Dopust – katastrofa
Zadnja dva tedna v juliju prva v avg, 01.07.2021 ob 22:04
Se vedno ne vem kam naj grem med 15.7 in 15.8
Predlagam Timmendorfer Strand na Baltiku.
Ajde Ciper eden od apartmajev nalimanih zgoraj, sem si šel računat. Za 4 v avgustu pride ca. 400 eur. Letalska karta za za termin za 4 pride 4 x 291 eur. Rent-a-car 7 dni ca. 200 eur (srednje velik avto). Skupaj 1.700 eur + kar zapraviš na dopustu, za kar pa so cene kar podobne oz. celo nižje, kot pri nas ali na Hrvaškem.
Razen brezvezne kregarije, prvi pravi odgovor avtorju teme tale z linki apartmajev.
Gremo 4, druzina, v Grcijo cez 10 dni, mesec nazaj sem dala 1950 eur, PP, 4 zvezdice, Rodos. Vkljucno z rizikom odpovedi, ki ga lahko koristim do enega dneva pred odhodom. Kadarkoli smo sli, sem dala okrog 2 jurja, iscem pa sama, tudi na Sonckovi strani, vcasih je vmes kaksna res ugodna varianta.. Tudi Tenerife gremo za tak denar, Egipt pa sploh ceneje, za 1500 4-je All inc.
iDESI215, 01.07.2021 ob 22:26
Predlagam Timmendorfer Strand na Baltiku.
Hahaha – nazadnje, ko smo bili na severu Nemčije na obali, so se domorodci kopali, naš mulc pa je hodil v budno zavit naokoli
sgfdgdg, 02.07.2021 ob 09:30
Ajde Ciper eden od apartmajev nalimanih zgoraj, sem si šel računat. Za 4 v avgustu pride ca. 400 eur. Letalska karta za za termin za 4 pride 4 x 291 eur. Rent-a-car 7 dni ca. 200 eur (srednje velik avto). Skupaj 1.700 eur + kar zapraviš na dopustu, za kar pa so cene kar podobne oz. celo nižje, kot pri nas ali na Hrvaškem.
Razen brezvezne kregarije, prvi pravi odgovor avtorju teme tale z linki apartmajev.
Joj, joj no. Mi smo dali za 5 ljudi letalsko karto za na Ciper 220€, povratno. Pa saj ne greš z Lufthanso, voziš se z Ryanarjem, greš iz Benetk, za tam parkiran avto 10 dni daš 40€ in to je to.
Pa to ste taki nespretneži, da je joj….. Hahaha, po tem tvojem izračunu za na Ciper, če pravočasno rezerviraš let. karte za poleti, si na budžetu 700€ in to je to + hrana. Če hočeš rentan avto za ves dopust, je še cca 250 € več. Ma niti na jurja ne prideš, pa imaš pokrito vse razen hrane. Daj mi linke gor za take apartmaje, kot sem jih jaz gor dal na Hrvaškem + prevozi, cestnine, po možnosti trajekti…. Ajde, da primerjamo. Da ne govorimo o tem, kaj je vse za videt na Cipru, kaj novega okušat, videt kulturo in ljudi… saj ne gre samo za poležavanje na plaži, ali pač?
Ma pišuka, koliko denarja imate nekateri, da res ne veste, kaj bi z njim.
Mislim, da vas gre večina na morje zato, da se hvalite pred drugimi, kje vse ste bili. Morja se naveličaš. Eno uro se kopaš zjutraj, eno uro zvečer, čez dan pa je vroče za crknit in moraš biti nekje v sobi ali senci. S pijačami zapraviš denarja kolikor hočeš. Živ dolg čas!!!
Najbolj sem srečna doma. Če sem utrujena, se grem malo odpočit na moji postelji, drugače pa vsak dan nekaj naredim.
Po prihodu z morja te čaka vrt poln plevela, vsi kufri polni umazanih cunj in prazna denarnica.
Uživajte!
Mi smo hodili za 3 tedne na morje, ko so bili otroci majhni in so še hodili z nama.
Sedaj, ko sva sama, sva poleti doma pod brajdami in na bližnjem jezeru, med poletnim dopustom pa greva v kakšno drugo regijo, se stacionirava na kakšnem kmečkem turizmu blizu reke/jezera in hodiva na pohode/treking variante.
Na morje naju sredi poletja več ne vleče.
Imava pa v planu, ko bo še mož v penziji najet aprila ali maja in septembra ali oktobra hiško na Lošinju za 1 mesec – kolikor sem zbirala ponudbe so bile okoli 500 eur/ mesec če vzameš za cel mesec.
julij21, 02.07.2021 ob 11:37
Ma pišuka, koliko denarja imate nekateri, da res ne veste, kaj bi z njim.
Mislim, da vas gre večina na morje zato, da se hvalite pred drugimi, kje vse ste bili. Morja se naveličaš. Eno uro se kopaš zjutraj, eno uro zvečer, čez dan pa je vroče za crknit in moraš biti nekje v sobi ali senci. S pijačami zapraviš denarja kolikor hočeš. Živ dolg čas!!!
Najbolj sem srečna doma. Če sem utrujena, se grem malo odpočit na moji postelji, drugače pa vsak dan nekaj naredim.
Po prihodu z morja te čaka vrt poln plevela, vsi kufri polni umazanih cunj in prazna denarnica.
Uživajte!
Na dopust hodimo izmenično va lastno nepremičnino, ki jo delimo s taston in taščo in svakovo družino. Otroci so na morju skoraj celo poletje, odrasli se menjavamo.
Peremo tam, ker imamo pralni stroj – hvala lepa.
Kuhamo tam manj, kot bi doma.
Vrt pa opleje in zalije in živali hrani tisti, ki je doma (vedno mora en par biti doma, ker imamo živino).
2,5k v septembru 2019 za 2 odrasla + 8,6 in 3 letnika
10 dni 9 noči
Jaz vem, 02.07.2021 ob 17:54
Zapelte se do Ohrida/Struge.
Apartma poiščete za male pare kar na licu mesta, med domačini.
Je prelepo in poceni, jezero je neskončno, plaže prelepe, ogromno izletov, ljudje zelo prijazni, da o hrani ne govorim…
Zelo zelo priporočam!!
Bili tam enkrat poleti. Na plaži narod nagneten kot sardine, niti enega praznega prostora za odložit brisačo, sence nobene. Ni šans, nikoli več.
takole to zgleda na ohridu vsako poletje
https://c8.alamy.com/comp/A92C65/albania-lake-ohrid-near-pogradec-beach-holiday-vacation-A92C65.jpg
timendorfer, 02.07.2021 ob 10:39
Hahaha – nazadnje, ko smo bili na severu Nemčije na obali, so se domorodci kopali, naš mulc pa je hodil v budno zavit naokoli
Zdaj… Brez heca… Je precej odvisno, ali ste bili na Nordsee (levo od Danske na zamljevidu), ali na Ostsee, oz. Baltiku (desno od Danske na zamljevidu). Slednji je bolj prijazen in se da tudi kopati, medtem ko je prva varianta res bolj “surova”.