Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust v Črni gori

Dopust v Črni gori

Moj najboljši dopust je bil v Črni gori, prelepe plaže, v Budvi sicer malo natrpane, ampak se brez problema zapelješ ven, zvečer pa zabave kolikor hočeš, za vsak žep. In na tej strani je precej dobre ponudbe, apartmaji s klimo za od 6 evrov po osebi, kje se še to dobi? Pa če ne najdeš sam, izpolneš obrazec, in ti oni popolnoma brezplačno pomagajo najt primeren apartma, dajo stik z lastnikom.

Pozdravljeni, naj še sam pristavim lonček : Imamo namen dopustovati v Črni Gori; v lastni režiji, zaenkrat nimamo izbranega palca; nimamo destinacije niti naslova (tu na forumu berem in zapisujem); Radoviči………….
Dol bomo potovali , verjetno , po AC skozi HR; nazaj pa preko Bosne.
Imamo namen ogledati si tudi Lovčen, Durmitur, Most (posnet film),Budvo,H. Novi,…….

Komentarji, nasveti in opozorila bi nam veliko pomagali pri odločitvi kako in kaj!

LP

Grezilo,
Midva sva bila pred dvema letoma v vasi Blizikuće, Restoran Paštrovića dvori. Našla sva jih po naključju, ko sva pozno zvečer iskala prenočišče.
Vas je tik nad Svetim Štefanom, razgled nanj je prav fantastičen. Midva sva dobila samo sobico, oddajajo pa tudi apartmaje. Vse je zelo urejeno, hrana v restavraciji zelo dobra. Bila sva samo 3 dni, ogledala sva si Budvo, Cetinje in Lovčen.

Imam tudi tel. št.lastnika Željka: 086/ 468-162. Je zelo prijazen, še v Jugi je delal pri Kompasu.
Sicer je pa tudi tako: v Budvi je stalo vsak dan ob cesti veliko ljudi, ki so ponujali sobe ali apartmaje, tako, da se lahko na licu mesta odločiš in greš pogledat.Tudi naši prijatelji so naredili tako in so najeli apartma, bili zelo zadovoljni.

http://www.montenegro.com/smjestaj/bijela/Apartmani_Balabusic.html
Pripela sem link za apartma v Čg. Pri omenjenih lastnikih sem dve leti zapored dopustovala z družino. Poceni, plaža zasebna, nobene gneče, dogaja se vska večer 1 km stran. Trgovine in kafiči pred nosom, možnost vsakodnevnih izletov,…..skratka, mi smo se imeli fenomenalno. Bomo še ponovili dopust. Priporočam prav ta nobjekt zaradi tega, ker par deset metrov stran zna bit na plaži nepopisna gneča, tega pa ne maram. Tukaj imaš mir.

rosi in Biba 661,
najlepša hvala za hitra (brzinska) komentarje/odgovore in priporočila za ČG. Sem si shranil tole zadevo!!!
Nekaj sem iskal tudi na forumu motoristov Motosvet.
Bi si dovolil se vprašanje glede same poti, ki ste jo opravili : Ali ste šli po Jadranski amgistrali ali AC po HRvašaki ali čez BiH?

LP

Midva sva šla po magistrali, ampak izključno zato, ker se celo pot ustavljava, prespiva tu in tam, si ogledava, kar nameravava ( vse tiste manjše kraje na HR obali od Zadra do Dubrovnika).
Nikoli nimava nič rezervirano, vedno se najde kaj za prespat, nisva pa zelo zahtevna pri namestitvi.
Če bi pa nameravala iti prav v ČG in ostala tam več dni, bi pa prav gotovo izbrala AC čez Hrvaško.

