Dopust Šibenik-Primošten
Najlepše in najbolj primerno je še malo nižje: Brela, Baška voda, sicer pa tudi Primošten, vendar saj veste, ne čisto povsod.
Mi smo bili lani v centru Primoštena z 8 m dojenčkom v privat apartmaju in je bilo super. Plaž je naokoli vse polno in ni bilo pretirane gužve (avg). Dalo se je najti senco, kamenčke, voda je bila kristalno čista, samo razmeroma hladna (zaradi morskih tokov je voda v tem delu malo bolj hladna kot sicer na Jadranu). Mestece je očarljivo; ribiči zjutraj prodajajo ribe, sadja dovolj, dišeč kruh, prijetni lokalčki, vsak večer živa glasba (no, to bi zaradi mene lahko spustili….), domače vino in pečene girice…super dopust. Zelo priporočam. Žal ti pa ne morem povedat kako zgleda dopust v Kompasovih klubih.
Mene je lani od Primoštena odvrnilo to, da recimo ni zdravniške oskrbe. Ker je naš mulo veliko bolan, mi je to zelo pomembno. Dokončno pa je tehtnico prevesilo k odločitvi proti to, da je -menda- morje večinoma hladnejše in da rado ves čas piha (raj za jadralce). Smo si pa ogledali mestece spotoma in je res očarljivo.
Mi smo bili lani v Kompasovem klubu v Šibeniku – hotel Andrija. Predvsem se mi zdi, da je OK, če imaš mučke nekje od 7. do 12. leta, ker imajo vsak dan neke igre, kot sem videla, niso imeli veliko časa za poležavanje. Kdor hoče, seveda. Sicer pa smo mi imeli družinsko sobo 2+2 v pritličju in ni bila ne vem kako fajn (ali pa smo prezahtevni). Hrana tudi ni bila posebej dobra, predvsem bolj skromna izbira. Plaža je sicer prodnata, vendar je nasut pesek in v morju ga ni, tako, da kar zbada. Naš 4- letnik se ni hotel tam kopati “keer zbada” in smo se potem par dni kopali v bazenu pri hotelu. Cena je pa vsemu temu primerno ugodna.
Skr bna, se spomnim teh valov in vetra. Mi smo redno hodili v Primošten, ko sva bili s sestro še manjši in sicer v kamp. Vam povem, da tako visokih valov nisem videla nikjer drugje na Jadranu. (je pa res, da jih nisem načrtno iskala, ker nisem jadralka). Zame je bilo vau, je pa res, da sem bila večja. Za majhnega otroka pa ni. Se spomnim, da je bil nekoč z nami bratranec. Na vodi je bil kar v tistem malem bazenčku. Kar na vsem lepem je začelo pihati, dvignili so se valovi in bazenčka nisem mogla več držati. Ušel mi je in jaz nisem bila dovolj močna, da bi hitro plavala in ga ujela. Čedalje bolj se mi je odmikal. Potem je v vodo skočil ati in situacijo rešil. Me še danes spreleti srh, če se samo spomnim. Ampak to nima veliko zveze s vprašanjem, ker vse plaže najbrž niso tako nevarne.
Lp, Monstro
Mi smo bili lani v Šibeniku, H.Ivan. Jesti koliko hočeš, vse kar si lahko zaželiš. Že zjutraj sveže palačinke. Pred hotelom bazen, plaža, igrala za otroke,… Skratka se mi zdi, da je ta hotel na najboljši lokaciji v Solarisu. Nisem imela pripomb pa sem zelo zahtevna. Sploh kar se tiče sob in čistoče. Svaka jim čas, no.
Smo pa bili en dan v Primoštenu proti večeru. Vau! Tam bi jaz uživala, ker obužujem stojnice, igrala, lokalčke z glasbo,… Je pa res, da je gužva nepopisna. Apartmaji pa so tudi vsi v mestu, kjer pa je velik problem s parkiranjem, če se ne motim. Drugače pa je tam tapravi UTRIP!