Dopust v Črni gori
Tkopacje in tisti, ki ste za njim napisali ” mail odmeve” (predvidevam, da gre za eno in isto osebo), nisem noben fan za črnogorsko obalo, ampak lani sem jo vseeno hotel videti. In sem po dopustu v Dalmaciji za teden dni odšel še v Črno goro – od Budve do Petrovca in Ulcinja. In nisem imel nobenih težav ne z vodo, ne z elektriko, ne z želodčnimi težavami, še najmanj pa z lenobo in s prijaznostjo domačinov. Teden dni povsem prijetnega dopusta, v lepem in čistem apartmaju v Budvi in Petrovcu s klimo in s cenami, ki so vsaj za tretjino nižje kot pri nas. Črna Gora res ni Azurna obala, ampak vseeno možnost, kjer se da poceni preživeti čisto lep dopust.
sem bil pred kratkim tam -Hercegnovi, Budva, Podgorica.. v sezoni je lahko marsikaj tudi drugače..
Na kratko:
Meja: preverijo dokumente od oseb in avta, a brez problemov – Slovenci smo kar dobro zapisani pri njih.
Cene hrane in potrebščin kot pri nas, z odstopanji v + (centri) in minus (vasi)
Prenočišča- skoraj nov, dobro opremljen in udoben apartma v Hercegnovem, v drugi vrsti za morjem sem plačal 25€. V sezoni baje blizu 40. Hotel podgorica 50€
Vožnja: vozniki so dokaj agresivni in nepotrpežljivi, tudi če gre za tujca
Ljudje na splošno: prijazni in pripravljeni pomagati, tudi vozniki
Policija: jo je kar nekaj, tudi radarjev. Načeloma pa velja kot povsod po svetu: če se držiš predpisov in ne pametuješ, ko te ustavijo, ne boš imel težav. V enem od mest sem jih vstopu vprašal za naslov, pa so me kar s službenim avtom pospremili do iskanega naslova
Urejenost na splošno: tako tako. Je problem, ker ni več Rusov in ni kupne moči. Če koga to zanima: nekatere novogradnje arhitektonsko, gradbeno in izvedbeno impozantne.
Hercegnovi: mešanica Kopra, Izole in Ankarana, zato osebno tja ne bi šel na dopust. Ima pa vse: plažo, kar v redu (skale, debel pesek, delno mivka, bolj mallo sence..), korzo, cel kup gostišč ob obali, glasbo..Nekaterim je to všeč, tako da…
Gostišča: ni pravila kam, ker kakovost zelo niha. Je pa tudi zelo odvisno od vaše siceršnje zahtevnosti -če vam razlika med rdečo ali roza barvo pršuta nič ne pomeni, če nimate mnenja o tržaški omaki pri ribi, če vam žveplo v belem vinu in razni italijanski praški v rdečih ne motijo..potem je vseeno kam greste..
Sam se pa v tujini na splošno držim pravila, da malo pričakujem in sem potem raje prijetno presenečen. Če pa ne, pa vseeno preživim..
Pot-do Zagreba, nato pa po avtocesti do Splita in, če se prav spomnim, ca.60 km naprej (no, lahko tudi 40..).
Potem je nekaj slabše ceste-ca 50 km, se pa potem izboljša v klasično “dalmatinsko državno” cesto..torej pelješ nekje 60-80 na uro.
Je pa tako, da izven AC računaj na povprečje 50 km/h, če se ne boste preveč ustavljal, seveda.
Vozil sem nekaj manj kot 9 ur, ob dokaj sporščeni vožnji.
Ca 25€, pa še tistih par kun (no,5-lahko plačaš z evri in dobiš kune nazaj..) ).-pri Zagrebu
Aja, ponavljam, da je v sezoni lahko tudi drugače-tovornjaki, pa zmedeni turisti, pa kakšne nesreče..se lahko zavleče
Mi gremo tudi letos prvič v Črno Goro na dopust. Odločili smo se za apartma http://www.poseidon-jaz.com, vendar smo zraven vzeli pol penzjon.