Moja izkušnja glede poti v ČG: predlani smo šli po stari cesti vse do Zadra, potem pa naprej proti ČG. AC imaš sicer do Ploć, kakih 200 km do črnogorske meje pa je normalna cesta. Lani pa smo krenili kar na AC; Bosiljevo in do konca. Res je bolj monotona vožnja ( cca 500 km ac, niti ne vem več natančno), imaš pa lahko postanke, počivališč je ogromno, tudi lepo urejenih. Mi smo se vedno ustavljali ( otroci) in oddremali kakšno urico, dve, potem pa dalje. Na meji s ČG moraš kupit vinjeto ( 10€), prvo leto so nas spustili brez nje:). Je pa pot zelo slikovita, hrana poceni, v trgovinah pa se je od predlani do lani malček spremenilo, kljub temu se splača. APP pod 40€ ( odvisno, koliko vas je), morje čudovito, izletov nebroj možnosti…..zame, raj na zemlji! Evo, če te še kaj zanima, sam vprašaj :).

Pozdravljeni obe ,
nekako izdelujem “mršuto” za doli.
Za nazaj imamo plan čez BiH. Ali južneje ali bolj severneje še tehtamo.
Bom vsekako še povprašal in prosil za komentar.

LP

Mene zanima če kdo ve kje bi lahko dobil apartma za 8 oseb v budvi ne predaleč od morja? prosim za info na [email protected] ali pa tu.

ali kdo ve kako je z žuranjem v budvi za nas mlade?

U Budvo sem hodil 7 let in venomer smo potovali skozi Bosno (Banja Luka – Jajce – Bugojno – Mostar). Nekako mi je bolj všeč raznolika cesta – pokrajina, kot pa enolična avtocesta.

Skozi Bosno je pot dolga cca. 780-790 km in z postanki rabiš nekako 11-12 ur (do Budve). Cestnine imaš cca. 7 € (Zagreb – Okučani) in to je to. Imaš dosti več varijant glede počitka in tudi hrana ter pijača sta zelo poceni. Usput imaš še možnost ogleda Banja Luke, Jajca in Mostarja.

Po avtocesti fizično narediš 30-40 km več (cca. 820-830 km) vendar zaradi same avtoceste kakšno urico profitiraš, kar pa zaradi poletnih gužv niti ni nujno (odvisno od termina). Na počivališčih imaš tudi dražjo hrano in pijačo, pa tudi sama cesta je bolj dolgočasna (enolična) + cestnine plačaš cca. 20 € več kot po drugi poti.

Vglavnem v grobem pogledano imaš po obeh poteh nekako podobno razdaljo in tudi časovno ni neke razlike. Jst osebno sem za vožnjo čez BIH, je pa to seveda stvar okusa. Kot sem že rekel… neke velike razlike (časovne in prevožene razdalje) ni, za plačano cestnino pa dobiš v Bosni pošteno kosilo.

Upam da vam bo v pomoč in LP!!!

@pi
ščanac

Kar se Budve tiče, je žur in nočni život 1A in zaradi ti ni treba niti najmanj skrbeti!!!

Tudi jaz želim izvedeti za kakšen kontakt v Črni Gori…. Potrebujem apartma za dve osebi.

Čeprav je tema že zelo stara, vseeno upam da se bo kdo oglasil…

Lp!

Zdravo!

Ne najdem tega apartmaja…za to ceno.

Hvala

Mi smo šli lansko leto v Črno goro s turistično agencijo Odisej….poglej si njihovo ponudbo malo: http://www.odisej.net/si/katalogi/pocitnice-crna-gora

pozdravljeni! jaz bi šel letos v Črno goro! A lahko kakšen naslov blizu čistega morja? Iskrena hvala [email protected]

uuu dopust v ČG – lepi spomini. še bomo šli. res treba reskirat kak dan in jo prevozit po dolgem in počez čez skadarsko jezero, lovčen in vse drugo; pa komot zaupajte navigaciji, lahko prišparate veliko km, pa pridete čist na drug konec čg. narava je čudovita.

nazaj pa obvezno čez bosno in kak dan prespati v mostarju in sarajevu. dolina neretve ful lepa, obvezno slapove kravica, ki jih ni nikjer kaj dosti promoviranih so pa enkratni (blizu međugorja) in potem v mostar in prespati; jablaničko jezero, most na neretvi, jablanica (muzej), jajce (obzidje, muzej NOB) ni da ni kaj za videt, samo plan je treba pravi naredit. bosna je polna zgodovine in “naših” časov. za spanje v mostarju še imam 2 kontakta če kdo rabi – na ZS.

kdor se odloči mislim da mu ne bo žal za čg.

