Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Dopust na Hrvaškem – kako priti čez meje?

Dopust na Hrvaškem – kako priti čez meje?

Priznam, da mi ni nič jasno. Julija imamo rezerviran apartma na Hrvaškem, ampak kako se sploh pride čez mejo? Imam sto vprašanj. 🙁

Razumem, da moraš imeti PCT. Ali kot T velja hitri test HAT? Ali kot C velja, če si enkrat cepljen?

Kakšno potrdilo moraš dobiti za test in od koga, kdo ga izda?Ali to poveš na testirnem mestu (HAT obvladam, smo bili že nekajkrat tam) in ti ga potem pošljejo po pošti ali kako? Zakaj vsi govorijo o nekem smsPass, ali je še kakšna druga varianta za potrdilo brez teh tehničnih novotarij?

Kako dobiš potrdilo za mladoletnega otroka, a je kakšna posebna fora?

In kako je s povratkom v Slovenijo? Na Hrvaškem opraviš test (HAT? PCR?) in se potem greš. Saj dobiš papir, a ne? Ne slučajno na telefon ipd. Verjetno ta papir potem pokažeš na meji policistu?

Bi bilo lepo, če bi kje to vse pisalo, ampak ne najdem… internet je velik, informacije se menjajo vsak dan…

Hvala vnaprej za odgovor, res smo izgubljeni!

Predvsem beri z int. strani posameznih držav.

Za na Hrvaško je trenutno dovolj hitri test (HAT) ali cepljenje (enkratna doza le za cepiva, ki se dajejo enkrat npr. J&J, z astrazeneco moraš biti 2x). Kako je s cepilnimi potnimi listi, ne vem.

Jaz se grem testirat s HAT in zaprosim za potrdilo na licu mesta (počakaš in ti ga izdajo na papirju), čeprav imam e-certifikat, ker je na potrdilu napisana vrsta testa, kar Hrvati zahtevajo. Na izpisku z zVema pa tega ni (če pa je in jaz ne znam do tega pridet, naj me kdo razsvetli).

Za nazaj iz Dalmacije v Slo ni potreben noben test, ker so trenutno zeleni (ali oranžni, kaj pa vem). Prej je bil potreben PCR test. No, če bo spet potreben, priporočam, da malo pobrskaš po netu in telefoniraš, ker imajo zelo različne cene. Mi smo dobili izvid po e-mailu (v roku cca 12h od testiranja), tako da sem ga imela pripravljenega na telefonu. A je to v redu ali ne, ne morem trditi, ker nas na meji za nazaj naš ni niti pogledal, še osebnih ni preveril. Hrvati so pa vse pregledali za dol.

Internetne strani drugih držav so zelo uporabne. Pri nas boš težko kaj konkretnega izvedela. Vsak dan je nekaj drugače. Tudi pravijo, da bo po eni strani avgusta možen 4. val, po drugi strani, da bo približno takrat konec epidemije. Kdo bi vedel?!

nova
Uredništvo priporoča

Aja, pa Enter Croatia je dobro narediti, (lahko) enega za vse ki potujete skupaj in boste bivali skupaj.

Najlepša hvala, mi je lažje, ko vem, da se za HAT lahko dobi papir!

Tole tudi izgleda obetavno: https://entercroatia.mup.hr/

Če prav razumem, se na Hrvaškem naš HAT imenuje BAT (“brzi” antigenski test)?

Kaj pa, ce si prebolel? Na spletni strani nasega ZD je napisano, da stane potrdilo o prebolevnosti 20eur. Placam in je to to ali potrebujem se kaj? Na UE se ne nameravam drenjat, ali naj grem na cepilno mesto pa tam dobim ta sms pass pa se pol ne vem, ce bom znala pridet do potrdila.

Mi smo bili v HR Istri pred dobrim tednom. Imeli smo hitri test. Dol grede so ga pogledali Hrvati, nazaj nihče. Kako je danes?  Kako bo čez en teden? Veliko je tudi odvisno, kakšne volje so na meji.

So pisali, da je dovolj ze cepilni kartoncek za prehod meje

https://siol.net/novice/svet/se-za-konec-tedna-odpravljate-na-hrvasko-to-morate-nujno-vedeti-554333

 

Ukrepi se spreminjajo tednsko!

Be ready ker možno da boš xy julija šla čez mejo brez problema ali pa boš imela še dodatne papirje!

Kaj pa pravijo naši strokovnjaki?

Pa kaj NIJZ, pa Beovič, pa Krek in tile??

naštel si same fašiste, banda, ki ne ve kje ima rit kje glavo, samo za dodatke so delali, zdaj pa ne bojo večprejemali dodatkov, bodo naredili vse, da se bo situacija zopet vrnila. zopet bodo goljufali s PCR testi, tasko kot so do zdaj, če na sekvenci 20 niso našli nič, so delali na sekvenci 30, če še niso našli nič, so delali na sekvenci 40, vse do 45….banda hudičeva goljufiva. No, septembra bodo delali tudi na 50 sekvenc če bo trteba, samo da bodo zopet raglasili epidemijo IN DODATKE PO 30.000 MESEČNO!

Kaj pa, če narediš izlet v Dubrovnik? Zaenkrat moraš čez ozemlje BiH, ker mosta še ni. Najbrž ni kakšnega tranzitnega režima? Verjetno je treba tudi v BiH izpolniti vstopne pogoje in potem spet za v Hrvaško v eno smer, ob povratku pa že spet?

New Report

Close