Zanimajo pa me izven penzjonske cene in do kje je narejena avtocesta na Hrvaškem?
Spomnim se par let nazaj ko so predvsem hrvaški časopisi (tudi naši) pisali o “groznih” stvareh, ki se dogajajo v ČG: po vodi plava “drek”, po mestu se podijo podgane, po hotelih podtikajo bombe, po plažah se streljajo kriminalci, da se je pojavil nek smrtonosni pajek, ni vode, na veliko se kradejo avtomobili… itd in tako strašili turiste.
Z eno besedo: pljuvači, ne pretiravajte!!! Sam hodim v Črno goro že 9 let (Budva, Bečići, Sv. Stefan) in dol nisem doživel ene neprijetnosti. Budva je vsekakor metropola, kar se turizma tiče in kdor si bo izbral to destinacijo mu vsekakor ne bo žal.
Ljudje – prijazni, vse se dogaja malo bolj na easy in po domače, vmes pade kakšna kletvica, vendar to je čar balkana.
Hrana – najdete jo dobesedno na vsakem vogalu. Na stojnicah dobite hamburger že za 1 €, medtem ko je imate v restavracijah na voljo 3-4 menije za 3.5 € – 4 €, pizze in lasagne od 4 do 7 €, največ izbire pa je v Vili Manojlovič – kot je že nekdo napisal – Spar varianta – vzameš pladenj in akcija!!!
Apartmaji, sobe – kolko para tolko muzike… v sobi za 8-10 € / dan dobiš neko osnovo (postelja in WC, tuš), za kakšne 16-17 € oz. več pa dobiš zraven še klimo, TV, hladilnik itd!!!
Plaža – vsekakor je prenatrpana, tko da je treba biti dovolj zgoden, da dobiš lažalnike v prvih vrstah. Kar se plaže tiče – v Budvi in okolici je na raspolago več plaž: Jaz, Mogren 1 in 2, Richardova glava, Slovenska plaža, Bečići…!!! Slovenska plaža je največja, najbolj natrpana in tudi najbolj umazana. Na Jaz hodi prav tako veliko ljudi, vendar moraš do tja z avtom (cca. 3 km izven Budve), Bečići – tukaj je plaža najlepša – sviž – Copacabana, iz Budve pa lahko prideš do tja z vlakcem ali z avtom (priporočam vlakec, ker za avto ti zaračunajo parking, pa še vse je nafilano, tko da je bolje in tudi ceneje z vlakcem). Plaži Mogren 1 in 2 se nahajata za starim delom mesta in sta nekakšni uvali. Vstop na plažo se plača 1 €, vendar je vse urejeno, čisto, mivka!!!
Nočni život – čista 10. Korzo / šetalište od Bungeeja (Hotel Park) do starega mestnega jedra je dolgo cca. 3 km in tukaj je na desetine restavracij, lokalov, pizzerij, stojnic, trgovinic itd… ponudba široka… za vsako dušo. Večina lokalov ima od 19 – 20 ure naprej nočne cene, tko da uživači alkohola morjo imeti za ta šport kar debelo denarnico, oziroma je pametneje da se kupi alko u trgovini (ceneje kot pri nas) tko da greš ven že z malo podlage :))
To je to… če kdo potrbuje kakšen info naj vpraša… drugače pa brez bojazni in ne poslušajte zlih jezikov. LP!!!!
Jst sem bil že kar nekajkrat v Črni gori. Šel sem v lastni režiji (lasten prevoz), vendar sem apartma venomer rezerviral že prej po telefonu. Iz izkušenj ti pa lahko povem, da v Budvi vskih nekaj metrov stojijo ljudje s tablami “sobe”, tko da to nebi smel bit problem, zna biti pa v špici sezone v bližini obale res vse nabito, pa moraš vzeti sobo celo kakšen kilometer stran.
hey
ella js bi pa prosla če mi lohk posreduješ to telefonsko številko kje ste letovali n vse podrobno, kr mi se odločamo da bi letos šli prvič v črno goro!! Lahko pa tudi kdo drug pošlje koristne informcije, ki nam bi bile v veliko pomoč. hvala usem
mail: [email protected]
Lp
ojla!
ella:jaz bi te tudi prosila za telefonsko številka tega apartmaja kje vi hhodita!midva sva bila lani pa predlani v budvi,letos pa namerava iti kam drugje v črni gori!prosila bi te če mi posreduješ na email:[email protected]
najlepša ti hvala!
