Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dopust okoli Makarske

Dopust okoli Makarske

Avgusta želimo preživeti dopust v okolici Makarske. Zaradi majhnih otrok nas zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z apartmaji tik ob morju. Želimo si tudi čimveč naravne sence, ravno zaradi otrok.

Makarska je bolj za mlade-žur pa to. Na plažah je ogromna gužva, tko da vam priporočam, da greste kam drugam!
lp

Živjo!
Moj sin je bil letos star tri leta in bomo konec avgusta ponovno, letos že tretjič šli v Makarsko in ti jo zelooooooooooooooooooo priporočam. Plaža je pisana otrokom na kožo (majhni kamenčki zunaj in v vodi) sence kolikor hočeš, zelo urejena otroška igrišča, vse naj naj.
Res je sicer da je julija in avgusta malo bolj gužva, ampak če te to ne moti je OK.
Skratka z eno besedo ODLIČNO
Lep dopust ti želim, saj jaz že komaj čakam da zopet sopustujemo v Makarski
LP, M.

Tučepi

V Makarsko jaz ne bom šla nikoliveč! Bili smo v Tučepih in je bila katastrofa – gužva taka, da so imeli ljudje že ob sedmih zjutraj brisače na plaži – kao za rezervacijo, pa se je pisal mesec junij!! Poleg tega je plaža tik ob sprehajalni poti – promenadi in to je meni osebno čisto brez veze. Z otrokom si sploh ne predstavljam biti v tisti gužvi. Skratka, kakšen otok se mi zdi še vedno boljša izbira.

Baška Voda ful sence.Mi smo bili v bungalovih Urania super ti rečem za otroka. Jedli pa smo v hotelski restavraciji.Čao

Če ti je všeč veliko dogajanja in te gneča ne moti, je Tučepi zelo vredu. Veš, PikaPoka, nekaterim je promenada ob plaži všeč (tam, kjer smo se mi kopali je bil vmes še borov gozdiček). Apartma pa smo imeli 40 m od promenade.

Za tiste, ki jim je na Makarski rivieri všeč vse razen prevelike gneče in si želijo bolj umirjeno okolje, priporočam Promajno.

Lp, Maja

Mogoče ena ideja za Makarsko riviero. Bili smo tam prvič z našo takrat 9-mesečnico in še potem drugo leto. App so dejansko nad morjem, le do morja se spuščaš po stopnicah, ki nas niso motile. Zgoraj smo imeli svoj mir, ko pa smo si zaželeli živ-žava, pa nas je potka ob morju ponesla tja. Res pa je, da je nujna uporaba marele na plaži. Drugače pa…se bomo še vrnili, zagotovo. Zdaj malo vandramo po Dalmaciji in otokih, ko nam zmanjka idej, pa pride na vrsto zopet Makarska riviera, ker je zame raj. :)))

V Makarski še nisem bila, razen v kafičih,… za kako urco. Sem pa opazla obupno gnečo na plaži.

sem pa že kampirala v Baškem polju, tako da mi je dobro poznana Baška voda. Veliko lepih apartmajev je bilo videti. Lani smo bili pa v Breli. To štorijo pa morem napisat, v svarilo.

Brela leži čist pod Biokovim in ima zelo malo ravnine, plaža, promenada, potem pa že kar hrib. Do večine hiš vodijo stopnice. Mi s tremi malčki, dva še v vozičku, smo si seveda želeli čim manj stopnic. V katalogu najdemo apartma (na plaži, moderno opremljen, za 6 oseb, ločene spalnice, 2 kopalnici, klima, sat tv,… da ne naštevam), agentka ga ful hvali!!!, seveda ji verjamemo, plačamo in se odpravimo proti Breli.

Ko smo pa videli namestitev, nas je pa skoraj kap. Bil je res brez stopnic (mislim da je takih v Breli enih 10), 20 m od morja, to je pa tudi vse. V sklopu gostinskega lokala, tako da smo stokrat na dan šli mimo šanka skozi restavracijo na prostem. Pod oknom so nam kuhali in pekli (vonjave super od desetih do desetih, hrup je bil še najmanj moteč), oprema še od babic, nobena vrata omar se niso dala zapret, vrata sob so sicer imela ključavnice a neuporabne, iz bojlerja v kopalnici so štrleli kabli, v jedilnico si lahko prišel le skozi eno spalnico… dovolj!

Pregurali smo 10 dni, sej konec koncev na dopustu si z ljudmi…, s tremi malčki in gorami prtljage se nam niti ni dalo selit. Doma pa takoj na agencijo, s slikovnim materialom, pritožbo…

Epilog: v Brelo ja (čeprav je gužva), ampak v apartma s stopnicami, ker so pa res v nulo (smo jih šli nekaj gledat, za naslednja leta). Še rajši pa v Baško vodo. Sodelavka pa ne more prehvalit Promajne (še baje še najbolj mirna).

Malo sem dolga, ampak da se ne bo še komu zgodilo kaj podobnega.

Veliko sreče pri izbiri!

Tudi mi smo bili lansko leto na Makarski Rivieri. Res je zelo, zelo lepo. Apartma je bil prav luksuzni, moderno opremljen, klima, TV, radio, mikrovalovka….fantastičen pogled na morje, ampak pazi cca 300m oddaljen od morja in če danes pomislim vzenjanje po tistih stopnicah v peklenski vročini, se raje odpovem takemu apartmaju. Druga stvar: ogromna, ampak res ogromna gneča na plaži! Preostalo mi ni nič drugega, kot da sem ob 7 uri vstala in odnesla brisače na plažo. In ko smo kasneje prišli na plažo, je bila situacija taka, da so bile poleg naših brisač cca 5 cm (ne hecam se) že druge brisače. Sedaj pa si predstavljaj situacijo, ko imaš majhne otroke, ki skačejo okoli in potrebujejo nekaj prostora za igro. En dan se nam pa je celo pripetilo, da so bile brisače prestavljene čisto na drug konec plaže.

Sama oceni, če ti je taka situacija všeč. Jaz vem, da me v sezoni Makarska riviera ne vidi več.

Verjamem, da je nekaterim promenada všeč – nisem nič rekla, da jim ni ali da jim ne sme biti ali kaj podobnega. Sem samo povedala svojo izkušnjo.

A prav v mestu Makarska ali kje v bližini na rivjeri? Me zanima, ker tudi mi ogledujemo ta del jadrana.

Hvala za vaša mnenja in izkušnje z makarsko riviero. Ko bomo konec avgusta odšli na dopust, bo naša pikica stara pet mesecev, zato si prevelike gneče vsekakor ne želimo, pa hoje po vročini s plaže ( četudi okoli 10 zjutraj) ne.
Želimo mirnejši predel. Upamo, da nam bo uspelo izpeljati prijeten dopust. Enako želim vam!!!

New Report

Close