Dopust – katastrofa
Grčija je seveda lepa, ampak na morje tja sredi poletja je pa norost. Na plažah ni ene same rastlinice, edino če marele seboj nosite ali jih plačujete ali se pražite kot pujsi.
Sploh pa ne omenjajte luksuza, ker nič od tega, kar lepite tu gor, ni luksuz. Navadni bolj ali manj urejeni apartmaji in to je to. Za jurja na teden pač ne moreš dobiti luksuza – sicer pa, zakaj bi ga sploh potreboval?
Hrvaške ne maram, samo plaže z borovci, kjer uživaš v senci, pa žal težko najdeš kje drugje.
iDESI215, 30.06.2021 ob 21:58
mobilne hiše hrvaška, 30.06.2021 ob 21:18
Mobilne hiše niso prava primerjava, ker so na Hrvaškem najdražja namestitev (in ena slabših možnosti, neprimerljive z apartmaji, kar se udobnosti tiče). Mobilna hiša je rang večje prikole, zame nesprejemljiv za takšno ceno.
Primerjati je treba primerljive enote. Nekdo zgoraj nalepi link do LUKENJ v grčiji in trdi, da so ugodne. Meni se ne zdijo ugodne, ker so na enakem nivoju kot luknje na Hrvaškem, s tem da več plačaš še za prevoz in tudi tam nisi mobilen, torej še en dodaten strošek, v kolikor želiš v kakšno mesto.
Je pa vse stvar posameznikovih pričakovanj in želja. Ugodni hoteli v Grčiji so zanič. Ampak nekomu je dovolj, da se 2x dnevno naje v njihovem bifeju in cele dneve leži na ležalniku ob bazenu. Prav. Meni to ni dopust, in če grem gledat hotele z lepo in urejeno plažo ob morju, niti slučajno ne pridem skozi s primerjavo hotelov na Hrvaškem. So v Grčiji dražji.
Apartmaji na Hrvaškem pa – imaš cenene (takšne kot so tisti na zgornjih linkih v Grčiji) in ti apartmaji te s stroški prevoza pridejo ceneje na Hrvaškem, ali pa dražje, kjer plačaš npr. 150 in več na dan, imaš plažo, mir, brez raje in dretja naokoli…
Hrana. Desi pravi, da ga pride večerja od 60 – 80€ za 5 oseb (da smo si na jasnem, to dobiš pomfri in pico ali kaj podobnega), obenem jokca nad hrvaškimi cenami večerje 500 Kun? 80 EUR je 600 Kun. Je torej na Hrvaškem res dražje?
PS. Desi vidiš, spet boš ostal na suhem, v mobilnih hišah se ne seksa, lepenka ne prenese vzdihljajev, kaj šele strastnega seksa.
Kaj pa vem. Praviloma se poslužujemo restavracij z lokalno sezonsko hrano. Obrok za odraslo osebo se vrti okoli 18-25 evrov, otroška porcija tam okoli 8-12 evrov. Skupaj to nanese tam nekje, kot sem rekel, torej 60 do 80 evrov.
Kot oče treh otrok se aparmajem izogibam, razen če so družinam prijazni. Kamp se mi zdi veliko boljša izbira, saj ponuja veliko možnosti za igro, ko človek želi malo miru in tudi veliko mero fleksibilnosti. Roko na srce – z otroki so počitnice dokaj aktivne in nastavitev je v bistvu res namenjena predvsem nočitvam. Dnevi pa so predvsem namenjeni sproščujočim aktivnostim, najsi bo to rajanje na otroškem kopališču, obisk kakega vodnega živalskega vrta, ogled lokalnih znamenitosti,… Sploh Provansa ali Toskana v tem pogledu podobno kot Slovenija, a na svoj drugačen način, ponujata ogromno.
