Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dopust in regres

Dopust in regres

Pozdravljeni

Zanima me, če se dopust še vedno prenese ob spremembi delodajalca? S 1. Septembrom namreč podpišem pogodbo drugje, sem pa koristil 10 delavnih dni do danes.

In pa še kako je z izplačilom regresa? Prejel sem namreč malo čez 500€ od trenutnega delodajalca pri katerem sem od 1. Septembra 2018.

Hvala za info in naj vam ponedeljek mine čim prej če niste na dopustu 😊

Dopust se NE prenese k novemu delodajalcu – izkoristiti ga morate pred odhodom (pripada vam skupaj 8/12 glede na odločbo o dopustu, od tega odštejte 10 dni, ki ste jih že koristili).

Regres: pripada vam 8/12 – minimalno je to 591,09€. Če je s kolektivno pogodbo ali aktom podjetja določen drugačen (višji) znesek, potem pač 8/12 tako določenega zneska. Regres se vedno izplačuje za tekoče leto: v 2018 za 2018, v 2019 za leto 2019.

Omenjate cca. 500€ regresa, vendar ne vem, ali:
1) so vam že izračunali regres za 8 mesecev,
2) je to delno izplačilo, drugi del pa bi dobili do 1.11., če bi delali pri zdajšnjem delodajalcu do konca leta ali
3) plačilo celotnega regresa po “trgovinski formuli”, kjer je lahko del regresa izplačan v denarju, del pa v bonih ali drugi nedenarni obliki. V tem primeru je minimalna višina regresa (določena s kolektivno pogodbo) 970€, delodajalec pa vam mora vsaj 55% regresa izplačati na TRR: to je 533,50€ za 12 mesecev oz. 355,67€ za 8 mesecev. Če je to vaš primer, potem se lahko zgodi, da bo delodajalec od vas zahteval vračilo razlike (177,83€).

Preverite.

Srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close