogavic. Obup.
Tudi tale zgodbica je fejk oziroma se sigurno najdejo take hude obupanke, ki nasedajo takim zgodbam vdovcev.
Lej, gre se za kolegico in ne tebe. Torej njen problem. Še ti si koga najde. Mi je pa vseeno sumljivo, da je una mrtva žena, dejansko živa. Če bi bila res mrtva, se ne bi bilo treba dopisovat, vendar bi se kar v živo videla. To ji omeni, na to jo pusti na miru. Pa naj si dopisuje. Samo, naj ozavesti, da je to res samo dopisovanje.
Naj si prebere prevare, ki so opisane prav na tak način.
Najprej pogovor in pihanje na dušo, ko so vpletena čustva, pa počasi začnejo…
V časopisu je bilo, da je babica naredila samomor, pa nikomur nič jasno, dokler ni vnukinja opazila dopisovanje. Babi je nasedla, mu pošiljala nekaj denarja, pa spet prošnja…na koncu izsiljevanje, da bo ona kriva, če bo njegova družina umrla, če ne pošlje denarja. Ker ga babi ni več imela, je naredila samomor, ker je njegove besede vzela k srcu in ni kogla živet s tem, da je nekomu, ker ni imela več denarja, vzela življenje. Zato je vzela svojega.
Če se ne motim, je bila vnukinja po TV ravno zaradi takih zgodb.
Poglejte na Google, je polno zgodb ki se končajo z izsiljevanjem za denar