Letos npr. je v načrtu skok iz Nice v Pariz z zgodnjim letom, obisk par luštnih gradov in kosilo ob Lorni in povratek v Nico z večernim. En dan gremo v po(-d-)morski živalski vrt hranit delfine in orko, ženska stran ima v planu tudi skok v kako lokalno parfumerijo… Predvsem pa je bistveno, da se da tudi preko vodenih animacij uskladiti tudi glede interesov otrok in odraslih. In slednje je tisto, kar pogrešam v Grčiji, na Hrvaškem,… Medtem ko je v Italiji, Franciji ali Španiji, pa tudi (v nemških nastanitvah) v Egiptu, Maroku, povsem samoumeven del ponudbe. Je pa res veliko odvisno tako od želja posameznika, kakor tudi od okoliščin, kot praviš. Tu se povsem strinjam. Nam npr. ne pride na misel, da bi si na dopustu sami kuhali, razen sem in tja, ko je to kak eksperiment, preizkus ali bi znali pripraviti kaj, kar smo tam spoznali in nam je bilo všečno. Kar seveda pomeni dražje dopustovanje…
Ja, sej to se je razbralo že lani, poletni dopust; veliko aktivnosti za otroke, da le bodo odstranjeni in se ti ne bo treba iti družine, ampak lovca na predhodno izgubljeno trofejo. Njej posledično se taka “organizacija” dopusta zdi žaljiva in prav ima.
vrvica471, 30.06.2021 ob 23:18
Grčija je seveda lepa, ampak na morje tja sredi poletja je pa norost. Na plažah ni ene same rastlinice, edino če marele seboj nosite ali jih plačujete ali se pražite kot pujsi.
Sploh pa ne omenjajte luksuza, ker nič od tega, kar lepite tu gor, ni luksuz. Navadni bolj ali manj urejeni apartmaji in to je to. Za jurja na teden pač ne moreš dobiti luksuza – sicer pa, zakaj bi ga sploh potreboval?
Hrvaške ne maram, samo plaže z borovci, kjer uživaš v senci, pa žal težko najdeš kje drugje.
Pošteno in realno napisano, se strinjam. Za krš dobiš krš, kakorkoli obračaš. Pri nas, na Hrvaškem ali pa v Grčiji, Italiji, Franciji, Španiji….
to je res, 30.06.2021 ob 23:38
Ja, sej to se je razbralo že lani, poletni dopust; veliko aktivnosti za otroke, da le bodo odstranjeni in se ti ne bo treba iti družine, ampak lovca na predhodno izgubljeno trofejo. Njej posledično se taka “organizacija” dopusta zdi žaljiva in prav ima.
Prav je, da se vsaj na dopustu upošteva nekako želje in interese vseh. Mene npr. fascinirajo gradovi in cerkve. Navadno vzamem na tako potepanje s seboj večji dve dekleti. Manjša bi se dolgočasila. Pri nas je pač tako, da negujemo tako množino oz. dvojino, kakor tudi individualne potrebe. Tako lahko od dopusta vsak odnese največ zase. Res je… Ne tičimo nujno cele dneve skupaj za vsako ceno. Včasih se pač razporedimo po nekih individualnih dejavnostih in si zvečer ob kartah ali človek ne jezi se pripovedujemo o dnevu… V bistvu mislim, da je to dobro za vse. V tistih nekaj tednih dopusta najdeva midva nekaj dni za najino intimo, tudi otroci znajo povedati, da je dan samo z očkom ali samo z mami v bistvu tisto, kar pogrešajo, saj je v vrvežu vsakdana ravno ta dvojina, ta egoistična plat imeti vso pozornost drugega samo zase, pogosto zapostavljena. Sva le zgolj dva odrasla s tremi oz. štirimi otroki in množina je prevladujoč način druženja in občevanja… Organizacija in management neredko celo diametralno nasprotujočih si interesov znotraj družine ni ravno tako preprosta v svetu, v katerem živimo. A to je že druga tema…
10 dni potovanja po Evropi (otroci so še majhni) si privoščimo v maju/juniju ali septembru/oktobru.
