Dopust na morju
A nismo ljudje SWEINI – prasci po domače. Vsa kanalizacija srednje Evrope in Sredozemlja gre v morje.
SKRATKA CELO LETO VSAK DAM VANJ SČIJEMO IN SERUJEMO, IN POTEM SE GREMO ZA DOPUST ŠE NOTAR V TO MOREJE OKOPAT.
No mene je minilo do morskih dopustov lansko poletje, ko sem se sem se prvič potapljal z jeklenko. Ko sem v hotelu vprašal natakarja kaj so tisti kanali v morju mi je reku, da je plinovod iz Italije, pa sem mu reku, , da je verjetno poškodovan, saj je kanala po cca 100 metrih konec, vem pa šiba drek, pa mi reče da je to nemogoče. Če pa je pa bo z veljavnostjo ERC to sanirano. Pa sem ga vprašal, a potem pa boste drek šibali čez Velebit v notranjost Hrvaške. Pa mi zabrusi nazaj, da pa se naj s Hrvaškimi notranjimi zadevami nikar ne ukvarjam.
Na Punti v Piranu, pa v Fijesi. Piranska komunala ima svojo postojanko takoj zraven hotelov Bernandin. Ampak tam se vse razgradi v čisto studenčnico.In tako naprej do Ankarana. Kaj šele prinese s sabo reka Pad….
Tale Velebit me malo bega, verjetno je šlo za hrvaškega sezonskega natakarja na privremenom radu na Slovenski obali.
čistoča morja pod Velebitom ni primerljiva z morjem na Slovenski obali.