Apartmani Balabušič, Bijela …MN ( google). Pri njih letovali dve leti zapored…..lastna plaža, 5m do morja…mir, po drugi strani pa dogajanja kolikor želiš. Toplo priporočam….cene nizke!

Zdravo.

Vem da je že nekaj let od tega oglasa, vendar me zanima če so ti apartmaji še aktualni in ali lahko dobim kakšno informacijo na email prosim.

[email protected]

Prosim če mi lahko kdo pomaga letovala bi v črni gori prosim za kakšno tel.oz naslov v Bečičih iščem apartma za dve osebi v juliju

PETROVAC NA MORU JE MENI NAJ LOKACIJA V ČRNI GORI. ODALJEN CCA 40 KM OD BUDVE. ZELO LEPE PLAŽE PRIMERNO ZA PARE ALI MLADE DRUŽINE. NASVETE ZA APARTMANE DOBITE V LOKALIH PORED TRŽNICE ALI PA TAXSISTI. CENE SO OD 10 DO 18E VAŽNO OD VASIH ZAHTEV. PRI CENAH APARTMAJEV SE JE TREBA POGAJATI.

Dopust v Črni Gori je lahko zelo prijeten. Slovence sploh nosijo po rokah. Kakršna koli bojazen je odveč. Res pa je, da je od Budve naprej velik problem čistoča, predvsem ob cestah. Vendar je ostalo kar vredu. Cene smešno nizke v primerjavi z našimi. Večerja se dobi že od 4- 7 EUR , pivo pa recimo ni nikjer dražje od 1,2 EUR. Če pa si že doli, pa se splača pogledati tudi Lovčen in Veliko plažo v Ulcinju. Prava Copacabana. 13 km mivke in neskončen pogled na prekrasno morje.

http://www.apartmani-montenegro.com/ mogoče lahko kaj najdete na tej spletni strani

Živijo!

Vidim, da kar pogosto letujete v Črni Gori in tudi informacij ne manjka, izvedel sem jih večinoma vse.

Namreč, čez nekaj dni grem službeno v Črno Goro, za nekaj mesecev!
1.Zanima me, katero pot je najbolje izbrati(menim, da Mb-Zagreb-Split-Dubrovnik-Podgorica), kolko je cestnine za izbrano pot, kaj vse poleg potnega lista rabiš na meji in koliko denarja moraš plačati za vstop??)

2.Kako je z varnostjo avtomobila, ker vozim nekoliko dražji nemški avtomobil(parkirne hiše)?
3.Kako je z varnostjo v Črni Gori nasploh? Npr. Varnost osebne lastnine v hotelih/sobah, varnost zunaj na cesti,..
4. Kako je z zdravstveni oskrbi, so Črnogorci na kolker tolk istem standardu kot mi?Kako je z evropsko zdr. karto, ali zadostuje, ali je potreben dodaten denar pri nujni zdr. oskrbi?

Vem, da se nimam česa bati v Črni gori, a zanima me prav vse o varnosti in o državi na sploh!

Zakaj sprašujem glede varnosti? Niti pri nas v Sloveniji, se v temačnih ulicah in parkih nemorem varno počutiti, kaj šele nekje v srcu balkana!

HVALA!

POZDRAVLJENA
Ella
Vem da je že kar nekaj časa ampak tudi mene zanima telefonska številka in naslov črna gora in slike !
Hvala in lep pozdrav ! Klavdija moj mail [email protected]

Mogoče bo koga zanimalo, v Črni Gori – natančneje v Tivatu se po novem nahaja tudi BRP Rental Center: http://avto.over.net/aktualno/novosti/novosti-2012-znamke-sea-doo/

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Ella, ali lahko tudi meni sporočiš številko apartmaja v črni gori, kjer si opisala, da si že bila?

[email protected]

New Report

Close