DOPUST DA ALI NE
Šele takrat, ko imam vse pospravljeno, urejeno, očiščeno, šele takrat se počutim v redu, da lahko grem na dopust.
Vendar zadnje čase mi zmanjkuje časa, čeprav delam sproti, mi vseeno ostane kakšen prostor ali omara, neurejen.
In odločim se, da ne grem na dopust, držimo se tega, da gremo vsaj trikrat po en teden-morje, toplice, gore.
Sedaj imam zelo ugodno ponudbo za teden dni dopusta v tujini, vendar me čaka veliko stvari, beljenje hiše in posledično čiščenje.
Mika me oboje, kaj naj naredim.
Svetujte mi, kako se vi odločate.
Jaz vem zase, da grem v hribe, na morje, na izlet, na potovanje kadarkoli lahko grem, ker vem, da bo prišel čas, ko si bom želela kam it pa ne bom mogla, ker mi starost ali zdravje ali finance ali nezmožnost vožnje avta ali karkoli pač to ne bodo dopuščali.
Doma imam pospravljeno in čisto, ni pa vse zčlancano v nulo in ni ves prah sproti pobrisan, ker nisem in nočem biti sužnja stanovanja.
Petdeseta leta so ukinila moj tempo. Vse sem zmogla, vse naredila, tako, da sem bila zadovoljna in po opravljenem delu spočita.
Potem pa, ne zmorem, vse preveč je takih stvari, ki jih ne zmorem narediti. Tudi hiša se je postarala in zahteva vedno več vzdrževanja. Kar zmoremo sami, naredimo, da ne plačujemo vzdrževalce, sedaj pa se je nabralo vsega preveč. Letos smo se smučanju kar odpovedali. Žal mi je, vendar se ni izšlo in bi samo sebe preveč obremenjevala.
Nezaslišano, da si sploh dovoliš kaj takega vprašat! Za tako vestno osebo, kot si, se nikakor ne spodobi pustiti zanemarjeno stanovanje in oditi na – v tem primeru – totalno nezaslužen dopust. Kaj takega se ne pozabi. Če boš vseeno odšla na dopust, si tega, kakor se spodobi, ne boš nikoli oprostila, pa tudi tvoja integriteta v družini bo načeta, čeprav ti tega ne bodo direktno rekli, si bodo lahko ‘svoje mislili’ o tebi, ki boš tako nedosledna in neodgovorna.
Takoj se loti dela in v trenutku agresivno potlači izprijene želje po nezasluženem dopustu.
Za vsak slučaj pa zmoli še 23 zdravihmarij, da se ti ta pomislek o zanemarjanju družinskih obveznosti ne vpiše v knjigo grehov.
Če bu bila id dole, kher ti 9bčinski dovilji kakati kot se ti zdi, z mešalci, po vašem rastočem črem od dile in ni treba prijaviti še Slovenca s traktorhem, res fajn. Ko čefurji ne znajo nehati. Prokleti no. V ponedeljek dobijo f pošto. Polnone. Z ropotanjem! Z rudnikom! Za s.p. nekoga. Drgi pa že 14 dnì na čŕno. In baj vam ob tem traktor hirda na direkt. Kreteni.
Hja, se strinjam s tisto, ki pravi, da pri 50+…se spremenijo prioritete…yep, tudi mene je zdelala menopavza, rečte kar čte, prej in zdaj , so spremembe, …ja, saj boste spet pametovale tiste srečnice, super ženske, večopravilne , popolnice v gospodinjstvu in pedenanju moža in otrok in hiš in stanovanj in vikendov , sama sreča na kubik……, ki vam nikoli nič ni …in rojevate po spisku, brez problemov in težav, …menopavza ,kaj je že to…in tak dalje …in potem ostale zmerjate …z lenobami, zaležanimi in kako si lahko nekaj izmišljujemo in tak dalje…Pa take superiorne korenine ne zmorejo skontat, da smo si različne…v marsičem…in lajajo…kak ne moreš bajte poštimat, jaz sem že ob štirih vstala in zalaufala stroj, posesala, dala govejo župo gor, šla v nabavo, …a ti ne zastopiš, da mene pa neki matra in ne morem…imava različni telesi anede…Sicer pa ti bo kdo dal medaljo za zasluge, da okrog bezljaš…
Avtorica– pejt na dopust…vse ostalo počaka…nihče ne bo nič naredil, uredil…, če ti ne boš. Srečno.
KrEna2025, 24.05.2025 ob 14:19
Nezaslišano, da si sploh dovoliš kaj takega vprašat! Za tako vestno osebo, kot si, se nikakor ne spodobi pustiti zanemarjeno stanovanje in oditi na – v tem primeru – totalno nezaslužen dopust. Kaj takega se ne pozabi. Če boš vseeno odšla na dopust, si tega, kakor se spodobi, ne boš nikoli oprostila, pa tudi tvoja integriteta v družini bo načeta, čeprav ti tega ne bodo direktno rekli, si bodo lahko ‘svoje mislili’ o tebi, ki boš tako nedosledna in neodgovorna.
Takoj se loti dela in v trenutku agresivno potlači izprijene želje po nezasluženem dopustu.
Za vsak slučaj pa zmoli še 23 zdravihmarij, da se ti ta pomislek o zanemarjanju družinskih obveznosti ne vpiše v knjigo grehov.
željka132, 24.05.2025 ob 17:24
Hja, se strinjam s tisto, ki pravi, da pri 50+…se spremenijo prioritete…yep, tudi mene je zdelala menopavza, rečte kar čte, prej in zdaj , so spremembe, …ja, saj boste spet pametovale tiste srečnice, super ženske, večopravilne , popolnice v gospodinjstvu in pedenanju moža in otrok in hiš in stanovanj in vikendov , sama sreča na kubik……, ki vam nikoli nič ni …in rojevate po spisku, brez problemov in težav, …menopavza ,kaj je že to…in tak dalje …in potem ostale zmerjate …z lenobami, zaležanimi in kako si lahko nekaj izmišljujemo in tak dalje…Pa take superiorne korenine ne zmorejo skontat, da smo si različne…v marsičem…in lajajo…kak ne moreš bajte poštimat, jaz sem že ob štirih vstala in zalaufala stroj, posesala, dala govejo župo gor, šla v nabavo, …a ti ne zastopiš, da mene pa neki matra in ne morem…imava različni telesi anede…Sicer pa ti bo kdo dal medaljo za zasluge, da okrog bezljaš…
Avtorica– pejt na dopust…vse ostalo počaka…nihče ne bo nič naredil, uredil…, če ti ne boš. Srečno.
Mene so tako naučili, vzgojili, da mora biti vse čisto in pospravljeno in to sem tudi počela in še na smučanje, na morje šla.
Sedaj sem omagala, služba, hišna opravila in na dopust ne zmorem.
MONI, 24.05.2025 ob 18:28
Škoda časa in denarja za brezvezno poležavanje na plaži ali pa utrujajoče plezanje po gorah.
Najbolj udobno se počutim doma.
Če se doma dolgočasiš in nimaš kaj počet, si gotovo želiš na dopust, če pa se vsak dan izpolni z zadovoljnimi opravili, dopusta ne rabiš.