dopust s (starimi) starši
Zanima me, koliko vas je takih, ki greste na dopust s svojimi starši ali partnerjevimi starši?
Namreč vsako leto se moram prav boriti, da gremo sami. Jaz imam dopust zato da se spočijem in ne da se venomer enemu prilagajam.
Moram reči, da so naši odnosi v »vsakdanjem življenju« čisto uredu, smo šli pa že na dopust z mojimi in moževimi starši. Končalo se je tako, da sta obakrat mama in tašča prevzeli komando in če ni bilo po njuno, surla do tal in posledično smo se v glavnem prepirali.
Kako vi rešujete konflikte na dopustu (na morju…)? Jaz se ne grem več. Dopust imam za počitek in ne zato, da razmišljam, kaj bom skuhala in kaj si bomo šli ogledat in kdaj bomo šli na plažo… Hočem reči, da želim dopust kjer se dogaja vse spontano.
Ne vem no imam res nemogoče zahteve, da želim, da gre naša družina sama na dopust in ne z širšim sorodstvom?
Itak se z njimi vidimo skoraj vsak dan vse leto…
Res me zanima kako to špila v drugih familijah.
Izgovor je da želijo biti z vnukom. No nikoli pa še ni prišlo komu na misel, da bi vnuka vzel s sabo – jaz bi bila vesela, če bi šel s kakšnim dedkom ali babico.
Aja, pa da bo jasno, tu ne gre za vprašanje najinih staršev: ali se vam pridružimo? Želite da gremo zraven? Ne – to je v stilu: o a tja greste, super, gremo še mi zraven !!!!!!!!!!!!!??????????????? Pa bo apartma bolj poceni na enega, če nas gre več….
Hah, jaz sem še brez otrok, prav tako brat in sestra, imamo pa že fante in punco. Ampak imamo nenapisan, no v bistvu tihi dogovor, da gremo vsako leto za prvomajske praznike za 4-5 dni v Poreč v hotel sami, samo družina, brez naših prikolic. Mami časti. He he…
In se imamo fajn… Čeprav smo že odrasli (z izjemo tamale, ki pravi, da je odrasla, obnaša se pa ne tako… :)).
Drugače pa razumem tvojo jezo. Da se vam kar tako hočejo priključiti. Meni tudi ne bi bilo prav. Sicer se ne znam ravno postaviti v tvojo situacijo, mislim pa, da jaz teh problemov ne bom imela, če kaj poznam mojo mami.
Poskusi jim povedati na lep način, brez prepirljivega tona, da želite, da vaša družina sama prežiovi nekaj časa skupaj, ker je glede na današnji tempo življenja takega časa vse premalo. Stalno smo v službah, vrtcih, šolah, zato je tak čas še posebej pomemben za družino. Na tak način bi jaz…
LpS
Mi gremo vedno brez starih staršev. Jaz priznam da če bi šla z svojimi starši, bi se mi zmešalo. Moj oče je OK, ampak mama… je pa komandant. Pazi vroče, pazi mrzlo, glej padla bo, obriši jo, mokra je… Skratka obup.
Tašča je pa tako ali tako skoz doma in ne gre nikamor.
Mi gremo z bratovo družino in se imamo super.
Če ti ne paše,ti ni treba iti. Mi gremo včasih tudi skupaj, ampak v hotel,vsak v svojo sobo, koliko smo skupaj,se pa sproti odločamo. Vsak gre malo po svoje, kakšna skušpna kavica ali skupno kopanje se pa kar prileže,da še malo na otroke stari starši popazijo. Mene ne moti tak dopust. Je pa res,da v apartma pa ne bi šli skupaj,bi si hitro šli na živce.
Mi gremo vedno sami, naša 4 članska družinica.Ne morem pa si predstavljati dopusta z taščo, ker že doma komaj shajamo.Ni slaba, rada pomaga, ampak preveč posiljena in ne posluša mojih besed.Skratka z njo ne, ker bi se skregali že po poti dol, in to bi se moj mož skregal z njo (z mamo) ker bi sigurno kaj zatežila zaradi vožnje..
Šla pa bi z mojimi starši, ker so res umirjeni, mlajši in se nikoli ne vtikujejo v našo družino, vse pustijo da sami rešimo.če pa kaj raibmo jih vprašamo in rade volje priskočijo na pomoč, in tudi z možem se fajn razumejo.Tako da z mojimi bi šla ampak npr, samo za kak vikend, ker drugače mi gremo na dopust zato da smo čisto sami in uživamo skupaj, ker to je enkrat na leto in takrat se naužijemo drug drugega (imamo dva sina 3 in 5 let), in z možem se nama ne lušta zvečer hodit v mesto sama dva (pa da bi babice medtem čuvale otroke), ampak midva se zvečer ko otroci zaspijo zleknema na teraso, dama na mizo malo klobas, pršuta, kakšno pivo ali deci rdečega in čvekava, uživava in se sproščava, poseksava…
Joj, tudi mene bi motilo. Mi sicer sedaj ko zidamo gremo skupaj s taščo. Prej smo pa hodili na “glavni” dopust sami, potem pa še s taščo za podaljšan vikend. Z njo gremo ne samo zaradi delitve stroškov ampak tudi zato,ker je ona sama in je to njen edini dopust. Pa če drugače ne živiš skupaj in se vidiš 1x na 14 dni(tako kot mi) je to čist druga pesem, kot pa doma skoz skupaj, potem pa še na dopustu. Smo radi sami na dopustu, ampak teh nekaj let bom potrpela, da bo naš edini dopust s taščo.
V tvojem primeru bi se probala zmenit, da ste skupaj 2 morda 3 dni več pa ne.
Ko sta bila otroka majhna, se je tašča ponudila, da gremo skupaj. Je ona kuhala, jaz pa sem skrbela za otroka in je bilo super. Pa potem na smučanje smo šli tudi skupaj, ona je pazila na otroka in kuhala, midva sva smučala. Kasneje, ko nista bila več dojenčka, pa jih je tašča sama vzela s sabo na morje. Ko so otroci malce odrasli, smo vedno hodili sami. Pa otroka sta šla s taščo, dokler sta pač hotela.
Odkar imava otroka ponavadi gremo mi trije naprej, plačamo apartma za 6 oseb in potem se pridružijo moji starši. Ker drugače zapravim več za telefon, ker mala je čisto nora na dedija in babija. Pri nas se super obnese. Tako imata onadva plačan dopust (obroke plačata dodatno, ker smo vedno v hotelu AI z apartmaji) midva pa par uric zase.
S taščo pa ne grem nikamor.
Smo šli že enkrat z mojim starši pa enkrat s tastom in taščo. Obakrat je bilo OK. Radi gremo pa tudi sami – nam je vsaka varianta všeč :-)) Je pa res, da jih vsakič mi povabimo (tudi sicer na kakšne izlete); nikoli se nihče sam ne vsiljuje zraven. Če povabimo, prav, če pa ne povabimo, gremo pač sami.