dopust na Rabu – kam

Letos se odpravljamo na dopust bližje (ponavadi hodimo na otoke v južni dalmaciji), saj imamo 2-letnika, oktobra pa pričakujemo še enega.
Nekaj razmišljamo ali o Rabu ali o Krku, mogoče Pagu.
Bi pa radi imeli kaj sence na plaži, pa apartma, zaradi tega, da si lahko kuhamo, ker imamo majhnega otroka.
Pa da ni ravno 1 km od plaže.
Cena pa tam nekje 50 EUR na dan.
Imate kakšno priporočilo mogoče.

za tak denar težko… pa še ob morju, senca, verjetno ne boste šli v neki stari krš in verjetno imaš v mislih visoko sezono (julij, avgust)… lahko sicer najdeš kaj privat na netu, ampak te lahko seveda okol prinesejo, pa še nikamor se ne moreš potem pritožiti.
če greš preko agencije, pa računaj na cca. 100 € na dan.

Bom še dodala, da se absolutno strinjam, da je 100 € najema na dan visoka cena in tudi sama ne bi dala toliko ali pa s težkim srcem, ampak taka je realnost.
Če ne gremo Slovenci, jih zakupijo Italijani, Nemci, Avstijci…. v glavnem, hrvaška obala je sredi visoke sezone vedno zabasana do amena, kapacitete pokajo po šivih. Imajo srečo ti Hrvati, res.
Prejšnji teden smo bili na Lošinju in so nam v hotelu povedali, da nam sredi sezone sploh ne morejo potrjevati rezervacij, ker imajo toliko Italijanov, ki plačajo višjo ceno za sobe, da se jim enostavno ne splača polniti hotela s Slovenci. Kruto, ampak resnično. Poleg tega je Mali Lošinj najbolj oblegan otok, ker je najbolj zelen in ima največ sence ter najbolj svež zrak.
Na Pagu in Rabu na plažah skoraj nikjer ni sence, tudi Krk je bolj slab, kar se tega tiče.
Pred 3 leti smo bili v mestu Rab, ki je fajn za sprehajat, kofetkanje itd, plaže so pa tam manj lepe oz. nikakve, brez sence, mi smo se vozili v Lopar in Suho punto (luštna plaža z borovci). Smo pa bili konec junija in imeli ene 4 dni prav fajn hladno za tisti čas, burjo in dež, voda je imela prvih nekaj dni samo kakih 20 stopinj in še z dojenčkom smo bili, tako da smo se bolj malo kopali.

Meni je všeč Stara Novalja na Pagu, se da tudi senca najti, je pa res, da je večina apartmajskih hiš zgrajena v hrib, razen tistih, ki so čisto spodaj, ampak spet nastane problem, da so tisti dražji in hitreje zasedeni… Če si nastanjen prav v mestu Novalja, pa ni plaže in se je treba vsak dan voziti z avtom nekam na plažo.

Evo mi hodimo tukaj, že več let. Je pri kampu Padova. Plaža primerna za otroke. Od apartmaja do plaže je cca 150 m. Do mesta je 20 min. hoje ob obali. Zdraven je vse trgovina pekarna bifeji gostilne.

Banjol. Smo bli lani julija 10 dni pa je bil eden mojih najboljsih dopustov. Apartma 50m od betonske plaze, senca pod borovci ali sonce po zelji, globja voda, cisto morje iz pomola. Druga plaza 100m od apartmaja, pescena, plitvina 50m (voda mi ni bila niti do kolen), samo mivka v vodi, idealno za male otroke, nic jezevic ali cesarkoli tako da si lahko brez problemov bos. Je pa apartma preko partnerjove firme tako da tam nebos dobila, je pa blizu dosti zasebnih apartmajev kamor lahko gres. Kljub temu da je bilo sredi julija ko je najvecja sezona ni bilo nobene velike gnece. Dovolj parkirisc, dovolj prostora na plazi in vse super. Edina gneca ki sem je dozivela je bila v centru mesta zvecer (slab kilometer od mesta smo bili, vozi tudi taksi coln tako da ti ni treba pes).

Sploh ni res, da so tako visoke cene oz. da dobiš za 50€ pofl . . . si bila tam in preverjala mogoče? Ne piši kr nekaj brez veze, če nimaš pojma, raje ne komentiraj!
Evo, to je prvo kar sem odprla in cene se gibljejo v povprečju od 40 – 60€ na dan! Seveda imaš tudi luksus za 100 ampak avtorica verjetno ne išče tega, bi verjetno omenila, če bi! Verjamem, če si vzameš čas, da najdeš lep apartma za solidno ceno!
LP!

super zadeva, ampak se vidi, da je julija in avgusta že skoraj popolnoma zasedeno. tudi to je en večjih problemov, da vse, kar je pametnega za normalno ceno, se takoj razproda. nekatere stvari se začnejo polniti že pred novim letom.[/quote]
Ja to je res. Ma mi smo si rezervirali začetek marca.Je pa res da nas je približno mal planirala ker smo že več let, pri njej in skoraj isti termin tako da nam drži.

Mi smo pred skoraj 10 leti, ko so bili otroci majhni, hodili na Rab. In sicer v San Marino, samo ne tam, ko je gužva, ampak na drugi strani. Apartma na obali, ampak res na obali, mivka, apartma 4 zvezdice, terasa v pritličju cca 70 m2, sence sicer ni bilo na plaži, ampak je bil apartma tolk blizu, da ni bilo potrebe. Apartma za 4 osebe, dve spalnici, klima, terasa, ni kaj ni, in koliko se spomnim je bilo zelo ugodno. Vem, da so potem še leta za nami hodili tja naši prijatelji z majhnimi otroci.
Apartma sva našla tako, da sva se za 1.maj vsedla v avto, odpeljala na Rab- vedela sva, da bomo šli na Rab zaradi mivke in plitke vode, in iskala apartma. Našla sva ga že prvi dan, hodili smo tja 4 leta. Zelo zadovoljni !