Poleti v največji vročini smo 4 tedne na HR na isti lokaciji že uhuhu let. Hiška je naša, se pa podobne hiške v naselju dajejo v top sezoni v najem za caa 120/140 eur na noč. Naš najemata v septembru 2 upokojenca – vzameta jo za cel september in pol oktobra za 60 na noč. Lani so se še oktobra kopali potem pa domov in v karanteno
45m2 + 20m2 pokrite terase v senci pod borovci, kot je celotno naselje in pa plaža.
V tisti vročini se premikam samo na relaciji hiška – obala (100m) in čakam, da se zvečeri, da gremo v 2km oddaljeno vasico s kolesi na večerjo v eno izmed majhnih lokalnih gostiln oz da si kaj vržemo na žar v letni kuhinji, tu pa tam se odpeljemo tudi v 15km oddaljeno mesto.
Da bi v tisti hici se z nekim sklupanim rentakarom vozla nekje kjer ne vem kje sem iskala parkinge pešačila sem tja si ogledovala nekaj kar sploh ne vem kaj je iskala gostilno za na wc/spit vodo/kaj pojest in potem pač šla v prvo, ki bi jo našla, ne glede na to kak šit je…hvala lepa
Prosim lepo za predloge. Tudi mi bi šli kam drugam kot na HR. Plaža mora biti v senci kot takšna
https://www.adriatic.hr/sl/vodic/plaza-galboka-nerezine-losinj-hrvaska/beach-760
Budget, ki ga pokurimo s prevozom + hrano + app je 2k za 2 odrasla + 2 otroka za 10-14 dni.
čakaj malo, 01.07.2021 ob 11:29
Prosim lepo za predloge. Tudi mi bi šli kam drugam kot na HR. Plaža mora biti v senci kot takšna
https://www.adriatic.hr/sl/vodic/plaza-galboka-nerezine-losinj-hrvaska/beach-760
Budget, ki ga pokurimo s prevozom + hrano + app je 2k za 2 odrasla + 2 otroka za 10-14 dni.
Korzika
Sem prečekirala. Da imamo 2 spalnici, teraso pogojno v senci in senco na plaži spodobno opremljeno kuhinjo s pomivalcem (ker na dopustu se ne mislim prepirat kdo bo kozarce pomil) in do plaže manj kot 200m daš ven 1500 eur za 9 noči / 10 dni. Kje je še prevoz in hrana – dvomim, da pridemo skozi za 2k.
S tem da sedaj vlečemo zraven skiroje, napihljive blazine, supe, kolesa, rolerje ni da ni – tole bi najbrž odpadlo, če gremo z letalom – in kaj naj potem si deca začnejo tam? Ali naj vse rentam? Na dopust si vzamemo ponavadi tudi hrano zraven kar imamo tisti hip zaloge doma – za 3-4 dni ziher. Tam moram vse kupit – spet od kod naj to privlečem in kako? Rentam avto? Da se bom pa z osebnim tja 2 dni vozila pa 2 dni nazaj pa hvala lepa. Al naj že na zajtrk hodim ven? Al naj grem v hotel za 10 dni? Potem je budget 2k premalo.
Kakorkoli obrneš poleti se gre na HR pod isti borovec, kot sem hodila že kot otrok.
Na potovanja in v hostle/hotele/avtodom/kemper pa spomladi/jeseni.
dopust vs dopust, 01.07.2021 ob 09:41
10 dni potovanja po Evropi (otroci so še majhni) si privoščimo v maju/juniju ali septembru/oktobru.
Poleti v največji vročini smo 4 tedne na HR na isti lokaciji že uhuhu let. Hiška je naša, se pa podobne hiške v naselju dajejo v top sezoni v najem za caa 120/140 eur na noč. Naš najemata v septembru 2 upokojenca – vzameta jo za cel september in pol oktobra za 60 na noč. Lani so se še oktobra kopali potem pa domov in v karanteno
45m2 + 20m2 pokrite terase v senci pod borovci, kot je celotno naselje in pa plaža.
V tisti vročini se premikam samo na relaciji hiška – obala (100m) in čakam, da se zvečeri, da gremo v 2km oddaljeno vasico s kolesi na večerjo v eno izmed majhnih lokalnih gostiln oz da si kaj vržemo na žar v letni kuhinji, tu pa tam se odpeljemo tudi v 15km oddaljeno mesto.
