Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dopust

Dopust

Kako naj odjebem te sorodnike? Večinoma so od moža, zato moram bolj vljudno.

Skratka. Najeli smo avtodom kot vsako leto za poletne počitnice.

Imamo majhne otroke in sorodnike z isto starimi froci iz tujine, ki se narišejo v Slovenijo za celo poletje.

Ker so zgubili kontakt z vsemi ostalimi, smo jim mi prva misel, ko se nacrtajo.

Sedaj ze dvoji od teh sorodnikov planirajo, kako bodo šli z nami na dopust (ker smo se z enimi lani srečali) in jim je bilo mega fajn, ko so se otroci igrali, oni pa so bili v naši družbi.

Jaz si njihove družbe ne želim. Še manj pa njihovih nevzgojenih otrok, ki potem divjajo z našimi. Svoje še obvladam, a kaj ko ves čas tuji otroci hočejo naše nekam zvleči. Lani se je en od mojih tako huje poškodoval v tisti otroški evforiji. Ne, da jih jaz prikelnem nase imam pa vsekakor nadzor, kar ne morem imeti v100%, ko sem v družbi z ostalimi odraslimi, tamali pa zginejo z mojega vidnega polja. Otroci so stari od 4-7 let.

Skratka, kako jih naj na lep način odjebem. Ker lani so bili od srečanja naprej ves čas, dokler nismo mi sli domov, prilepljeni na nas.

Lp

Rečeš nekaj v stilu: “Letos smo odločili (= že sprejeto, se nisi pripravljena pogajati), da bomo dopust preživeli kot družina, sami. Želimo si malo miru in časa samo zase, ker nam ga sicer med letom pogosto zmanjka.”

Povej pravočasno, da ne bodo dodatno pritiskali, da niso vedeli, da so računali, da ne morajo kar tako na vrat na nos zdaj spreminjati načrtov ipd. Normalni ljudje bodo itak razumeli (se tudi ne bi kar štulili zraven, ampak bi recimo vprašali, kakšne načrte imate za letos), pri ostalih bodi odločna in vztrajna. 🙂

Najprej se pogovori z možem, da bosta na isti strani in govorila enako. Nato jim povesta, da ste dopust že splanirali in ga boste preživeli izključno v ožji družini, ter ne želite druženja. Je pomemben podatek da ne želite druženja. Od tu dalje ni več vaša stvar ali vam zamerijo ali ne. Vi boste imeli dopust kot si ga želite, za njih naj vas ne briga.

Kako si sploh dovolite da se vam drugi vsilijo?

Odločili ste se za solo dopust.

Odgovor na objavo uporabnika
Pogovor z možem, 26.05.2025 ob 11:39

Najprej se pogovori z možem, da bosta na isti strani in govorila enako. Nato jim povesta, da ste dopust že splanirali in ga boste preživeli izključno v ožji družini, ter ne želite druženja. Je pomemben podatek da ne želite druženja. Od tu dalje ni več vaša stvar ali vam zamerijo ali ne. Vi boste imeli dopust kot si ga želite, za njih naj vas ne briga.

Kako si sploh dovolite da se vam drugi vsilijo?

podpišem.

dopust z otrokoma starima 4 in 7 let je prava muka, saj hočejo ves čas nekaj početi, niso pa še dovolj samostojni. Če pride kdo na obisk, da jih zamoti, aleluja!!!!! Pa če greste z avtodomom boste najbrž potovali izven Slovenije ali kam to mislite iti in kako se bodo sorodniki šlepali? S svojim avtodomom? Pa če je mož južnjak kar pozabi, da se bo hotel izogniti žlahti.

Adrijana917

hja damica.  ti imaš problem sama seboj.  ti si kontrol frik. nekej vmes si omenila, moji otroci.  moji.  nato nimam fsega pod kontrolo.   o možu nimaš kaj lepega za povedat. sploh ne da bi ga ubogala. to imaš neko pezde od moža. kjer si ti glavna. in družinak jer je samica glavna, je fse naorbe in kaos. in vi ste lep dokaz.  kar ti ne zmoreš kontrolirat je zate problem. in to velik.  če vidiš, da je tvoj mož pezde, kar je, ker ti dovoli take neumnosti, pol pač boš morala sama rešit. saj sama znaš najbolje fse, sploh ne vem zakaj sprašujep tukaj in iščeš potrditev, da delaš uredu, če boš tko po sovje naredila.  jaz mislim, da če bi ti bila zadovoljna sama seboj z svojo psotavo, lepoto, izgledom tega en bi bilo. če bi bila res huda, bi ti bilo fseeno. mogoče pa je kakšna druzinska kolegica, ki ej bolj huda od tebe in bolj prijazna ko ti in veš da je tvoj možek hitro zaljubljen v njo. a je to mogoče?  to je jokanje na visokem nivoju. če je sploh res. avtodomi so ponavadi za 4 ljudi. težko dobit za 5. fsaj med voznjo. zaradi varnostnih pasov. ponavadi so za 4 ljudi. in če si sposojate avtodom mora moški bit kar kompetenten. in taki moški, tebi ne dovolil da si alfa samica. možno je, poznam take, ampak je redko.  boš pač sama morala. sama si si zakuhala, sama boš pojedla.  jaz bi na tvojem emstu šel na morje z malimi otroci v žusterno v koper. če mene vprašaš. to bi jaz naredil.  ti pa kakor želiš. povsod bodo mlajše bolj sexy bolj hude, z lepšo ritko in v primeru tvojegam oža, poženščenega pzdeta k irabi amico ne žene pa bodo druge ki imajo včeje joške. povsod.  in povsod bodo mladi jabčeki, nak erih se boš pasla in sanjarila o njih. ne moreš mimo tega.  ne moreš bit alfa samica pa mamica pa koordinator, pa voznik pa predsednik pa vzgojitelj pa jebačica pak urba pa kuharca, pa mamica pa  žena pa ne vem kaj še fse. ne moreš.  če imaš luliko, se  tega drži. torej sprejemaj. moževega tiča,  sprejemaj moževe ukaze, sprejemaj  kaj ti življenje prinese.   ker boš dobila raka in zgnila z rakom. ker is živčna, agresivna in delaš proti svojim spolnim organom. ki so prijemajoči. ne dajajoči. ja?  probaj bolj nezno, umirejno, žensko taktiko, z sexy oblekami in kimanjem. bom dragi, ja dragi. bom skuhala, kaj želiš.  in prošnjo.  možek kaj boš nardil iz najinih otrok iz fantkea moškega, da bo lahko prenašal tako prasico kot sem jaz. saj vidiš da sem svija. ne more take dobit. mora imet fajn ženo. torej mora bit moški. kar ti nisi. ja??   razumeš?  nehaj lagat fsem okoli.

Letos greste sami. Je treba še kaj več? Če zamerijo, bo pa mir pred njimi, kar je odlično.

Zakaj se ti ukvarjaš s tem, katera moževa žlahta ne bo šla z vami?

@Anonimno 6234…srečna tista, ki te ni srečala…ker bedak, ej

New Report

Close