Ella, prosim, če se mi lahko javiš na mail [email protected], me tudi zanima o apartmajih ki jih omenjaš in prosim če mi posreduješ tel. št., seveda če sodeluješ še na forumu,
hvala za kakršnokoli info.
lp
Zivjo!
Jaz zivim v LJ ampak imam apartmaje v Crni Gori. In sicer:
Vec apartmajev v Kotorskem zalivu (Stoliv-Markov rt) – Vec info na http://www.stoliv.webs.com
Nudimo tudi stanovanje 100 m2 v Budvi (Becici) oz. sobe v bliznjem stanovanju prav tako Budva
Za vec informacij pisite ali klicite na stevilko 0038269415006 oz. 00386 40 517 713( za SLO)
LP
STOLIV PIKA WEBS PIKA COM
Daisy S partnerjem sva bila lani v Radovičih v hotelu plavi horizont. Nama je bilo fantastično, in letos gremo kot mlada družinica spet dol. (Mislim da sva bila lani ena redkih brez otrok)
Plaža je hotelska, urejena. imaš mivko in je naravnost idealno za mahne otroke. Edino kar je, je da se nič posebnega ne dogaja. imaš 2 lokala na plaži in to je to. Za vse ostalo pa se žal moraš usest v avtom obil in se peljat v mesto. Do Tivata je cca 5 minutk. Sicer je v hotelu polpenzjon hrane je čez glavo, je pa tudi zelo okusna.
Na splošno, sva zelo zadovoljna. Ljudje prijazni, cene zmerne. Je pa res da odvisno kje in kaj. Kar se tiče hrane je ahko tuidi do pol ceneje kot pri nas, sploh v gostilnah. Če si se odločila za dopust tam ti sigurno ne bo žal.
Edini minus je da je malce daleč, in da te cestnina na hrvaškem v obe smeri stane kot naša letna vinjeta…(seveda če greš z lastnim prevozom) Je pa res, da se 8vsaj nam9 skupaj z bencinom in cestnino denarno veliko bolj splača kot počitnice na hrvaškem.
Vsekakor zelo priporočam, mi smo imeli nepozaben dopust. Čarter z Adrio Airways pride 156 evrov, če se prilagajaš z datumom. Apartma smo pa našli na apartma-on.net[/url], direkt od lastnika, Bečiči, tik ob plaži, za 4 350 evrov julija, in mislim, da bomo še šli. Veliko dogajanja, lepe plaže, skratka, nepozabno. Vsekakor zelo priporočam.
tako kot je bilo napisano za radoviče – mir, lepa plaža, prijazni ljudje, dobra hrana. za takšno ceno več kot dobro. smo pa obhodili pol čg z izleti in se splača it pogledati na skadarsko jezero, sveti štefan in njegošev mavzolej na lovčenu.
in reskirajte še cca 2 dni izleta čez z bosno domov – ne bo vam žal. videti je marsikaj.
Vidim, da je že nekaj let od tega zapisa, vendar ne morem brez komentarja. Sam z družino že vrsto let potujem v Črno goro in bomo verjetno tudi letos. V vseh teh letih nisem imel slabe izkušnje razen s preplačilom hrvaške avtoceste. Na dopust odhajam z ženo in 6 (šestimi) otroki in sem tam bil tudi ko so bili še zelo majhni. Za svoj denar pač največ dobim tam. Ne znam si predstavljati, da bi 8 ljudi živelo en teden (sedem) dni na morju za 1000 evrov kje drugje na Jadranu.