dopust pred porodniško
Pozdravljeni!
Zaposlena sem v vrtcu in bom letos junija nastopila porodniško. Ves dopust bi morala izkoristiti še pred tem, sicer mi propade. V primeru šolstva, vem da bi mi propadel. Kako je v vrtcih? Velja prav tako pravilo, da se letni dopust koristi v času šolskih počitnic, oz. ali je to odvisno od dobre volje ravnatelja? Ali je to odvisno od tega, kako lahko je dobiti zamenjavo?
In še povsem druga tema. Otrok dobiva dodatek za nego otroka. Ima kar resne težave z zdravjem. Na podlagi česa lahko dobiš več dopusta za takšnega otroka? Ga lahko dobi oče ali mati, ponekod slišim, da ga imata oba starša. Slišala sem, da imajo ponekod starši s tem kar težave, drugod pa brez težav dobita oba starša.
Najlepša hvala za vaše odgovore. Kaktea.
Najlepša hvala za vaše odgovore. Kaktea
Po splošnih pravilih se dopust (oz. vsaj njegov del) lahko prenaša v naslednje leto do 30.6. Tudi v šolstvu je to po mojem možno, saj naj bi se samo “praviloma” koristil med počitnicami, se pravi da je drugačen dogovor možen. Še toliko bolj seveda v primeru vrtca.
Doddatni dopust za oba starša predvideva že zakon v 2. odstavku 159. člena: najmanj trije dodatni dnevi za delavca, ki neguje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo. Lahko pa da kaj dodatnega določa še kolektivna pogodba.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.