Da bi v tisti hici se z nekim sklupanim rentakarom vozla nekje kjer ne vem kje sem iskala parkinge pešačila sem tja si ogledovala nekaj kar sploh ne vem kaj je iskala gostilno za na wc/spit vodo/kaj pojest in potem pač šla v prvo, ki bi jo našla, ne glede na to kak šit je…hvala lepa
to pa zato, ker hodite v največji vročini nekam, kjer je vroče.:)) Kdo vas pa sili na 35 stopinj v senci? Jaz hodim poleti na Kanare, kjer ni nikoli več od 28 stopinj, manj od 25 pa tudi ne (Lanzarote. Fuertaventura), Azore, kjer je še malo bolj hladno (če mi je do namakanja v morju), Severno Španijo… ali pa grem v hribe, kjer je lepo sveže. Tuje tople kraje raziskujem izključno jeseni ali spomladi.
Ti in tebi podobni pa pač drugega od Hrvaške poleti ne poznate, kaj vam čem…
čakaj malo, 01.07.2021 ob 12:46
Sem prečekirala. Da imamo 2 spalnici, teraso pogojno v senci in senco na plaži spodobno opremljeno kuhinjo s pomivalcem (ker na dopustu se ne mislim prepirat kdo bo kozarce pomil) in do plaže manj kot 200m daš ven 1500 eur za 9 noči / 10 dni. Kje je še prevoz in hrana – dvomim, da pridemo skozi za 2k.
S tem da sedaj vlečemo zraven skiroje, napihljive blazine, supe, kolesa, rolerje ni da ni – tole bi najbrž odpadlo, če gremo z letalom – in kaj naj potem si deca začnejo tam? Ali naj vse rentam? Na dopust si vzamemo ponavadi tudi hrano zraven kar imamo tisti hip zaloge doma – za 3-4 dni ziher. Tam moram vse kupit – spet od kod naj to privlečem in kako? Rentam avto? Da se bom pa z osebnim tja 2 dni vozila pa 2 dni nazaj pa hvala lepa. Al naj že na zajtrk hodim ven? Al naj grem v hotel za 10 dni? Potem je budget 2k premalo.
Kakorkoli obrneš poleti se gre na HR pod isti borovec, kot sem hodila že kot otrok.
Na potovanja in v hostle/hotele/avtodom/kemper pa spomladi/jeseni.
Ko smo bili mi na Cipru konec oktobra pred nekaj leti, je v apartmaju bilo vse to, kar naštevaš že tam na uporabo v kleti- rolerjev 5 različnih številk in dvoji za raztegnit, super kakovostni, vse kar hočeš napihljivega… bile so knjige v angleščini, najnovejše kriminalke, ki pri nas še niso izšle, jih je žena na plaži brala.:)) V hladilniku so nakupili hrano za vsaj naslednji dan, ostalo smo pa potem šli nabavit, kar smo rabili za zajtrk. Ogromen skupen bazen, kjer ni bilo nikogar, ker pač ni bila več sezona, tako da se je mularija tam namakala takoj po zajtrku pa pozno zvečer, vmes pa obhodi in morje. Ogromna fitnes telovadnica je bila, kjer je bila hčerka, takrat stara 18 let edina uporabnica vsak dan- vse na šifro. Apartma v dveh štukih, super obnovljeno, zrihtano, tri spalnice, ma ni da ni. Zunaj pa prijetnih 28 stopinj, zvečer se je shladilo na 24, ponoči padlo na 20. Vse skupaj za veliko manj kot bi dal za nek socrealistični bungalov na Hrvaškem.
