Dopust po porodniški
Prosim za pomoč, link… čeprav je morda že stotič, vendar z iskalnikom ne najdem odgovora, morda tudi zaradi črke Š v porodniški.
Torej če se porodniška zaključi v novembru 2006, kolikšen del dopusta pripada delavki za 2006 in kolikšen del ga lahko prenese v leto 2007, če ga v letu 2006 ni smela koristiti ne po svoji volji?
Najlepša hvala
Za 2006 ti pripada celoten dopust, v tekočem letu ga moraš sicer izkoristit 12 dni ostalo lahko preneseš, izrednih primerih kot. npr. porodniška pa lahko v leto 2oo7 preneseš ves star dopust, tudi če si ga 2oo6 koristila manj kot 12 dni.
Vsaj tako je bilo pred 3 leti, ko sem jaz bila v porodniški, upam da se ni kaj dosti spremenilo.
lp
se mi zdi, da če ti delodajalec v tekočem letu ne omogoči koristit dopusta, potem lahko zahtevaš ali izplačilo ali pa ga seveda preneseš v novo leto. sicer pa bi naj v enem kosu koristila 12 delavnih dni dopusta. če si zaposlena za nedoločen čas, potem ti tudi dopust pripada celi, tvoja porodniška z tem nima nobene zveze. vsaj mislim da se ni nič spremenilo. najbolj sigurno pa je, če se pozanimaš na inšpektoratu za delo.