Dopust na delovno uspešnost, pripada ali ne
Pozdravljeni! Prosim za pojasnilo ali mi pripada 3 dni dopusta na delovno uspešnost. Delam v javni upravi in sem konec novembra 2017 prišla iz porodniškega dopusta. Delodajalec se je odločil, da me oceni in sicer z oceno 5 na podlagi zakona, citiram;” V skladu z uredbo se tudi javni uslužbenci, ki so odsotni več kot šest mesecev zaradi napotitve s strani delodajalca, poškodbe pri delu, poklicne bolezni in starševskega varstva ocenijo, vendar je potrebno upoštevati tudi stališče Višjega delovnega in socialnega sodišča, da je »prisotnost na delu osnovni predpogoj, da se rezultati ter delovne in strokovne kvalitete lahko ocenijo. To pa pomeni, da navedene javne uslužbence v primeru, ko so ti odsotni celotno ocenjevalno obdobje, ni mogoče oceniti.« V primerih določitve ocene zaposlenim, ki so v obdobju enega leta prisotni na delu zgolj nekaj dni ali nekaj tednov, mora odgovorna oseba oz. nadrejeni javnega uslužbenca, ki ga določi odgovorna oseba, samostojno presoditi, ali glede na opravljene delovne naloge, javnemu uslužbencu sploh lahko določi oceno ali ne. ” Ker mu zakon to dopušča me je ocenil, v kadrovski pa pravijo , da mi ne pripada 3 dni dopusta na delovno uspešnost, saj sem bila na delovnem mestu manj kot 6 mesecev in da ocena ne vpliva na to. Kot sem sama razbrala zakon, ko se je delodajalec odlocil, da me oceni z oceno 5, sem s tem pridobila tudi 3 dni dopusta. Hvala za odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.