Ampak ja, kdor pač že 30 let hodi pod isti borovc na Hrvaško, naj hodi še naprej.
hahaha haha, 01.07.2021 ob 16:48
Ko smo bili mi na Cipru konec oktobra pred nekaj leti, je v apartmaju bilo vse to, kar naštevaš že tam na uporabo v kleti- rolerjev 5 različnih številk in dvoji za raztegnit, super kakovostni, vse kar hočeš napihljivega… bile so knjige v angleščini, najnovejše kriminalke, ki pri nas še niso izšle, jih je žena na plaži brala.:)) V hladilniku so nakupili hrano za vsaj naslednji dan, ostalo smo pa potem šli nabavit, kar smo rabili za zajtrk. Ogromen skupen bazen, kjer ni bilo nikogar, ker pač ni bila več sezona, tako da se je mularija tam namakala takoj po zajtrku pa pozno zvečer, vmes pa obhodi in morje. Ogromna fitnes telovadnica je bila, kjer je bila hčerka, takrat stara 18 let edina uporabnica vsak dan- vse na šifro. Apartma v dveh štukih, super obnovljeno, zrihtano, tri spalnice, ma ni da ni. Zunaj pa prijetnih 28 stopinj, zvečer se je shladilo na 24, ponoči padlo na 20. Vse skupaj za veliko manj kot bi dal za nek socrealistični bungalov na Hrvaškem.
Ampak ja, kdor pač že 30 let hodi pod isti borovc na Hrvaško, naj hodi še naprej.
Napiši točno kje ste bili – država, mesto in apartma. Z linkom, prosim. Da ne bomo spet brali zgodbic kot prej, ko so slike na linkih kazale resnični “luxuz” apartmajev v Grčiji.
dejstva prosim, 01.07.2021 ob 17:46
Napiši točno kje ste bili – država, mesto in apartma. Z linkom, prosim. Da ne bomo spet brali zgodbic kot prej, ko so slike na linkih kazale resnični “luxuz” apartmajev v Grčiji.
Tole je bilo konec oktobra. Ne moreš primerjat oktobrskih cen in višek sezone.
Mah, noče mi linkov pripet, skratka, ne vem, ali ima vaš google samo Hrvaško not, ali kako, da ne znate nič sami poiskat.
Bili smo nekje blizu Limassola, ampak apartmaja ne najde, ker sem dal not random 9 dni v oktobru in je verjetno zaseden na ta termin, je pa ogromno drugih, dam gor enega , da vidim, če bo prijel link. Drugače pa, na Cipru je cena ista, tudi poleti, samo kdo s kaj soli v glavi bo šel na Ciper v avgustu???
No, zdaj so pa tiho, ali pa razmišljajo kaj bi lahko skritizirali. Ampak za to ceno in take kapacitete dejansko nimaš kaj posebej skritizirat. Drugače smo pa tudi mi bili že na Cipru na grškem delu in ja, tudi podobno kot opisuješ ti. Sredina oktobra, temperature idealne za poletje, super apartma, poceni letalska karta, nobene gneče, dela pa vse kot sredi poletja, eden lepših dopustov in tudi cenejših. Me pa mika še na turški del.
Zdaj so pa Hrvatarji utihnili, posebej tisti, ki dajejo roko v ogenj kako se zagotovo nič ne najde pod 1500, pa da imaš plažo na peš.:))
Itak, bili na grškem delu Cipra pred 6 leti, cenovno se ne more meriti z nobeno drugo destinacijo glede na to, kaj dobiš. Bili smo z otrokoma med jesenskimi počitnicami, super temperature, super klima, če hočeš okoli po otroku gledat zgodovino, imaš kaj videt, če hočeš poležavat na plaži par deset metrov od apartmaja, tudi komot. In dejansko je res, kar pravi hahaha haha, dobiš zraven en kup igrač za morje, marele za plažo, nam so dali zastonj dva dobra bicikla na uporabo… ma res izredno smo bili zadovoljni. Letalske karte smo rezervirali zgodaj in dobili izredno dobro ponudbo, ne vem, če nam je vse skupaj, če smo še hrano prišteli (jedli zunaj večerje, izvrstna hrana- tisti meze je ponekod tako dober, da te odnese), 4 dni smo si izposodili avto in vandrali okoli, zneslo jurja za 8 noči. Na turškem delu je pa še bolj poceni.